joi, 29 iunie 2017

A alergat 25 de km pe cod galben pentru o cauză umanitară

Alergătorul Paul Dicu a trecut cu bine de prima etapă în Maratonul Nisipurilor din deşertul Sahara. A parcurs 37 de kilometri dintr-un total din 250 pe care trebuie să-i termine într-o săptămână. În ţară, este susţinut de sute de oameni care aleargă odată cu el. Printre ei, fostul nostru coleg, Teo Tucan, care astăzi, pe vreme de ploaie, a alergat cât l-au ţinut picioarele. Totul pentru o cauză umanitară.

loading...

Teo Tucan a lăsat în urmă cariera de jurnalist și s-a dedicat proiectelor umanitare. Fostul nostru coleg a alergat pe cod galben în semn de susținere față de maratonistul Paul Dicu, cel care traversează deșertul Sahara în aceste zile.

„M-am gândit că are nevoie de susținere. Știu ce înseamnă să fii de unul singul pe drum. Și am ales pe cod galben să-i fiu alături. Vreau să străbat Constanța și dacă mă ajută și vremea voi ajunge până la Năvodari, de unde mă voi întoarce tot pe jos“, a mărturisit Teo Tucan.

Teo nu are pregătirea fizică a unui maratonist, deși în trecut a mers pe jos zeci de kilometri într-o zi. A reușit totuși, în 5 ore să alerge 25 de kilometri. Nu vrea să se oprească aici.

 „A fost excelent. Primii 25 de kilometri i-am făcut cum trebuie..Vreau să alerg cât pot de mult. Timp de o săptămână aleargă Paul, timp de o săptămână voi încerca să țin pasul cu el“, a mai spus Teo.

La Maratonul Nisipurilor, cel mai dur din lume, se aleargă un total de 250 de kilometri, timp de o săptămână, sub soarele arzător al Saharei. Peste 1000 de sportivi își testează rezistența în deșertul african.

Românul Paul Dicu participă pentru a cincea oară consecutiv la această competiție pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de inimă. O companie de asigurari va dona asociației "Inima Copiilor" 2 euro pentru fiecare kilometru alergat de fiecare sportiv. Din acești bani se vor plăti tratamentele și operațiile celor bolnavi de inimă.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Traficul rutier paralizat in stațiunea Mamaia - VIDEO
De Oana CÂRÂC 25 iunie 2017

Traficul se desfășoară cu foarte mare dificultate în stațiunea Mamaia, foarte mulți șoferi s-au trezit blocați pe sensul de mers în spre orașul Constanța.

Musulmanii se pregătesc de sărbătoare, începe Ramadan Bayram
De Ioana Paidos 23 iunie 2017

Musulmanii se pregătesc de sărbătoare, după o lună de post aspru, rugăciune și curățire trupească și sufletească. Duminică începe Ramadan Bayram, o perioadă de 3 zile în care oamenii se adună în jurul meselor îmbelșugate și petrec în familie.

CONTANȚA. Plaja din Faleză Nord a fost ecologizată de voluntari și de compania Polaris M Holding - FOTO/VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 12 iunie 2017

Zeci de tineri voluntari echipați cu mănuși și cu multă bună dispoziție au igienizat, astăzi, plaja din zona Faleză Nord. Acțiunea a fost susținută și de firma de salubritate Polaris M Holding. Voluntarii au strâns aproximativ o tonă și jumătate de deșeuri.

100 de ONG-uri, mișcări civice și cetățeni au înființat platforma pentru drepturi și libertăți RESPECT
De Neptun TV 7 iunie 2017

Un număr de 100 de organizații neguvernamentale, mișcări civice și cetățeni s-au constituit din proprie inițiativă într-o platformă civică intitulată « RESPECT. Platforma pentru Drepturi și Libertăți », pentru a opri modificarea Constituției într-un mod care restrânge drepturile și libertățile fundamentale, prin redefinirea familiei.

Legea salarizării unitare a fost adoptată de Parlament! Ce prevede forma finală a legii
De Neptun TV 7 iunie 2017

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, în calitate de for decizional, cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă și 47 de abțineri, proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar.

Povestea cutremurătoare a unei românce cu două facultăți care a ajuns să măture străzile în Italia
De Alin Tarnovschi 6 iunie 2017

Povestea cutremurătoare a unei românce face furori în presa din Italia încă de anul trecut. O fostă profesoară, Augustina Stanciu, în vârstă de 55 de ani, absolventă a două facultăți, a renunțat la meseria ei și a plecat, gonită de sărăcie, peste hotare în căutarea unui trai mai bun.

Ministrul Muncii, despre legea salarizării: Toți bugetarii primesc 25% de la 1 ianuarie 2018
De Neptun TV 6 iunie 2017

Este haos de nedescris cu legea salarizării, în special cu banii pentru medici și profesori. Aceștia nu vor mai beneficia de majorările promise de la 1 ianuarie, așa cum promisese Guvernul, care se confruntă acum cu o criză fără precedent.

Metode de educație și de creștere a copiilor. Românii încă își bat copiii pentru a le impune respectul!
De Alin Tarnovschi 3 iunie 2017

Educație fără corecții aplicate copiilor nu se poate. Așa cred patru din zece români, care recunosc deschis că, în familiile lor, există astfel de obiceiuri. Un studiu recent al IRES arată însă că drepturile copiilor capătă din ce în ce mai multă recunoaștere și la noi în țară.

Ce copilărie este mai frumoasă? Șotronul, nouă pietre sau elasticul ori GTA V pe Xbox sau Counter-Strike? - VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 1 iunie 2017

Cum este copilăria din ziua de astăzi și cum era ea acum 30 de ani. Diferențele sunt majore. În trecut ne jucam foarte mult timp în aer liber și interacționam direct cu mulți alți copii. În prezent, cei mici preferă să stea în casă, în fața unui computer și să se joace sau să discute cu prieteni virtuali.

Copilăria este sărbătorită la City Park Mall Constanța! Teatru, animații, jocuri și concursuri pentru cei mici până pe 5 iunie - VIDEO
De Neptun TV 1 iunie 2017

Zile de poveste pentru copii în City Park Mall. De astăzi și până pe 5 iunie sărbătorim copilăria.. Veselia este sporită cu teatru interactiv pentru copii, animații, jocuri și concursuri.

Mărturie din infernul orfelinatelor comuniste: 'Eram bătuți și înghesuiți 30 - 40 într-un dormitor, fără apă și fără căldură'
De Alin Tarnovschi 1 iunie 2017

Attila Szucs, un bistrițean acum în vârstă de 57 de ani, a avut neșansa să crească într-unul din orfelinatele comuniste, care a funcționat într-o fostă unitate militară. Deși au trecut câteva decenii de atunci, Attila încă își amintește de bătăile crunte, dar și de înghesuiala de atunci și de condițiile vitrege în care își duceau traiul.

ZIUA COPILULUI LA CONSTANȚA. Intrare GRATUITĂ pentru copii la Delfinariu, Acvariu, muzee și teatre!
De Neptun TV 31 mai 2017

De Ziua Internațională a Copilului, respectiv joi, 1 iunie 2017, cei mici vor avea gratuitate la Delfinariul din Constanța, Acvariu, muzee sau teatre.