vineri, 20 iulie 2018

LOVITURĂ pentru toți românii cu mașini înmatriculate în Bulgaria - Guvernul de la Sofia pregătește taxa auto de poluare!

LOVITURĂ pentru toți românii cu mașini înmatriculate în Bulgaria - Guvernul de la Sofia pregătește taxa auto de poluare!

 

Se încheie epoca rablelor înmatriculate în Bulgaria. Autoritățile de peste Dunăre pregătesc taxa auto de poluare. Asta le strică planurile celor peste 100.000 de șoferi care și-au înscris mașinile în țara vecină ca să scape de impozitul de la noi, care între timp... a fost eliminat, la presiunea oficialilor europeni, potrivit DIGI24.

Autoritățile din Bulgaria nu par să se gândească însă la o taxă de formă.

„Putem să ajungem foarte ușor un cimitir al mașinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă”, susțin autoritățile bulgare, potrivit investor.bg.

Introducerea taxei de poluare, care nu mai există la noi, le va face viața grea românilor, așa că ministerul de Finanțe din Bulgaria este îngrijorat: Dacă cei peste 100 de mii de șoferi care conduc mașini cu numere de Bulgaria vor să renunțe?

Problema este că și la noi autoritățile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcție de cât poluează mașina, șoferii vor plăti între 50 și 200 de euro pe an, echivalați în lei, mai scriu jurnaliștii Digi24.

Comenteaza aceasta stire

ATENȚIE, turiști români! Modificări importante în Codul Rutier din Grecia - amenzi de până la 2.000 de euro!
De Neptun TV 18 iulie 2018

Grecia a adus modificări importante la Noul Cod Rutier elen, cu pedepse drastice ce pot presupune ridicarea permisului până la cinci ani, amenzi de până la 2.000 de euro și chiar închisoare

Deputații au decis: liber pentru vitezomani! Radarele poliției, semnalate prin afișe cu cel puțin 500 de metri înainte!
De Neptun TV 6 iulie 2018

Potrivit modificărilor adoptate de comisiile parlamentare, “mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate și 4.000 de metri în afara localităților față de radar”.

Cum pot scăpa șoferii de amenzile de circulație!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Concret, de acum înainte contravenientul poate să ceară în instanță anularea procesului-verbal de amendă dacă polițistul care a aplicat sancțiunea nu...

INFOTRAFIC. Mai multe drumuri naționale rămân blocate din cauza inundațiilor. Trafic feroviar afectat în trei județe
De Neptun TV 2 iulie 2018

Cinci tronsoane de drumuri naționale din județele Covasna, Harghita, Neamț, Suceava și Vâlcea mai sunt blocate în această dimineață din cauza inundațiilor. Traficul feroviar este afectat în județele Brașov, Teleorman și Vâlcea.

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!
De Neptun TV 27 iunie 2018

Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.

COD RUTIER 2018! Șoferii care filmează în timp ce conduc vor risca să fie amendați și să li se ia permisul auto
De Neptun TV 23 iunie 2018

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat.