duminică, 23 septembrie 2018

MASACRUL DIN EGIPT! Avioane de luptă ale armatei au lovit poziții ocupate de teroriști - bilanțul a ajuns la 305 morți!

MASACRUL DIN EGIPT! Avioane de luptă ale armatei au lovit poziții ocupate de teroriști - bilanțul a ajuns la 305 morți!

Forțele aeriene egiptene au lansat, azi, atacuri asupra pozițiilor ocupate de teroriștii care au comis atacul de la moscheea din Sinai, soldat cu moartea a 305 oameni, a anunțat Armata Egiptului, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Potrivit autorităților egiptene, atacul ar fi fost comis de un grup de 25-30 de indivizi care aveau asupra lor steagurile rețelei teroriste Stat Islamic. Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de orașul El Arish.

 

”Forțele aeriene au eliminat în ultimele ore o serie de avanposturi folosite de celulele teroriste. Câțiva suspecți au fost deja lichidați”, se arată în comunicatul Armatei egiptene.

În plus, militarii egipteni vor rămâne în Peninsula Sinai până când toți cei implicați în atacul de vineri vor fi trași la răspundere, a precizat un reprezentant al forțelor armate din Egipt.

Această acțiune militară vine la câteva ore după ce președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis vineri într-o moschee din regiunea Sinai.

”Forțele armate și Poliția îi vor răzbuna pe martirii noștri și vor restabili cu forță securitatea și stabilitatea cât mai curând”, avertizase președintele Egiptului.

Bilanțul tragic al atacului

Procurorul general al Egiptului a anunțat, sâmbătă, că bilanțul atacului comis vineri asupra unei moschei din Sinai a ajuns la 305 morți, printre care se numără și 27 de copii, relatează site-ul postului France 24.

Autoritățile au precizat că 305 de oameni au murit și alte 128 de persoane au fost rănite. Bilanțul precedent anunțat de către autoritățile egipente se ridica la 235 de morți și 109 de răniți.

Potrivit autorităților egiptene, atacul ar fi fost comis de un grup de 25-30 de indivizi care aveau asupra lor steagurile rețelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul agenției Reuters. Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de orașul El Arish.

”Atacatorii erau în număr de 25-30 și aveau steagurile rețelei teroriste Stat Islamic. Aceștia au ocupat pozițiile din fața ușilor și geamurilor moscheei și au tras cu mitraliere automate asupra oamenilor din moschee”, a anunțat procurorul general al Egiptului, Nabil Sadeq.

Guvernul de la Cairo a decretat trei zile de doliu național. În plus, Abdel-Fattah el-Sissi, președintele Egiptului, a anunțat că va construi un mausoleu în memoria oamenilor care și-au pierdut viața în atacul de vineri.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.