vineri, 19 aprilie 2019

Mai sunt doar patru zile până când Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată

Mai sunt doar patru zile până când Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată

Mai sunt 100 de ore până când Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată. În cazul în care se va ajunge aici, economia americană s-ar putea contracta cu 5 la sută, iar acțiunile vor scădea cu 30 la sută, după cum arată un raport al Credit Suisse. Deși echipa de strategii globale din cadrul băncii elvețiene consideră că sunt 50 la sută șanse ca agențiile de evaluare financiară să reducă ratingul Statelor Unite, ca urmare a datoriilor care au atins limita de îndatorare stabilită de Congresul american, finanțiștii sunt încrezători că o asemenea decizie nu va aduce cu sine dezastrul. Directorii celor mai mari instituții financiare din Statele Unite au făcut presiuni asupra politicienilor americani pentru a ajunge la un consens. Ei au avertizat, în același timp, că lipsa unei decizii va avea consecințe grave. SUA au atins plafonul maxim al îndatorării aprobate de Congres, de 14 mii 300 de miliarde de dolari, în luna mai. Trezoreria a anunțat că poate onora obligațiile financiare ale Americii, fără să angajeze noi împrumuturi, doar până pe 2 august.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Proteste violente în Irlanda de Nord: O tânără jurnalistă a murit în urma unui 'incident de natură teroristă'
De Neptun TV 19 aprilie 2019

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate de autorități în cartierul Creggan. Disidenții Republicani sunt considerați vinovați pentru moartea femeii. Polițiștii au fost ținta unui atac cu sticle cu petrol.

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid
De Neptun TV 22 martie 2019

Premierul a refuzat însă cererea colegilor din partid, iar ulterior, după încă un vot semnificativ pierdut în Parlament, a avut o ieșire extrem de dură la adresa deputaților.