miercuri, 17 iulie 2019

Măsuri negociate cu Fondul Monetar Internațional

Măsuri negociate cu Fondul Monetar Internațional

Acciza de 7 eurocenți va fi introdusă din aprilie la benzină și motorină, iar președintele Traian Băsescu va semna documentele pentru ca acordul cu FMI să redevină operațional, deoarece memorandumul nu va include această măsură. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de premierul Victor Ponta.

Ponta și-a mai exprimat speranța ca "până la urmă președintele, dincolo de jocul politicianist și electoral, va înțelege că interesul României este să aibă un acord cu F.M.I. și cu Comisia Europeană". Totodată, Victor Ponta a anunțat că persoanele fizice cu credite la bănci și cu salariu mediu net mai mic sau egal cu 1.610 lei vor putea să obțină o reducere la jumătate a ratei, dar nu mai mult de 500 lei lunar, timp de doi ani.

După această perioadă, acestea urmează să beneficieze de un credit fiscal de la stat tot timp de doi ani, în valoare de 200 lei lunar. Măsura care ar putea viza peste 9 sute de mii de debitori a fost discutată cu Banca Națională și agreată de partenerii internaționali ai României.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire