luni, 26 august 2019

Lucrările de montare a balustradei clubului din Eforie Sud care a băgat un tânăr în comă au fost făcute fără proiect

Lucrările de montare a balustradei clubului din Eforie Sud care a băgat un tânăr în comă au fost făcute fără proiect. O spun clar cei de la Inspectoratul Județean în Construcții, instituție pe care până nu demult a condus-o chiar democrat-liberalul Gigi Chiru, patronul localului cu pricina! Așadar, tocmai cel care controla vehement construcțiile în ultimii ani nu a respectat legislația, iar acest lucru l-a aruncat între viață și moarte pe un tânăr de 34 de ani. Acum, Inspectoratul de Stat în Construcții a sesizat Parchetul!

 

Deficiențele de siguranță ale clubului The One din Eforie Sud, patronat de Gigi Chiru, ies la iveală pe măsură ce ancheta înaintează. Specialiștii în construcții au descoperit că lucrările de montare a balustradei de protecție care l-a băgat pe Robert Szasz în spital erau neconforme. Într-un comunicat al Inspectoratului de Stat în Construcții se precizează:”În urma controlului efectuat, Inspectoratul Județean în Construcții Constanța a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța cu privire la stabilirea persoanelor responsabile de executarea lucrărilor de montare a balustradei de protecție, fără proiect, fapt ce a avut drept consecință producerea unui accident tehnic soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane.”

Cu alte cuvinte, tocmai cel care a condus până de curând Inspectoratul Județean în Construcții Constanța nu a respectat legislația în firma patronat[ de el. În tot acest timp, Gigi Chiru a pozat în omul riguros care controla la sânge autorizațiile și planurile de construcții ale clădirilor.  În plus, firma “Prim Intermod SRL” a soților Mariana și Gigi Chiru, nu are în prezent toate avizele legale pentru lucrările de consolidare a clubului din Eforie Sud autorizate în urmă cu 3 ani, se arată în același comunicat al Inspectoratului. Democrat liberalul Gigi Chiru nu a putut fi contactat pentru a-și exprima opinia în legătură nu toate aceste lucruri care au ieșit la iveală. În urmă cu două zile, el încercă să paseze responsabilitatea. Starea lui Robert Szasz este în continuare extrem de gravă, tânărul fiind în comă de gradul 3. Abia la patru zile de la accident, același Inspectoratul Județean în Construcții i-a obligat pe cei de la club să restricționeze accesul pe pasarela de pe care a căzut în gol tânărul din Zalău. Tot la patru zile, a fost comandată o expertiză tehnică la schela metalică a clubului în condițiile în care balustrada ucigașă a fost pusă la loc la doar câteva ore după accident. Parchetul și Poliția au început cercetarea sub acuzația de vătămare corporală. Rămâne de văzut cine va fi găsit vinovat. 

 

Comenteaza aceasta stire