vineri, 23 februarie 2018

MAI, avertisment pentru șoferi! Urmează o perioadă cu vreme severă: cum să evitați amenzile!

MAI, avertisment pentru șoferi! Urmează o perioadă cu vreme severă: cum să evitați amenzile!

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) atenționează cetățenii că urmează o perioadă cu vreme severă, precizând că toți conducătorii auto să se intereseze din timp asupra condițiilor de trafic, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

 

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), începând de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 23.00, se va înregistra vânt puternic și ninsori viscolite pentru toate zonele montane.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru pentru același intervalul de timp.

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților. Conducerea MAI a solicitat în această dimineață (sâmbătă - n.red.) prefecților din județele vizate de atenționările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situații de urgență, asigurând permanența la comanda județului”, precizează sursa menționată.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, MAI recomandă persoanelor să descarce aplicația DSU.

Din cauza condițiilor meteo, DN7C- Transfăgărășan se închide de sâmbătă, începând cu ora 15.00.

„La această oră, se acționează cu un utilaj de deszăpezire pentru deblocarea a 12 mașini aflate în zona Bâlea Lac pe DN7C pentru a le conduce pe DN 1. Persoanele din mașini sunt în afara oricărui pericol”, conform comunicatului de presă.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul Național de Conducere Integrată care monitorizează orice situație de urgență pentru ca intervențiile din teren să se desfășoare în condiții optime.

 

Comenteaza aceasta stire

ATENȚIE, ȘOFERI! De astăzi, se montează separatoarele pe DN 3 Constanța - Valu lui Traian!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Potrivit CNAIR, azi, încep lucrările de montare a parapetului de beton pentru separare a fluxurilor de trafic, pe zona mediană a DN3, între km 252+950 - 256+000.