sîmbătă, 17 august 2019

Marco Rose, autorul minunii din Youth League: ”Avem 180 de minute să ne impunem”

Austriecii sunt relaxaţi înainte de meciul cu Viitorul, deşi sunt conştienţi de forţa campioanei României. ”Avem la dispoziţie 180 de minute pentru a ne impune”, spune antrenorul lui Salzburg, Marco Rose, omul care a produs o uriaşă surpriză în acest an cu Red Bull. Germanul a câştigat Youth League cu echipa de tineret a clubului austriac!

Marco Rose, autorul minunii din Youth League: ”Avem 180 de minute să ne impunem”

Vedeta momentului la Red Bull este antrenorul Marco Rose. Fostul fundaș al lui VfB Leipzig, Hannover și Mainz, germanul, acum în vârstă de 40 de ani, activează din 2013 la academia de juniori a clubului din Salzburg. A fost numit principal în luna iunie, după minunea produsă cu echipa de tineret a clubului, care a câștigat în acest an Youth League. Neînvinsă în prima ligă austriacă, Salzburg a ratat calificarea în play-off-ul Champions League după 1-1 și 0-0 cu Rijeka, iar acum își joacă prezența în Europa, contra Viitorului.

Sub comanda lui Rose, Red Bull Salzburg a cucerit trofeul Youth League, după ce a învins în finala de la Nyon cu 2-1 pe Benfica Lisabona. Cei mai buni jucători de la tineret, atacantul austriac Hannes Wolf și mijlocașul ivorian Ammadou Haidara, au fost promovați de Marco Rose și în primul ”unsprezece” al echipei mari și se află în lotul lui Red Bull pentru meciul cu Viitorul. Foarte apropiat de jucători, Rose dă credit tinerilor, dar mizează și pe experiența unor fotbaliști ca Andreas Ulmer, internaționalul austriac care a contribuit la ultimele patru dintre cele cinci titluri de campioană cucerite de Red Bull.

Cu un buget de 20 de ori mai mare și cu o valoare a lotului de aproape 39 de milioane de euro, față de 15 și jumătate cu cât este cotat cel al Viitorului, Salzburg pare a avea prima șansă.

Casele de pariuri o dau pe Salzburg favorită, cu o cotă între 1,70 și 2 la victorie, față de 4,30 – 5 cât i se acordă Viitorului în cazul unui succes în această seară. Meciul va începe la 21.45.

Comenteaza aceasta stire