vineri, 16 noiembrie 2018

LOVITURĂ pentru toți românii cu mașini înmatriculate în Bulgaria - Guvernul de la Sofia pregătește taxa auto de poluare!

LOVITURĂ pentru toți românii cu mașini înmatriculate în Bulgaria - Guvernul de la Sofia pregătește taxa auto de poluare!

 

Se încheie epoca rablelor înmatriculate în Bulgaria. Autoritățile de peste Dunăre pregătesc taxa auto de poluare. Asta le strică planurile celor peste 100.000 de șoferi care și-au înscris mașinile în țara vecină ca să scape de impozitul de la noi, care între timp... a fost eliminat, la presiunea oficialilor europeni, potrivit DIGI24.

Autoritățile din Bulgaria nu par să se gândească însă la o taxă de formă.

„Putem să ajungem foarte ușor un cimitir al mașinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă”, susțin autoritățile bulgare, potrivit investor.bg.

Introducerea taxei de poluare, care nu mai există la noi, le va face viața grea românilor, așa că ministerul de Finanțe din Bulgaria este îngrijorat: Dacă cei peste 100 de mii de șoferi care conduc mașini cu numere de Bulgaria vor să renunțe?

Problema este că și la noi autoritățile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcție de cât poluează mașina, șoferii vor plăti între 50 și 200 de euro pe an, echivalați în lei, mai scriu jurnaliștii Digi24.

Comenteaza aceasta stire

Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri și trecători montane
De Neptun TV 16 noiembrie 2018

Românii care vor să tranziteze Bulgaria sau să petreacă vacanța în țara vecină trebuie să știe că vor fi nevoiți să plătească taxe pentru traversarea podurilor, tunelurilor și trecătorilor montane.

ATENȚIE, ȘOFERI! România va avea radare fixe din 2019: lista celor 74 de camere amplasate în țară!
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Poliția Rutieră a semnat un protocol cu CNAIR și va folosi camerele de supraveghere cu rol de radare fixe din 2019.