marţi, 23 iulie 2019

Manifestații violente în Spania: Incendii, autostrăzi blocate și proteste pe fondul judecării celor 12 politicieni separatiști

Manifestații violente în Spania: Incendii, autostrăzi blocate și proteste pe fondul judecării celor 12 politicieni separatiști

Grupuri de activiști au blocat autostrăzi în partea de nord-est a Spaniei, în timp ce 12 politicieni sunt judecați pentru declarația de independență a Cataloniei din 2017, transmite Reuters.

Autoritățile relatează că 11 autostrăzi din Catalonia au fost afectate de proteste. Poliția încearcă să păstreze circulația normală, cu toate că au existat câteva incidente minore între polițiști și protestatari.

Membrii unui grup local, care lucrează sub numele Comitetul pentru Apărarea Republicii, au organizat proteste asemănătoare în regiunea Catalonia, pe fondul arestărilor celor care au făcut ilegal declarația de secesiune în parlamentul Cataloniei.

Procesele pentru cei 12 separatiști au început săptămâna trecută la Madrid, în urma eșecului independenței care a stârnit cea mai mare criză politică din Spania din ultimii ani.

Manifestanții pro-independență au programat proteste pentru întreaga zi de joi, aceștia fiind însoțiți de grupurile civile Omnium și Adunarea Națională Catalană. Un protest mult mai amplu este așteptat să se întâmple spre seară. 

Deocamdată, nu sunt știute exact dimensiunile protestelor pentru că poliția a redeschis unele artere principale de drumuri, după ce obstacolele inițiale au fost eliminate.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.