vineri, 24 mai 2019

Masacru în Bratislava ( update 19:30 )

Liniștea capitalei slovace a fost tulburată, astăzi, de o tragedie. Șase membri ai aceleiași familii au murit și alți 14 oameni au fost răniți, după ce o persoană a deschis focul asupra unei întregi familii, dar și a polițiștilor care au încercuit-o. Se pare că printre răniți se află și un copil de 3 ani. Poliția din Bratislava a confirmat că agresorul - un bărbat de aproximativ 50 de ani - s-a sinucis.

 

Cei aflați în apropiere au mărturisit că agresorul a intrat într-un apartament din cartierul Devinska Nova Ves din Bratislava. Înarmat cu o mitralieră cu 8 încărcătoare și cu două pistoale, bărbatul despre care forțele de ordine au confirmat că avea aproximativ 50 de ani, a împușcat mortal patru femei și un bărbat care se aflau înăuntru. Ulterior, el a mai tras într-unul dintre membrii aceleiași familii. Apoi a început să tragă pe stradă, la întâmplare, și a rănit 14 persoane. Primele echipaje de poliție au ajuns când agresorul părăsea locuința unde a comis masacrul. Încercuit de forțe de ordine, slovacul s-a sinucis. O profesoară a povestit cum un bărbat de etnie romă, a cărui familie locuia în casa unde a avut loc măcelul, a fost omorât chiar în fața ei. Femeia a declarat că atacatorul părea să-și fi ieșit din minți. Presa din Bratislava a anunțat că printre cei care au ajuns la spital se află și un copil de 3 ani al cărui tată ar fi murit în atacul armat. Inițial s-a spus că atacatorul ar fi fost un băiat de 15 ani, dependent de droguri. Se pare că în zona în care a avut loc tragedia se află o grădiniță, un spital de copii, dar și un supermarket. Din fericire, în grădiniță nu se afla niciun copil. Țară membră a Uniunii Europene, Slovacia s-a mai confruntat cu atacuri armate puse la cale de grupări criminale în anii '90, însă în ultimii ani nu au mai avut loc astfel de tragedii.

Comenteaza aceasta stire

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.