marţi, 21 noiembrie 2017

Loteria Etnică a Vizelor

Loteria Etnică a Vizelor

''Diversity Immigrant Visa - Green Card Lottery'', cunoscută drept Loteria Vizelor este un program derulat de Departamentul american de Stat, prin care se eliberează aproximativ 50.000 de vize pe an de rezidență permanentă. Aplicanții sunt inițial aleși la întîmplare de computer, prin tragere la sorți, după care încep să funcționeze diferite filtre, numai de ei știute. Așa se face că țiganii români, beduinii și cei din Burkina Fasso, ca să dăm doar trei exemple, nu prea cîștigă ;-)

Chipurile, vizele sunt distribuite pe șase regiuni geografice, cu un număr mai mare de vize acordat regiunilor cu o rată mai redusă. Prin urmare, europenii sunt ''cîh'', fiind ei mai nespălați, mai neinstruiți și mai periculoși, ca potențial terorist.

În schimb, țări ca Uzbekistan, Kîrgîstan, Daghestan, Cecenia primesc mai multe vize. De aici provin teroriștii care au executat atentatele de la maratonul din Boston și cel recent, de la New York. Islamiști proveniți din regiuni radicalizate. De ce au nevoie SUA de musulmani (extremiști)? Pentru diversitate?! Nu le e suficient că bună parte din populația afro-americană e sedusă, de la Muhammad Ali (Casius Clay) încoace, de religia musulmană și că multe vedete rap, baschet și fotbal american s-au convertit la islam și au fost urmate de cohorte de fani?

Politica externă, dar și internă a SUA a fost deseori privită ca o curiozitate de lumea civilizată, de bun simț. S-a asumat că ''au ei regulile lor'', pe care nu le-nțeleg europenii. Poate doar Angela Merkel, autoarea unei politici similare față de imigranții, nu neapărat de toate felurile, ci mai ales musulmani. Abia acum, administrația republicană a mult-hulitului Donald Trump realizează că degeaba se fac controale draconice, pîn-la piele pe aeroporturile lor și se refuză vizele românilor și altor est-europeni de mîna a doua, dacă în SUA intră cu drept de rezidență PERMANENTĂ și ulterior cetățenie americană tot felul de dubioși

Știm, ''Trump'' e nașpa. Mai bună ar fi fost Hillary Clinton, care se pare că a vîndut 20% din rezerva de uraniu a SUA Rusiei, pe vremea cînd era Secretar de Stat. Dar asta-i altă discuție, la fel de incorectă politic precum Loteria Etnică a Vizelor.

Comenteaza aceasta stire

'Politically Correct' despre isteria autonomiei lui Kelemen Hunor

Aspirațiile minorității maghiare privind obținerea autonomiei teritoriale este un gest cu o importantă semnificație politică, dar utopic din punct de vedere practic.

Politically Correct: despre 'Casa din Brazilia' și 'Dansul Pinguinului'

Dezamăgitor și debusolant e să urmărești, zilele astea, emisiunile postului CNN din România, adică Antena 3. Prima fake news pe care această televiziune a „servit-o“ populației s-a numit „Casa lui Dragnea din Brazilia“, un reportaj prin care s-a încercat să se acrediteze ideea că Liviu Dragnea ar avea o casă în Brazilia. Ca și voi, eu nu am habar dacă președintele PSD are sau nu o proprietate în Brazilia. Conform declarației de avere disponibilă pe site-ul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea nu deține nici o proprietate în Brazilia, iar până la proba contrarie, sau până la o dovadă palpabilă, care să contrazică această declarație, trebuie să îl credem pe cuvânt.

Loteria Etnică a Vizelor
De Sorin-Lucian Ionescu 2 noiembrie 2017

''Diversity Immigrant Visa - Green Card Lottery'', cunoscută drept Loteria Vizelor este un program derulat de Departamentul american de Stat, prin care se eliberează aproximativ 50.000 de vize pe an de rezidență permanentă. Aplicanții sunt inițial aleși la întîmplare de computer, prin tragere la sorți, după care încep să funcționeze diferite filtre, numai de ei știute.

Politically Correct sau 'echidistanți' până la lacrimi!

Când vorbește despre taxa de mediu pusă pentru circulația autoturismelor în centrul Londrei, Digi 24 vorbește despre necesitatea scăderii emisiilor de dioxid de carbon, de cum trebuie să salvăm planeta, despre cum trebuie protejați cetățenii și despre pericolul inhalării dioxidului de carbon, fenomen care o amenință nasol pe regină. În schimb, atunci când vorbește despre o taxă asemănătoare, aplicabilă pentru centrul Bucureștiului, aceasta devine 'un nou bir', 'împovărare fiscală suplimentară a șoferilor' etc. Care va să zică, abordarea chestiunii ține de modul în care te afectează, de clișeele pe care se pliază știrile mestecate sau de cine conduce respectiva urbe și de cum poziționăm demersul de informare publică, recte pro sau împotriva PSD?

Fake news.ro și Milițienii Opiniei

De două zile, mai mulți cetățeni cu drepturi mă critică, îmi dau lecții, îmi adresează scrisori deschise, mă înjură, mă blestemă, mă amenință și multe alte asemenea. Se fac articole de presă (?!), emisiuni tv, o întreagă isterie. Și toate acestea, nu pentru ce am spus sau ce gândesc. Ci, pentru ce a spus un site de presupuse știri că aș fi spus.

Cenzura facebook

Felul absolut partinic în care Facebook înțelege să-și facă meseria de jandarm pe tarlaua proprie este revoltător și produce consecințe.

Mesaj către preoți: 'Atenție, trec jurnaliști!'
De Eugen Tănăsescu 27 octombrie 2017

Recent, am fost la Craiova, la un simpozion cu o temă interesantă „Discurs și retorică în societatea contemporană", organizat de Mitropolia Olteniei în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, simpozion integrat într-o manifestare mai amplă, a X-a ediție a Conferinței Internaționale „Stat și societate în Europa”.