vineri, 18 ianuarie 2019

MARATONUL NISIPULUI 2016. Peste 700 de participanți aleargă în stațiunea Mamaia pentru modernizarea unei secții a Spitalului Județean Constanța - FOTO

Peste 700 de alergători de toate vârstele, din ţară şi străinătate, au participat astăzi în staţiunea Mamaia, la „Maratonul Nisipului”. Este singura competiţie de anduranţă din Europa care se desfăşoară exclusiv pe nisip. Ajuns la a treia ediţie, evenimentul a avut un scop umanitar: strângerea de fonduri pentru modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Constanţa.

La 'Maratonul Nisipului' din acest an s-au înscris nu doar constănțeni, ci iubitori ai sportului din toață țara dar și de peste hotare.

Fie că au venit ca să-și testeze rezistența sau să-și antreze spiritul de competiție, toți s-au bucurat de dimineață perfectă pentru o alergare pe nisip. Majoritatea nu și-au uitat tabieturile care să-i ajute să ajungă la linia de sosire, indiferent dacă s-au înscris la semi-maraton sau maraton.

Alții și-au luat accesoriile norocoase, fie că vorbim despre o perucă sau de echipamentul clubului sportiv preferat.

Startul a fost dat de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

"Constanța are nevoie de evenimente sportive. Îmi place să văd că oamenii sunt din ce în ce mai dispersați ca și vârstă. Ați văzut că participă de la Family Run cu copii mici, până la sportivi experimentați. Îmi place să văd că dintr-odată a depășit granițele țării noastre", a declarat Decebal Făgădău.

Cursa de 10 kilometri pe nisip a fost câștigată de un tânăr din Republica Moldova. Deși nu este obișnuit cu nisipul, a reușit să-l devanseze în ultimele minute pe un constănțean get-beget.

Cursa de 42 de kilometri a Maratonului nisipului, a fost câștigată de basarabeanul Ghenadie Timbalist, iar la categoria fete, trofeul a fost adjudecat de Nicoleta Ciortan, cea care a ocupat același loc și anul trecut. Locul maratoniștilor retrași la odihnă a fost luat de cei mici, însoțiți de tătici și mămici.

Anul acesta, 'Maratonul Nisipului' a avut un scop umanitar: strângerea de fonduri pentru modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța.

"Ne-am dorit foarte mult să înscriem orașul Constanța pe harta internațională a maratoanelor și iată că ceea ce a început ca o alergare pe plajă între prieteni, în prezent este un adevărat eveniment, cu o participare masivă", a susținut Dan Antonaru, președintele Asociației Sportive ‘SanaSport’.

'Maratonul Nisipului', ajuns anul acesta la a 3-a ediție este singura competiție de anduranță din Europa, derulată exclusiv pe nisip.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. CRIMĂ ȘOCANTĂ. Un tată și-a ucis fiica adolescentă într-un mod neobișnuit
De Neptun TV 18 ianuarie 2019

Ulterior, se pare ca acesta a încercat sa se sinucidă, tot prin injectare cu o substanța necunoscuta.

Polițiștii au reținut un bărbat care a spart zidul unei bănci din Italia cu un tractor furat. Suma IMENSĂ cu care fugise
De Neptun TV 14 ianuarie 2019

Bărbatul a fost prezentat în față procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Craiova și a fost dispusă reținerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie predat autorităților italiene.

Focuri de armă pentru oprirea unui șofer; acesta a fugit, acroșând o mașină a Poliției
De Neptun TV 13 ianuarie 2019

Potrivit sursei citate, în urmărire, conducătorul auto a acroșat o autospecială de poliție, moment în care s-au executat focuri de armă în plan vertical și asupra autovehiculului.

Șeful Poliției Locale dintr-un municipiu, prins băut la volan după ce a provocat un accident
De Neptun TV 13 ianuarie 2019

Polițiștii din Bacău au deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

CONSTANȚA. Accident în lanț. Două persoane au fost rănite. GALERIE FOTO
De Neptun TV 11 ianuarie 2019

Potrivit polițiștilor constănțeni, un șofer a pierdut controlul autoturismului, iar mașina a lovit două autoturisme după care a ricoșat ușor și într-un autovehicul de transport persoane.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Descoperire MACABRĂ pe un câmp. FOTO
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Femeia, care are aproximativ 60-70 de ani, a fost descoperită în jurul orei 07.25, de către niște agenți de pază, care au sunat la 112.

CONSTANȚA. MOARTE SUSPECTĂ. Căpitanul unei nave a fost găsit decedat în Port
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările urmând să fie continuate de lucrătorii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime.

JUDEȚUL CONSTANȚA. TRAGEDIE. Un bărbat a murit și altul este în stare deosebit de gravă după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Cazul este cercetat de polițiștii din Ovidiu, care au deschis în cauză un dosar penal.

DEZASTRU pe A2! Autospecială de la deszăpezire în flăcări!
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Cauza posibila a accidentului a fost un scurtcircuit produs in cabina ATB-ului.

JUDEȚUL CONSTANȚA. O mașină a fost SPULBERATĂ de tren
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Zona este cunoscută ca o zonă neagră a hărții deceselor, acolo pierzându-și viața mai mulți oameni, în accidente grave.

Vagoanele unui tren Constanța - Arad cu 120 de călători au sărit de pe șine: un om a fost aruncat din vagon
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Duminică dimineața, în zona localității Băiești din județul Hunedoara, ultimele 2 vagoane din garnitura unui tren care transporta 120 de călători au deraiat. Având în vedere numărul mare al ocupanților din cele două vagoane, aproximativ 20 de persoane, a fost imediat Activat Planul Roșu de Intervenție.