joi, 21 iunie 2018

MASACRUL DIN EGIPT! Avioane de luptă ale armatei au lovit poziții ocupate de teroriști - bilanțul a ajuns la 305 morți!

MASACRUL DIN EGIPT! Avioane de luptă ale armatei au lovit poziții ocupate de teroriști - bilanțul a ajuns la 305 morți!

Forțele aeriene egiptene au lansat, azi, atacuri asupra pozițiilor ocupate de teroriștii care au comis atacul de la moscheea din Sinai, soldat cu moartea a 305 oameni, a anunțat Armata Egiptului, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Potrivit autorităților egiptene, atacul ar fi fost comis de un grup de 25-30 de indivizi care aveau asupra lor steagurile rețelei teroriste Stat Islamic. Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de orașul El Arish.

 

”Forțele aeriene au eliminat în ultimele ore o serie de avanposturi folosite de celulele teroriste. Câțiva suspecți au fost deja lichidați”, se arată în comunicatul Armatei egiptene.

În plus, militarii egipteni vor rămâne în Peninsula Sinai până când toți cei implicați în atacul de vineri vor fi trași la răspundere, a precizat un reprezentant al forțelor armate din Egipt.

Această acțiune militară vine la câteva ore după ce președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis vineri într-o moschee din regiunea Sinai.

”Forțele armate și Poliția îi vor răzbuna pe martirii noștri și vor restabili cu forță securitatea și stabilitatea cât mai curând”, avertizase președintele Egiptului.

Bilanțul tragic al atacului

Procurorul general al Egiptului a anunțat, sâmbătă, că bilanțul atacului comis vineri asupra unei moschei din Sinai a ajuns la 305 morți, printre care se numără și 27 de copii, relatează site-ul postului France 24.

Autoritățile au precizat că 305 de oameni au murit și alte 128 de persoane au fost rănite. Bilanțul precedent anunțat de către autoritățile egipente se ridica la 235 de morți și 109 de răniți.

Potrivit autorităților egiptene, atacul ar fi fost comis de un grup de 25-30 de indivizi care aveau asupra lor steagurile rețelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul agenției Reuters. Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de orașul El Arish.

”Atacatorii erau în număr de 25-30 și aveau steagurile rețelei teroriste Stat Islamic. Aceștia au ocupat pozițiile din fața ușilor și geamurilor moscheei și au tras cu mitraliere automate asupra oamenilor din moschee”, a anunțat procurorul general al Egiptului, Nabil Sadeq.

Guvernul de la Cairo a decretat trei zile de doliu național. În plus, Abdel-Fattah el-Sissi, președintele Egiptului, a anunțat că va construi un mausoleu în memoria oamenilor care și-au pierdut viața în atacul de vineri.

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.

ACCIDENT FEROVIAR în Italia! Doi morți, printre care și un român, și 23 de răniți - GALERIE FOTO/VIDEO- GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Printre persoanele decedate se numără și un mecanic al trenului care a lovit un camion ce staționa pe linia de cale ferată. Trei vagoane au deraiat în urma impactului.