luni, 24 septembrie 2018

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'

Atacul de la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida a lăsat în urmă zeci de familii îndurerate și copii traumatizați, care povestesc clipele de groază prin care au trecut după ce un elev exmatriculat a deschis focul.

Masacrul de la liceul din Florida a început miercuri în jurul orei locale 14.30, în apropierea pauzei, când ucigașul a intrat în campus și a pornit alarma de incendiu, forțându-i astfel pe copii să-și părăsească sălile de curs. În urma atacului, 17 persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite, cinci dintre acestea fiind internate în stare critică. Atacatorul a fost identificat drept Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, care fusese exmatriculat din același liceu după ce i-au fost găsite gloanțe în ghiozdan și provocase mai multe altercații. Tânărul, care a fost prins la scurt timp după tragedie, a premeditat atacul, venind înarmat cu zeci de cartușe, o pușcă automată și o mască de gaze.

RECOMANDARE: IMAGINILE MASACRULUI DIN FLORIDA! Elevii au surprins momentul în care atacatorul de 19 ani a deschis focul - strigăte disperate și trupuri pline de sânge pe holurile școlii! GALERIE FOTO/VIDEO

Tinerii care au supraviețuit și autoritățile au detaliat pentru The Guardian firul evenimentelor. Profesorii și personalul liceului au simțit imediat că este ceva în neregulă în momentul în care au auzit alarma de incendiu, având în vedere că doar cu câteva ore înainte elevii trecuseră prin simularea unui atac armat.

„Atacatorul a pornit alarma de incendiu pentru ca tinerii să iasă din sălile de curs, iar apoi a început carnajul“, a declarat senatorul american Bill Nelson.

Imediat ce s-au auzit primele focuri de armă, profesorii au țipat cu disperare la elevi să se baricadeze în sălile de curs. Adolescenții îngroziți s-au ascuns împreună cu profesorii în sălile de clasă, în dulapuri, sub birouri și în băi în timp ce tânărul a intrat din încăpere în încăpere și a deschis focul.

The Guardian relatează că Aaron Feis, antrenor de fotbal și agent de pază, s-ar fi pus în calea gloanțelor în încercarea de a-și proteja elevii. Bărbatul a fost însă doborât de gloanțe și s-a prăbușit în timp ce tânăra pe care o proteja cu propriul corp țipa în telefon, având-o la celălalt capăt al firului pe mama sa. Deocamdată nu este clar dacă antrenorul și tânăra au supraviețuit. Șeriful comitatului Broward a descris tragedia drept „o altă zi îngrozitoare, detestabilă“.

„Sunt absolut îngrozit să văd copiii care merg la școală cu rucsacul în spate pentru a-și pierde viața“, a declarat șeriful.

Copiii și-au folosit telefoanele mobile pentru a-și alerta părinții și chiar au filmat scenele în care se distinge haosul creat. O tânără a povestit pentru o televiziune locale cum a văzut un profesor împușcat mortal în fața ei în timp ce încerca să încuie ușa de la clasă pentru a se proteja.

Un ultim mesaj pentru mama

O elevă în vârstă de 15 ani a mărturisit că l-a văzut pe atacator apropiindu-se și s-a trântit la podea prefăcându-se moartă. „Când a plecat și am putut să mă ridic, lângă mine erau două persoane împușcate“, a declarat copila pentru The Guardian.

Sarah Crescitelli, o altă elevă în vârstă de 15 ani, a încercat să-și calmeze colegii și i-a trimis un mesaj mamei sale crezând că va fi ultimul: „Dacă nu reușesc să scap, să știi că te iubesc și că apreciez sincer tot ce ai făcut pentru mine.“ În cele din urmă, fata a fost salvată de o echipă SWAT: „Sunt șocată, nu m-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla așa ceva, dar sunt bucuroasă că am scăpat cu viață.“

O altă fată, care a găsit împreună cu mai mulți colegi refugiu sub birouri, a povestit cum ucigașul a încercat să-i facă să iasă din ascunzătoare. „Ne-a tachinat, apoi a început să urle la noi să ieșim.“

Nikolas Cruz, care după ce a fost exmatriculat s-a angajat la un magazin din apropierea liceului, a fost descris de către colegii săi drept un tânăr cu probleme care vorbea adesea despre arme și violență. De asemenea, mulți dintre tineri susțin că au prevăzut că ar putea face un gest extrem, iar profesorii fuseseră avertizați. Jim Gard, profesor de matematică, și-a amintit că administrația școlii a trimis un mail în care avertiza profesorii cu privire la Cruz.

„Ni s-a transmis spus anul trecut că el nu avea voie să intre în campus cu un ghiozdan în spate. Am avut probleme cu Cruz anul trecut fiindcă amenința elevii și bănuiesc că de aceea a fost exmatriculat“, a spus Gard citat de News.ro.

Dakota Mutchler (17 ani) a spus că era prietenă cu atacatorul, dar că la un moment dat Cruz a început să devină din ce în ce mai ciudat, iar după ce a început să-i urmărească și să-i amenințe o prietenă, a tăiat orice legătură cu el.

„A început să posteze pe Instagram lucruri îngrozitoare, animale pe care le omorâse și lucruri de acest fel. Toată lumea din liceu care îl știa, îl bănuia de lucruri de acest gen. Când cineva este exmatriculat, nu te aștepți să se mai întoarcă. Dacă sunt exmatriculați, nu îi mai vezi. Dar bineînțeles, el s-a întors“, a spus Mutchler.

Un alt elev al școlii, care a vorbit cu CNN, dar a ales să rămână anonim a spus: „Mulți oameni spuneau că el o să fie. Toți copiii glumeau ... spuneau despre el că e cel care a dat-o în bară la școală, dar se pare că toată lumea a prezis ce s-a întâmplat. E o nebunie.“

Joshua Charo, un fost coleg în vârstă de 16 ani, a spus că singurul subiect despre care vorbea Cruz erau „armele, cuțitele și vânătoarea“. El a adăugat: „Nu pot să spun că sunt șocat. Dacă ne uităm la trecutul lui, pare genul de copil care ar face așa ceva.“

Prietenii lui Cruz au spus că vorbea foarte rar despre rudele lui. Cruz și fratele lui au fost adoptați de când erau mici de Lynda și Roger Cruz. Roger a murit acum 10 ani iar Lynda nu făcea față celor doi băieți, a spus Barbara Kumbatovich, fosta ei cumnată. „A făcut tot ce a putut. Erau adoptați și aveau probleme emoționale“, a spus Barbara. Kumbatovich consideră că Nikolas Cruz lua medicamente pentru a se lupta cu fragilitatea sa emoțională. „Lynda avea probleme cu Nikolas de câțiva ani“, a spus ea.

Sursă: Adevărul

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.