sîmbătă, 19 august 2017

MĂRTURII CUTREMURĂTOARE. Soția tânărului- erou 'fugea în urma salvamarilor transfigurată de durere și de spaimă... Mi se rupea sufletul'

MĂRTURII CUTREMURĂTOARE. Soția tânărului- erou 'fugea în urma salvamarilor transfigurată de durere și de spaimă... Mi se rupea sufletul'

Mărturii cutremurătoare ale martorilor care se aflau pe plaja din Mangalia atunci când Adrian Ciureanu și-a dat viața pentru a salva o mamă și fiica ei de 9 ani.

Oamenii sunt cutremurați de tragedia la care au asistat marți, pe plaja Laguna. Tânărul și-a lăsat soția și copilul pe plajă fugind în mare să le ajute pe cele două.

RECOMANDARECONSTANȚA. Femeia și fetița scăpate de la moarte au fugit printre umbrele în timp ce Adrian murea sub privirile soției și copilului lui!

 

„De două zile este arborat steagul roșu, salvamarii umblă ca nebunii, fluieră, dau din mâini... dar idioții sunt în apă. Și ieri, și azi sunt pe aceeași plajă Laguna în Mangalia, unde s-a întâmplat incidentul și am văzut inconștiența «părinților», nici nu știu dacă se pot numi așa! Păcat că nu există amenzi pentru nerespectarea culorii steagului și trebuie să moară tineri pentru inconștientă unora. Din câte relatau azi și ieri pe plajă vecinii de șezlong ai celor implicați în incident, au spus că femeia era în apa cu un copil (fetiță) de 9 ani și copilul zbieră din valuri «Mami, mami, hai să ieșim că mi-e frică!», dar ea nu voia nicicum să iasă.

La un moment dat a venit un val mai mare și i-a tras sub el... în larg. De pe plajă, cel decedat și încă un băiat, văzând toată faza și auzind țipetele din apă, au sărit după ele (la impuls, că na, să ajuți omul în nevoie). Femeia și copilul au fost împinse de cei doi spre țărm...și au reușit să iasă, dar au venit alte valuri care i-au aruncat pe cei doi mai spre larg.

În acel moment am văzut și eu că erau doi, departe, înotau, dar nu înaintau deloc, din cauza curenților puternici care te trag sub val. Cine cunoaște Mangalia știe că postul salvamar este la începutul plajei, în zona hotelului Laguna, incidentul întâmplându-se pe la mijlocul plajei, undeva între hotelul Belvedere și Solymar, deci până a ajuns salvamarul, a durat ceva, că nu putea zbura.

Soția decedatului zbiera de pe margine și nu pot uita scena când o doamnă cu un colac de apă imens făcea din mâini pe sus spre salvamar să se grăbească, dar el săracul pe caiac înainta anevoios. Ajuns aproape lângă ei, a aruncat banana care a fost prinsă de un băiat din valuri, care a reușit să înainteze, zic eu că a fost mai în față de zona curenților și a reușit să iasă. Salvamarul a ajuns la al doilea băiat, i-a aruncat banana, el o prinsese, dar a venit un val care a aruncat caiacul până la mal, iar cel din apă dispăruse. Turiștii relatau azi că a apucat să îi spună salvamarului că se simte rău și că nu se mai poate ține (probabil infarct, probabil panică...), după care dispăruse! În concluzie, AMENZI de la 1.000 lei în sus, dar trebuie făcută lege pentru asta și parlamentării nu au timp, sunt în vacanță!“, scrie pe Facebook Adelina-Ramona Monda din Arad.

„Eram pe plajă în momentul tragediei... Am văzut multă lume strânsă la 100 de metri de locul în care mă aflăm și apoi, la nici 5 minute, salvamarii au început să scoată toți oamenii din apa. Înțelesesem că se întâmplase ceva cumplit. O doamnă (acum realizez că e soția victimei) fugea transfigurată de durere și spaimă în urma oamenilor cu plută și fluier și îi ruga din toate puterile să intervină. I-am simțit durerea. Cel mai rău era că nu puteam face nimic... Ce să îi spui? Cum să o ajuți? Ce cuvinte sau gesturi pot aduce consolare într-o asemenea situație? Mi se rupea sufletul... Am mustrat în gând marea și am murmurat o rugăciune cu ochii spre infinitul albastru... Condoleanțe familiei îndoliate! Drum lin către stele, erou al valurilor!“ - Alina Maria Nichita

„Același lucru l-am văzut și eu! Alerga săraca disperată după ce tocmai ajunsese smurdul, că văzuse în zonă plajei Corsa ceva negru în apa. Făcea semne disperate celui de pe ski -jet să caute și în acea zonă...avea speranțe, deși trecuse mai mult de 30 minute de la eveniment! În decurs de 2 ore până au ajuns scafandrii de la Constanța, a făcut cale pe toată plaja... căutând disperată, poate-poate a ieșit în altă parte! Tragic! Vii la mare să te distrezi, în concediu, după ce ai muncit un an ca prostul și pleci acasă între 6 scânduri! Din păcate, ne împărțim.în două categorii: conștienți și inconștienți! A plecat prea repede, prea subit... prea greu de acceptat! Dumnezeu să-i dea putere soției și să-i întărească familia în momentele acestea dificile!“, adaugă Adelina-Ramona Monda.

„Dumnezeu să te odihnească, Adrian! Chiar dacă nu te-am cunoscut, vă rog să îmi permiteți să trimit condoleanțe familiei care acum îl plânge. Știu că, începând de ieri, Mangalia a devenit, pentru familia lui Adrian un loc blestemat, dar, ca locuitor al acestui oraș, vreau să mulțumesc acestui OM pentru că, într-o clipă, fără să mai gândească că are propria familie care îl iubește, a salvat două suflete străine“ – Cristina Marinescu Chircu.

Colegii de serviciu ai Alinei Ciureanu, văduva eroului, au făcut public contul în care ea își primește salariul: RO56RZBR0000060019011385 Ciureanu Alina Felicia.

„Haideți să facem ceva pentru familia lui Adrian! Să ajutăm fiecare cu cât putem familia! E un erou și merită ajutorul nostru!“, se îndeamnă cunoscuți și necunoscuți profund impresionați de sacrificiul suprem al lui Adrian Ciureanu.

 

Comenteaza aceasta stire

Un avion s-a prăbușit, două persoane rănite - una în stare foarte gravă!
De Neptun TV 19 august 2017

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, astăzi, pe un câmp din Iași. Două persoane au fost rănite, cel puțin unul fiind în stare foarte gravă, potrivit ISU Iași.

CONSTANȚA. 25 de imigranți sirieni și trei călăuze bulgare, prinși când intrau ilegal în țară!
De Neptun TV 19 august 2017

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 25 cetățeni sirieni, 21 adulți și 4 copii, care au încercat să intre ilegal în țară din Bulgaria. Migranții au beneficiat de sprijinul a trei călăuze bulgare care ar fi trebuit să îi transporte până la București.

CONSTANȚA. Unul din bărbații care au vrut să vândă droguri în zona cluburilor din Mamaia, arestat preventiv
De Neptun TV 19 august 2017

Unul dintre bărbații din București prinși când încercau să vândă droguri de mare risc în zona cluburilor de noapte din Mamaia, a fost arestat preventiv, iar în urma perchezițiilor domiciliare și a mașinii, polițiștii au găsit cantități importante de stupefiante și sume de bani.

PREZENTARE FOTO/VIDEO. România cumpără sisteme mobile de artilerie în valoare de 1,25 miliarde dolari din SUA
De Neptun TV 19 august 2017

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către România a unor sisteme mobile de artilerie cu rachete în valoare de 1,25 de miliarde de dolari, a anunțat Defense Security Cooperation Agency (DSCA), citată de Reuters.

CONSTANȚA. Călăuzele celor 69 de migranți interceptați la Mangalia, ARESTATE pentru trafic de persoane și trecere frauduloasă a frontierei
De Neptun TV 18 august 2017

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au definitivat cercetările în cazul celor doi cetățeni, bulgar și cipriot, care transportau pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcațiuni, 69 cetățeni irakieni. Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

Trupe și avioane de luptă canadiene destinate operațiunilor NATO ajung la Constanța
De Neptun TV 17 august 2017

Forțele armate canadiene (CAF) vor trimite aproximativ 135 de militari și patru avioane de luptă CF-18 Hornet la Constanța, pentru a participa la operațiunile aeriene ale NATO care vor avea loc între lunile septembrie și decembrie.

Trei traficanți de droguri de mare risc - ECSTASY - prinși în flagrant în stațiunea Mamaia!
De Neptun TV 17 august 2017

Doi bărbați și o femeie au fost prinși în flagrant delict în timp ce încercau să vândă 1.000 de comprimate de ecstasy pe raza stațiunii Mamaia.

SINUCIDERE. O tânără însărcinată și cei trei copii ai săi, spulberați de trenul București - Constanța! S-a găsit un bilet de adio!
De Antonia Maer 17 august 2017

O femeie și cei trei copii ai săi au fost spulberați, în această dimineață, de trenul București - Constanța, în halta Brănești de pe magistrala 800. Marcat de tragedie, mecanicul trenului a explicat că este vorba despre o sinucidere, femeia premeditându-și gestul.

Inspecția Judiciară, la Parchetul General
De Robert Nenciu 16 august 2017

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va trimite inspecția judiciară la procurorul general al României, Augustin Lazăr, urmare a scandalului dintre Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 și Parchetul General. Tot astăzi, Toader s-a arătat surprins de faptul că omul de afaceri Puiu Popoviciu a putut părăsi țara chiar înaintea verdictului instanței.

Vicepreședintele Comisiei SRI: 'Nu e normală revenirea lui Coldea la ANI, vom cere detalii SRI'
De Neptun TV 16 august 2017

Vicepreședintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, deputatul Marian Cucșa, a declarat, azi, că nu i se pare normal ca Florian Coldea să revină și să predea la ANI, după ce a fost trecut în rezervă, el menționând că vor fi cerute detalii Serviciului.

CONSTANȚA. Țeapă cu repetiție! Sute de tineri au rămas și fără petrecerea de pe iahtul de fițe, și fără banii scoși din portofele
De Roxana Glăvan 16 august 2017

Au fost țepuiți de două ori! După ce au aflat în ultima clipă că petrecerea de fițe promisă pe un iaht în largul Mării Negre nu se mai ține, acum au realizat că nu își vor primi nici banii înapoi. Sute de tineri din țară și din Constanța au fost anunțați de organizator că până pe data de 15 august, le vor fi restituiți banii de bilet, în jur de 300 de lei. Nici vorbă de așa ceva, iar persoana incriminată nu mai este de găsit.

NESIMȚIRE. O șoferiță și-a lăsat mașina pe pista de biciclete de pe bulevardul Tomis!
De Antonia Maer 16 august 2017

Pista de bicicliști de pe bulevardul Tomis nu mai este demult destinată doar bicicletelor. Asta din cauza șoferilor tupeiști care-și lasă mașinile pe unde nimeresc, inclusiv pe pista de biciclete.

IMAGINI INCREDIBILE la Eforie! Surori la un pas de la moarte după ce au ignorat steagul roșu! Oamenii au făcut un lanț uman pentru a le salva!
De Neptun TV 16 august 2017

Mobilizare incredibilă la Eforie. Două surori care au ignorat steagul roșu al salvamarilor și s-a aventurat în valurile agitate au fost salvate datorită oamenilor care și-au riscat viața pentru ele. Aceștia au format un lanț uman pentru a le salva pe cele două de la înec.

ZIUA MARINEI ÎN IMAGINI
De Neptun TV 16 august 2017

A fost spectacol ieri de Ziua Marinei. Marinarii au organizat o festivitate pe cinste, iar 12 mii de oameni au fost spectatorii lor. Evoluția remorcherelor pe acorduri de vals, atacul cu bombe al celor șase avioane de vânătoare și căutarea unui submarin inamic au fost doar câteva dintre secvențele care au făcut deliciul publicului.

CONSTANȚA. Monstru cu chip de om - 'Adună căței nevinovați de pe stradă, îi leagă în lanț și pune câinii lui pe ei'
De Neptun TV 16 august 2017

În mediul online circulă o postare care a stârnit indignare multor constănțeni, prin actul de cruzime la care face referire. Un tânăr este acuzat că organizează curse ilegale de câini: 'adună căței nevinovați de pe stradă, îi leagă în lanț și pune câinii lui pe ei'. Iar imaginile postate sunt de-a dreptul șocante: un cățel plin de sânge, care nici măcar nu-și poate ține ochii deschiși din cauza rănilor stă legat în lanț.

ATENȚIE, ȘOFERI! Aglomerație infernală pe Podul de la Agigea! VIDEO
De Neptun TV 16 august 2017

Șoferii care au drum în sudul litoralului trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Asta deoarece traficul este infernal din pricina turiștilor care părăsesc litoralul odată cu terminarea mini-vacanței de Sfânta Maria.

CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE la Cumpăna! Un bărbat și-a omorât propria mamă!
De Antonia Maer 16 august 2017

Caz terifiant în comuna constănțeană Cumpăna. Un bărbat și-a ucis în bătaie mama, o bătrână neputincioasă, pentru că ar fi refuzat să-i dea pensia. Când a văzut-o fără suflare a sunat la 112 și a spus că bătrâna a căzut și s-a lovit la cap. Nu este singurul caz în care o femeie sfârșește de mâna celui căruia i-a dat viață. La Vatra Dornei un individ cu probleme psihice și-a ucis mama pentru că nu l-a lăsat să fumeze.

Ministrul Transporturilor: 'Cine vrea doar un birou unde să-și bea cafeaua și o secretară, e liber să plece!'
De Robert Nenciu 15 august 2017

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la Constanța că proiectele care se apropie de finalizare trebuie foarte atent verificate înainte de a se face recepția.

Minivacanța de Sfânta Maria a aglomerat drumurile care pleacă de la mare
De Andreea Filip 15 august 2017

Minivacanța de Sfânta Maria se încheie, așa că după relaxare, șoferii au parte acum de neplăcerile din trafic. Toate drumurile dinspre mare s-au aglomerat. Trafic intens este și în zona stațiunilor montane. Autoritățile monitorizează din aer cu un elicopter și intervin acolo unde este nevoie pentru fluidizarea circulației.

Bărbatul care l-a ucis pe turistul venit pe litoral, la Neversea, trimis în judecată
De Antonia Maer 15 august 2017

Ancheta în cazul omorului comis de un turist venit pe litoral pentru festivalul Neversea a ajuns la final. Principalul suspect, un tulcean, a fost trimis în judecată de procurori, sub învinuirea de lovituri cauzatoare de moarte.

GALERIE FOTO. Accident pe IC Brătianu, în zona Doi Cocoși
De Neptun TV 15 august 2017

Un grav accident a avut loc în urmă cu câteva minute pe strada IC Brătianu din Constanța, în zona Doi Cocoși.