miercuri, 16 ianuarie 2019

Marș pentru unirea cu Basarabia, la București

Printre manifestanți s-au numărat și zeci de cetățeni moldoveni, care au afișat pancarte cu mesaje pro-Unire.

„Astăzi e sărbătoare pentru noi, cei care simțim românește și care cred că Basarabia e pământ românesc. Nu e normal ca pe harta Europei să fie două state românești, avem nevoie de o țară mai mare, de o țară care să cuprindă și Basarabia!“, spune un basarabean.

Organizatorii marșului, o coaliție de peste 30 de ONG-uri din România, Republica Moldova, SUA, Canada și mai multe state din Uniunea Europeană, propun elaborarea unei legi care să permită unirea Basarabiei cu România.

„Încercăm să ducem mesajul unirii dintre cele două state românești din sociatatea civilă, în mediul politic. Cerem politicienilor români să facă din unirea româniei cu Republica Moldova o prioritate națională, așa cum a fost integrarea euro-atlantică si integrarea europeană“, a declarat Marius Lulea, copreședintele Platformei Civice “Acțiunea 2012”. 

Mitingul pentru unirea Basarabiei cu Romania are loc cu o lună înainte de Summitul de la Vilnius, decisiv pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Conform unui sondaj de opinie efectuat anul trecut de Centrul Român de Studii și Strategii, 87,25 la sută dintre români sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România. Parlamentul va dezbate, la sfârșitul acestei luni, un proiect legislativ de apropiere a celor două state, în favoarea căruia au semnat aproape 120.000 de români.

Comenteaza aceasta stire

Polițiștii au reținut un bărbat care a spart zidul unei bănci din Italia cu un tractor furat. Suma IMENSĂ cu care fugise
De Neptun TV 14 ianuarie 2019

Bărbatul a fost prezentat în față procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Craiova și a fost dispusă reținerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie predat autorităților italiene.

Focuri de armă pentru oprirea unui șofer; acesta a fugit, acroșând o mașină a Poliției
De Neptun TV 13 ianuarie 2019

Potrivit sursei citate, în urmărire, conducătorul auto a acroșat o autospecială de poliție, moment în care s-au executat focuri de armă în plan vertical și asupra autovehiculului.

Șeful Poliției Locale dintr-un municipiu, prins băut la volan după ce a provocat un accident
De Neptun TV 13 ianuarie 2019

Polițiștii din Bacău au deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

CONSTANȚA. Accident în lanț. Două persoane au fost rănite. GALERIE FOTO
De Neptun TV 11 ianuarie 2019

Potrivit polițiștilor constănțeni, un șofer a pierdut controlul autoturismului, iar mașina a lovit două autoturisme după care a ricoșat ușor și într-un autovehicul de transport persoane.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Descoperire MACABRĂ pe un câmp. FOTO
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Femeia, care are aproximativ 60-70 de ani, a fost descoperită în jurul orei 07.25, de către niște agenți de pază, care au sunat la 112.

CONSTANȚA. MOARTE SUSPECTĂ. Căpitanul unei nave a fost găsit decedat în Port
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările urmând să fie continuate de lucrătorii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime.

JUDEȚUL CONSTANȚA. TRAGEDIE. Un bărbat a murit și altul este în stare deosebit de gravă după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Cazul este cercetat de polițiștii din Ovidiu, care au deschis în cauză un dosar penal.

DEZASTRU pe A2! Autospecială de la deszăpezire în flăcări!
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Cauza posibila a accidentului a fost un scurtcircuit produs in cabina ATB-ului.

JUDEȚUL CONSTANȚA. O mașină a fost SPULBERATĂ de tren
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Zona este cunoscută ca o zonă neagră a hărții deceselor, acolo pierzându-și viața mai mulți oameni, în accidente grave.

Vagoanele unui tren Constanța - Arad cu 120 de călători au sărit de pe șine: un om a fost aruncat din vagon
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Duminică dimineața, în zona localității Băiești din județul Hunedoara, ultimele 2 vagoane din garnitura unui tren care transporta 120 de călători au deraiat. Având în vedere numărul mare al ocupanților din cele două vagoane, aproximativ 20 de persoane, a fost imediat Activat Planul Roșu de Intervenție.

Condamnat pentru o crimă comisă în Mamaia, extrădat după 22 de ani din Canada
De Neptun TV 18 decembrie 2018

Givan Iusein, acum în vârstă de 48 de ani, a fost extrădat din Canada în România la data de 13 decembrie și a fost depus în penitenciarul Rahova pentru a-și ispăși restul din pedeapsa inițială de 18 ani.