vineri, 19 iulie 2019

Marș pentru unirea cu Basarabia, la București

Printre manifestanți s-au numărat și zeci de cetățeni moldoveni, care au afișat pancarte cu mesaje pro-Unire.

„Astăzi e sărbătoare pentru noi, cei care simțim românește și care cred că Basarabia e pământ românesc. Nu e normal ca pe harta Europei să fie două state românești, avem nevoie de o țară mai mare, de o țară care să cuprindă și Basarabia!“, spune un basarabean.

Organizatorii marșului, o coaliție de peste 30 de ONG-uri din România, Republica Moldova, SUA, Canada și mai multe state din Uniunea Europeană, propun elaborarea unei legi care să permită unirea Basarabiei cu România.

„Încercăm să ducem mesajul unirii dintre cele două state românești din sociatatea civilă, în mediul politic. Cerem politicienilor români să facă din unirea româniei cu Republica Moldova o prioritate națională, așa cum a fost integrarea euro-atlantică si integrarea europeană“, a declarat Marius Lulea, copreședintele Platformei Civice “Acțiunea 2012”. 

Mitingul pentru unirea Basarabiei cu Romania are loc cu o lună înainte de Summitul de la Vilnius, decisiv pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Conform unui sondaj de opinie efectuat anul trecut de Centrul Român de Studii și Strategii, 87,25 la sută dintre români sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România. Parlamentul va dezbate, la sfârșitul acestei luni, un proiect legislativ de apropiere a celor două state, în favoarea căruia au semnat aproape 120.000 de români.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.