duminică, 24 iunie 2018

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'

Atacul de la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida a lăsat în urmă zeci de familii îndurerate și copii traumatizați, care povestesc clipele de groază prin care au trecut după ce un elev exmatriculat a deschis focul.

Masacrul de la liceul din Florida a început miercuri în jurul orei locale 14.30, în apropierea pauzei, când ucigașul a intrat în campus și a pornit alarma de incendiu, forțându-i astfel pe copii să-și părăsească sălile de curs. În urma atacului, 17 persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite, cinci dintre acestea fiind internate în stare critică. Atacatorul a fost identificat drept Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, care fusese exmatriculat din același liceu după ce i-au fost găsite gloanțe în ghiozdan și provocase mai multe altercații. Tânărul, care a fost prins la scurt timp după tragedie, a premeditat atacul, venind înarmat cu zeci de cartușe, o pușcă automată și o mască de gaze.

RECOMANDARE: IMAGINILE MASACRULUI DIN FLORIDA! Elevii au surprins momentul în care atacatorul de 19 ani a deschis focul - strigăte disperate și trupuri pline de sânge pe holurile școlii! GALERIE FOTO/VIDEO

Tinerii care au supraviețuit și autoritățile au detaliat pentru The Guardian firul evenimentelor. Profesorii și personalul liceului au simțit imediat că este ceva în neregulă în momentul în care au auzit alarma de incendiu, având în vedere că doar cu câteva ore înainte elevii trecuseră prin simularea unui atac armat.

„Atacatorul a pornit alarma de incendiu pentru ca tinerii să iasă din sălile de curs, iar apoi a început carnajul“, a declarat senatorul american Bill Nelson.

Imediat ce s-au auzit primele focuri de armă, profesorii au țipat cu disperare la elevi să se baricadeze în sălile de curs. Adolescenții îngroziți s-au ascuns împreună cu profesorii în sălile de clasă, în dulapuri, sub birouri și în băi în timp ce tânărul a intrat din încăpere în încăpere și a deschis focul.

The Guardian relatează că Aaron Feis, antrenor de fotbal și agent de pază, s-ar fi pus în calea gloanțelor în încercarea de a-și proteja elevii. Bărbatul a fost însă doborât de gloanțe și s-a prăbușit în timp ce tânăra pe care o proteja cu propriul corp țipa în telefon, având-o la celălalt capăt al firului pe mama sa. Deocamdată nu este clar dacă antrenorul și tânăra au supraviețuit. Șeriful comitatului Broward a descris tragedia drept „o altă zi îngrozitoare, detestabilă“.

„Sunt absolut îngrozit să văd copiii care merg la școală cu rucsacul în spate pentru a-și pierde viața“, a declarat șeriful.

Copiii și-au folosit telefoanele mobile pentru a-și alerta părinții și chiar au filmat scenele în care se distinge haosul creat. O tânără a povestit pentru o televiziune locale cum a văzut un profesor împușcat mortal în fața ei în timp ce încerca să încuie ușa de la clasă pentru a se proteja.

Un ultim mesaj pentru mama

O elevă în vârstă de 15 ani a mărturisit că l-a văzut pe atacator apropiindu-se și s-a trântit la podea prefăcându-se moartă. „Când a plecat și am putut să mă ridic, lângă mine erau două persoane împușcate“, a declarat copila pentru The Guardian.

Sarah Crescitelli, o altă elevă în vârstă de 15 ani, a încercat să-și calmeze colegii și i-a trimis un mesaj mamei sale crezând că va fi ultimul: „Dacă nu reușesc să scap, să știi că te iubesc și că apreciez sincer tot ce ai făcut pentru mine.“ În cele din urmă, fata a fost salvată de o echipă SWAT: „Sunt șocată, nu m-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla așa ceva, dar sunt bucuroasă că am scăpat cu viață.“

O altă fată, care a găsit împreună cu mai mulți colegi refugiu sub birouri, a povestit cum ucigașul a încercat să-i facă să iasă din ascunzătoare. „Ne-a tachinat, apoi a început să urle la noi să ieșim.“

Nikolas Cruz, care după ce a fost exmatriculat s-a angajat la un magazin din apropierea liceului, a fost descris de către colegii săi drept un tânăr cu probleme care vorbea adesea despre arme și violență. De asemenea, mulți dintre tineri susțin că au prevăzut că ar putea face un gest extrem, iar profesorii fuseseră avertizați. Jim Gard, profesor de matematică, și-a amintit că administrația școlii a trimis un mail în care avertiza profesorii cu privire la Cruz.

„Ni s-a transmis spus anul trecut că el nu avea voie să intre în campus cu un ghiozdan în spate. Am avut probleme cu Cruz anul trecut fiindcă amenința elevii și bănuiesc că de aceea a fost exmatriculat“, a spus Gard citat de News.ro.

Dakota Mutchler (17 ani) a spus că era prietenă cu atacatorul, dar că la un moment dat Cruz a început să devină din ce în ce mai ciudat, iar după ce a început să-i urmărească și să-i amenințe o prietenă, a tăiat orice legătură cu el.

„A început să posteze pe Instagram lucruri îngrozitoare, animale pe care le omorâse și lucruri de acest fel. Toată lumea din liceu care îl știa, îl bănuia de lucruri de acest gen. Când cineva este exmatriculat, nu te aștepți să se mai întoarcă. Dacă sunt exmatriculați, nu îi mai vezi. Dar bineînțeles, el s-a întors“, a spus Mutchler.

Un alt elev al școlii, care a vorbit cu CNN, dar a ales să rămână anonim a spus: „Mulți oameni spuneau că el o să fie. Toți copiii glumeau ... spuneau despre el că e cel care a dat-o în bară la școală, dar se pare că toată lumea a prezis ce s-a întâmplat. E o nebunie.“

Joshua Charo, un fost coleg în vârstă de 16 ani, a spus că singurul subiect despre care vorbea Cruz erau „armele, cuțitele și vânătoarea“. El a adăugat: „Nu pot să spun că sunt șocat. Dacă ne uităm la trecutul lui, pare genul de copil care ar face așa ceva.“

Prietenii lui Cruz au spus că vorbea foarte rar despre rudele lui. Cruz și fratele lui au fost adoptați de când erau mici de Lynda și Roger Cruz. Roger a murit acum 10 ani iar Lynda nu făcea față celor doi băieți, a spus Barbara Kumbatovich, fosta ei cumnată. „A făcut tot ce a putut. Erau adoptați și aveau probleme emoționale“, a spus Barbara. Kumbatovich consideră că Nikolas Cruz lua medicamente pentru a se lupta cu fragilitatea sa emoțională. „Lynda avea probleme cu Nikolas de câțiva ani“, a spus ea.

Sursă: Adevărul

Comenteaza aceasta stire

Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți
De Mediafax 24 iunie 2018

Potrivit instituției, 538 de copii au fost transferați alături de părinți, în contextul în care erau despărțiți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.