joi, 18 iulie 2019

Mașinile de Bulgaria vor DISPĂREA de pe șoselele din România după o decizie a guvernului bulgar!

Mașinile de Bulgaria vor DISPĂREA de pe șoselele din România după o decizie a guvernului bulgar!

Mașinile de Bulgaria sunt la un pas de dispariție de pe șoselele din România după ce guvernul bulgar a introdus o serie de măsuri pentru ca cetățenii bulgari să nu mai poată înmatricula zeci, sute sau chiar mii de mașini.

Dintre măsurile menite să pună stop înmatriculării pe bandă rulantă a autoturismelor, cea mai importantă este aceea care interzice practic reînnoirea inspecției tehnice periodice a mașinilor înmatriculate după anul 2008.

În acest caz, bazele de date ale primăriilor, unde își au domiciliul bulgarii pe numele cărora sunt înmatriculate, au fost conectat cu baza de date a Registrului Auto, iar în momentul în care proprietarul unei mașini se prezină la un service pentru a-și reînnoi ITP-ul, sistemul îi poate interzice acest lucru dacă impozitul mașinii nu a fost plătit.

În aceste condiții, proprietarul, de regulă român, trebuie să achite impozitul și abia apoi îi este permis să își facă inspecția tehnică. Având în vedere că suma de plătit este considerabilă, proprietarul mașinii renunță la a-și reînnoi actele și astfel renunță la... mașina de Bulgaria.

RECOMANDARE - Taxa auto NU va fi eliminată! Decizia a fost luată astăzi de Klaus Iohannis!

Mai mult, prețurile asigurărilor RCA a explodat, iar metoda aleasă de asigurătorii bulgari este aceea a unui contract de asigurare pe o perioadă de un an, ce este împărțit în două rate egale. Mai exact, în momentul în care un român își face asigurarea RCA pentru o mașină de Bulgaria, achită o sumă de peste 200 de euro pentru 6 luni, iar după aceste șase luni, atunci când vrea să își facă o nouă asigurare, asigurătorii nu au decât o singură opțiune: să prelungească primul contract cu încă șase luni.

VEZI ȘI: ELIMINAREA MAȘINILOR DE BULGARIA. Ce se întâmplă cu ASIGURĂRILE și ITP-ul mașinilor înmatriculate în Bulgaria!

Astfel, prețul reînnoirii actelor pentru mașinile de Bulgaria ajung la aproximativ 500 de euro pe an pentru un autoturism de capacitate medie (de până în 2.000 de centimetri cubi).

O altă posibilitate este... șpaga, însă în acest caz, șpaga se ridică la aproximativ 100 de euro. Drept urmare, cei care încumetă trebuie să scoată bani grei din buzunar pentru a putea circula în continuare, pe șoselele din România, cu mașinile înmatriculate la sud de Dunăre.

CUM POȚI VERIFICA DACĂ MAȘINA TA E RADIATĂ SAU NU

Toți deținătorii de autovehicule înmatriculate în Bulgaria au posibilitatea de a verifică dacă acestea au sau nu asigurare pe site-ul Fondului de Garantare.

Cei care nu se conformează și continuă să folosească mașină riscă chiar dosar penal pentru punerea în circulație a unui vehicul neinmatriculat.

Aproximativ 19.000 de mașini se află pe lista neagră a poliției rutiere din Bulgaria, potrivit NTV, însă asigurătorii estimează numărul autoturismelor înmatriculate în această țară și care nu au o polița de răspundere civilă valabilă ar putea depăși 570.000.

Companiile de asigurări au și întocmit o listă neagră a cetățenilor bulgari ce au înmatriculate pe numele lor sute de mașini. În aceste cazuri un RCA va putea ajunge la 1000 de euro.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)