vineri, 22 februarie 2019

LOVITURĂ pentru toți românii cu mașini înmatriculate în Bulgaria - Guvernul de la Sofia pregătește taxa auto de poluare!

LOVITURĂ pentru toți românii cu mașini înmatriculate în Bulgaria - Guvernul de la Sofia pregătește taxa auto de poluare!

 

Se încheie epoca rablelor înmatriculate în Bulgaria. Autoritățile de peste Dunăre pregătesc taxa auto de poluare. Asta le strică planurile celor peste 100.000 de șoferi care și-au înscris mașinile în țara vecină ca să scape de impozitul de la noi, care între timp... a fost eliminat, la presiunea oficialilor europeni, potrivit DIGI24.

Autoritățile din Bulgaria nu par să se gândească însă la o taxă de formă.

„Putem să ajungem foarte ușor un cimitir al mașinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă”, susțin autoritățile bulgare, potrivit investor.bg.

Introducerea taxei de poluare, care nu mai există la noi, le va face viața grea românilor, așa că ministerul de Finanțe din Bulgaria este îngrijorat: Dacă cei peste 100 de mii de șoferi care conduc mașini cu numere de Bulgaria vor să renunțe?

Problema este că și la noi autoritățile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcție de cât poluează mașina, șoferii vor plăti între 50 și 200 de euro pe an, echivalați în lei, mai scriu jurnaliștii Digi24.

Comenteaza aceasta stire

Sfaturi de la polițiști pentru circulație în siguranță pe vreme rea! Nu vă angajați în depășiri riscante
De Neptun TV 12 februarie 2019

Pentru o călătorie în siguranță, în contextul avertizărilor meteorologice, polițiștii vă sfătuiesc să circulați cu viteză redusă și să nu vă angajați în depășiri riscante.

Mii de vehicule verificate în trafic de RAR anul trecut prezentau pericol de accidente. Componentele la care au fost descoperite cele mai multe probleme
De Mediafax 11 februarie 2019

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara, și a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, informează un comunicat al autorității.

ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări ale taxei de drum pentru transportatorii care circulă în Ungaria, din 3 februarie
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

MAE anunță că, de la 3 februarie, transportatorii care tranzitează Ungaria vor fi obligați să introducă noi informații în sistemul de colectare a taxelor de drum HU-GO, precum marca autovehicului, certificatul de înmatriculare și anul fabricației, pentru verificarea încadrării în normelor de poluare