miercuri, 26 iunie 2019

Mai sunt doar patru zile până când Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată

Mai sunt doar patru zile până când Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată

Mai sunt 100 de ore până când Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată. În cazul în care se va ajunge aici, economia americană s-ar putea contracta cu 5 la sută, iar acțiunile vor scădea cu 30 la sută, după cum arată un raport al Credit Suisse. Deși echipa de strategii globale din cadrul băncii elvețiene consideră că sunt 50 la sută șanse ca agențiile de evaluare financiară să reducă ratingul Statelor Unite, ca urmare a datoriilor care au atins limita de îndatorare stabilită de Congresul american, finanțiștii sunt încrezători că o asemenea decizie nu va aduce cu sine dezastrul. Directorii celor mai mari instituții financiare din Statele Unite au făcut presiuni asupra politicienilor americani pentru a ajunge la un consens. Ei au avertizat, în același timp, că lipsa unei decizii va avea consecințe grave. SUA au atins plafonul maxim al îndatorării aprobate de Congres, de 14 mii 300 de miliarde de dolari, în luna mai. Trezoreria a anunțat că poate onora obligațiile financiare ale Americii, fără să angajeze noi împrumuturi, doar până pe 2 august.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.