sîmbătă, 22 septembrie 2018

LOVITURĂ pentru toți românii cu mașini înmatriculate în Bulgaria - Guvernul de la Sofia pregătește taxa auto de poluare!

LOVITURĂ pentru toți românii cu mașini înmatriculate în Bulgaria - Guvernul de la Sofia pregătește taxa auto de poluare!

 

Se încheie epoca rablelor înmatriculate în Bulgaria. Autoritățile de peste Dunăre pregătesc taxa auto de poluare. Asta le strică planurile celor peste 100.000 de șoferi care și-au înscris mașinile în țara vecină ca să scape de impozitul de la noi, care între timp... a fost eliminat, la presiunea oficialilor europeni, potrivit DIGI24.

Autoritățile din Bulgaria nu par să se gândească însă la o taxă de formă.

„Putem să ajungem foarte ușor un cimitir al mașinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă”, susțin autoritățile bulgare, potrivit investor.bg.

Introducerea taxei de poluare, care nu mai există la noi, le va face viața grea românilor, așa că ministerul de Finanțe din Bulgaria este îngrijorat: Dacă cei peste 100 de mii de șoferi care conduc mașini cu numere de Bulgaria vor să renunțe?

Problema este că și la noi autoritățile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcție de cât poluează mașina, șoferii vor plăti între 50 și 200 de euro pe an, echivalați în lei, mai scriu jurnaliștii Digi24.

Comenteaza aceasta stire

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.

INFOTRAFIC. Restricții pe Autostrada București - Constanța, pentru lucrări!
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Lucrări de frezare, asfaltare și reparații la parapet au loc joi pe Autostrada A2 București – Constanța, până la ora 17.00. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să fie atenți la volan.