luni, 19 august 2019

Lovitură pentru Ilie Năstase! A fost suspendat de Federația Internațională de Tenis până în 2021

Lovitură pentru Ilie Năstase! A fost suspendat de Federația Internațională de Tenis până în 2021

Fostul tenismen Ilie Năstase, în vârstă de 71 de ani, a fost suspendat de Federația Internațională de Tenis (ITF) până pe 31 decembrie 2020, în urma incidentelor de la meciul dintre România și Marea Britanie, din Fed Cup, informează site-ul itftennis.com.

Năstase nu va avea voie să asiste la meciurile organizate de ITF nici măcar în calitate de spectator. În plus, fostul lider mondial ATP va fi obligat să plătească și o amendă de 10.000 de dolari.

"Ilie Năstase este suspendat din orice rol oficial în competițiile ITF pe echipe sau în cele individuale de sub egida ITF până la 31 decembrie 2020", se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al ITF.

Confirm ITF, Năstase, care pe 19 iulie a împlinit 71 de ani, a fost "găsit vinovat de încălcarea articolelor a.ii.a, a.iii.a, a.iii.b, a.iv.c și a.v.b din Codul de Conduită al Fed Cup, parte a Regulamenului ITF pentru Fed Cup, la evenimentele petrecute în timpul partidei România – Marea Brtianie, din aprilie, de la Constanța".

Conform comunicatului, Năstase și Federația Română de Tenis vor avea la dispoziție 21 de zile pentru a ataca decizia ITF la un tribunal independent.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a fost suspendat provizoriu, pe 23 aprilie, după ce a avut un conflict cu jucătoarea Johanna Konta și Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii, în timpul confruntării de la Mamaia.

De altfel, înaintea meciului dintre România și Marea Britanie, în timpul unei conferințe de presă, Ilie Năstase a făcut o remarcă despre copilul nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams. "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?", a afirmat căpitanul nejucător al reprezentativei de Fed Cup a României.

Comenteaza aceasta stire