vineri, 24 mai 2019

Măsuri de securitate pentru G20

Pregătirile pentru organizarea Summit-ului G20, care va avea loc în Coreea de Sud, în luna noiembrie, sunt în plină desfășurare. Măsurile de securitate se anunță a fi printre cele mai drastice, supervizate chiar de ministrul sud-coreean al Justiției. Astfel, pe aeroporturi și în porturi, autoritățile de la Seul au instalat cele mai noi  tehnologii în materie de scanare digitală.

 

Pregătirile pentru organizarea summit-ului țărilor componente G20, ce va avea loc în Coreea de Sud în noiembrie, sunt în toi. Precaute și sensibile la imigranții ilegali și teroriști, autoritățile de la Seul au instalat noi tehnologii în materie de scanare digitală a amprentelor și chiar a feței umane, în 22 de porturi și aeroporturi de la granițe. Noile măsuri de securitate sunt derulate sub stricta supraveghere a minstrului sud-coreean al Justiției.

 

Principalele teme de discuție de pe agenda summit-ului sunt criza financiară, încălzirea globală și dosarul nuclear iranian. Din G20 fac parte primele 20 de țări industrializate din lume. Statele din acest grup generează 85 la sută din producția și comerțul mondial. Întrunirea de la Seul va avea loc pe fondul situației tensionate dintre cele două Corei, cauzată de scufundarea unei nave de război sud-coreene, în martie. Cele două țări sunt, teoretic, în război, pentru că nu există un armistițiu pentru conflictul din perioada 1950-1953.

Comenteaza aceasta stire

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.