vineri, 19 iulie 2019

'Lumină, Ție', concert de excepție Nicolae Voiculeț la Muzeul Național al Literaturii Române

 'Lumină, Ție', concert de excepție Nicolae Voiculeț la Muzeul Național al Literaturii Române

"Lumină, Ție”, un concert de excepție Nicolae Voiculeț, va avea loc la Muzeul Național al Literaturii Române din București pe data de 1 noimebrie, începând cu ora 18.00.

Nicolae Voiculeț este unul dintre demnii apărători și continuatori ai valorilor autentice, dedicându-se unui instrument complex, cu sonorități divine, precum naiul.

Artistul s-a născut la Sinaia, într-o zi de iarnă, și a urcat pe scenă încă de la vârsta de 5 ani, cântând alături de orchestre mari ale vremii. A participat la cele mai prestigioase festivaluri de creație, obținând de fiecare dată locul I, atât pentru maniera interpretării vocale, cât și pentru cea dirijorală. A urmat cursurile Liceului de Muzică „George Enescu”, fiind introdus de către profesori în studiul pianului, însă de la 12 ani tatăl său l-a îndrumat spre deslușirea tainelor și esenței marii muzici și a naiului. Încă de la primul contact cu naiul, artistul s-a contopit în sunetul duios al instrumentului, simțind că menirea sa este de a-i ocroti sunetul ca pe propria ființă.
Nicolae Voiculeț este unul dintre preceptorii esteticii frumosului muzical, care a cucerit întreaga lume prin simțire, puritate și sensibilitate și a făcut cunoscută tradiția poporului său prin sunet în sute de concerte, în diverse colțuri ale lumii. A colaborat cu Orchestra Filarmonică din Viena, Stockholm, Praga, a avut evoluții artistice în lumea arabă, dar și în Japonia, America de Nord și America de Sud. A urcat pe scene de mare prestigiu artistic din Cehia, Franța, Austria, Ungaria, Turcia, SUA, Canada, Germania, Japonia, India, Spania și Italia, alături de mari muzicieni ai lumii.
Indiferent de genul muzical pe care îl abordează și de publicul căruia i se adresează, rămâne același om de valoare și muzician complex, a cărui unică dorință și motivație este vindecarea oamenilor prin sunet. Nicolae Voiculeț reușește la fiecare apariție pe scenă să evidențieze puterea fără seamăn a folclorului și a autenticității românești.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Comenteaza aceasta stire