miercuri, 21 august 2019

Mai multe locuințe de servicu au ars într-un incendiu izbucnit într-o localitate din Mureș

Zeci de oameni au rămas sub cerul liber în prag de iarnă. Un incendiu violent, parcă izbucnit din senin într-o localitate din Mureș, le-a mistuit casele și nu a iertat nici măcar actele sau hainele. Focul nu a lăsat în picioare decât stâlpii de susținere și câte un colț de sobă.

În zona șantierului de la Răstolița, județul Mureș, trăiesc aproape o sută de oameni, într-un complex de locuințe de serviciu. Lucrează la reabilitarea barajului din zonă și cei mai mulți și-au luat cu ei și familiile. Vorbim despre oameni cu venituri modeste, pentru care nenorocirea de a-și pierde casele în pragul iernii este echivalent cu a o lua de la zero. 

Focul violent parcă a mușcat cu sete din fiecare locuință, iar în urma lui nu a lăsat decât scrum. Aproape 20 de oameni au rămas fără acoperiș. Imagini de coșmar după pârjol. În jur se mai puta zări doar câte un perete sau câte o bucată de sobă.  Nu a rămas nimic din mobilierul, hainele și actele oamenilor, care - din fericire - au reușit să se salveze din capcana de foc.

Cinci autospeciale ale pompierilor au încercat să potolească vâlvătaia. Militarii spun că totul ar fi pornit de la un horn defect sau de la o instalație de încălzit improvizată. Reprezentanții companiei care a deschis șantierul în zona barajului spun că vor încerca să le găsească oamenilor noi locuințe.

Comenteaza aceasta stire