luni, 1 mai 2017

A alergat 25 de km pe cod galben pentru o cauză umanitară

Alergătorul Paul Dicu a trecut cu bine de prima etapă în Maratonul Nisipurilor din deşertul Sahara. A parcurs 37 de kilometri dintr-un total din 250 pe care trebuie să-i termine într-o săptămână. În ţară, este susţinut de sute de oameni care aleargă odată cu el. Printre ei, fostul nostru coleg, Teo Tucan, care astăzi, pe vreme de ploaie, a alergat cât l-au ţinut picioarele. Totul pentru o cauză umanitară.

loading...

Teo Tucan a lăsat în urmă cariera de jurnalist și s-a dedicat proiectelor umanitare. Fostul nostru coleg a alergat pe cod galben în semn de susținere față de maratonistul Paul Dicu, cel care traversează deșertul Sahara în aceste zile.

„M-am gândit că are nevoie de susținere. Știu ce înseamnă să fii de unul singul pe drum. Și am ales pe cod galben să-i fiu alături. Vreau să străbat Constanța și dacă mă ajută și vremea voi ajunge până la Năvodari, de unde mă voi întoarce tot pe jos“, a mărturisit Teo Tucan.

Teo nu are pregătirea fizică a unui maratonist, deși în trecut a mers pe jos zeci de kilometri într-o zi. A reușit totuși, în 5 ore să alerge 25 de kilometri. Nu vrea să se oprească aici.

 „A fost excelent. Primii 25 de kilometri i-am făcut cum trebuie..Vreau să alerg cât pot de mult. Timp de o săptămână aleargă Paul, timp de o săptămână voi încerca să țin pasul cu el“, a mai spus Teo.

La Maratonul Nisipurilor, cel mai dur din lume, se aleargă un total de 250 de kilometri, timp de o săptămână, sub soarele arzător al Saharei. Peste 1000 de sportivi își testează rezistența în deșertul african.

Românul Paul Dicu participă pentru a cincea oară consecutiv la această competiție pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de inimă. O companie de asigurari va dona asociației "Inima Copiilor" 2 euro pentru fiecare kilometru alergat de fiecare sportiv. Din acești bani se vor plăti tratamentele și operațiile celor bolnavi de inimă.

loading...

Comenteaza aceasta stire

'Sfârșitul Nopții' a ajuns la malul Mării Negre! Cea mai bună carte a anului 2016 a fost lansată la Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 10 aprilie 2017

Cea mai bună carte a anului 2016, desemnată de cititori, a fost lansată în Constanța. „Sfârșitul nopții“, scrisă de jurnalista Petronela Rotar, cuprinde povești reale îmbrăcate în fantezie, narațiuni care au ajuns rapid la sufletul cititorilor.

Trotuarul senzorial, un proiect unic în România destinat copiilor speciali, a fost inaugurat la Constanța - GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 5 aprilie 2017

Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat, anii trecuți, la World Autism Festival, a elaborat un nou proiect destinat copiilor cu nevoi speciale din Constanța.

Povestea emoționantă a bărbatului abandonat de șapte luni în spitalul din Medigdia - VIDEO
De Cristi Popovici 3 aprilie 2017

Destin crunt pentru un bărbat din Iași. Omul a fost uitat de rude și de cei doi copii și stă abandonat, de 7 luni, în spitalul din Medigidia. A ajuns aici în toamnă, când i s-a făcut rău pe stradă și a fost preluat de o ambulanță. După tratament, medicii nu s-au îndurat să-l arunce în stradă, iar acum trăiește din mila personalului.