joi, 23 mai 2019

Manifestații violente în Spania: Incendii, autostrăzi blocate și proteste pe fondul judecării celor 12 politicieni separatiști

Manifestații violente în Spania: Incendii, autostrăzi blocate și proteste pe fondul judecării celor 12 politicieni separatiști

Grupuri de activiști au blocat autostrăzi în partea de nord-est a Spaniei, în timp ce 12 politicieni sunt judecați pentru declarația de independență a Cataloniei din 2017, transmite Reuters.

Autoritățile relatează că 11 autostrăzi din Catalonia au fost afectate de proteste. Poliția încearcă să păstreze circulația normală, cu toate că au existat câteva incidente minore între polițiști și protestatari.

Membrii unui grup local, care lucrează sub numele Comitetul pentru Apărarea Republicii, au organizat proteste asemănătoare în regiunea Catalonia, pe fondul arestărilor celor care au făcut ilegal declarația de secesiune în parlamentul Cataloniei.

Procesele pentru cei 12 separatiști au început săptămâna trecută la Madrid, în urma eșecului independenței care a stârnit cea mai mare criză politică din Spania din ultimii ani.

Manifestanții pro-independență au programat proteste pentru întreaga zi de joi, aceștia fiind însoțiți de grupurile civile Omnium și Adunarea Națională Catalană. Un protest mult mai amplu este așteptat să se întâmple spre seară. 

Deocamdată, nu sunt știute exact dimensiunile protestelor pentru că poliția a redeschis unele artere principale de drumuri, după ce obstacolele inițiale au fost eliminate.

 

 

Comenteaza aceasta stire

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.