luni, 28 mai 2018

Medalii de aur și argint obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie

Medalii de aur și argint obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie

După ce au făcut ca România să fie cunoscută din nou peste hotare, elevii de nota zece ai țării s-au întors acasă.

Cu trei medalii de aur și una de argint, câștigate la Olimpiada Internațională de Geografie din Japonia.  Prin acest succes, țara noastră s-a situat pe primul loc în lume în clasamentul pe națiuni.

Pentru meritul lor, Ministerul Educației îi va răsplăti cu premii în bani.

Obosiți, dar fericiți. Așa s-au întors acasă olimpicii la geografie. Au stat două săptămâni departe de familie, însă prin meritul lor, au făcut ca numele României să strălucească peste hoatre.

Cu cele trei medalii de aur și una de argint la gât, liceenii spun că subiectele au fost ușoare, însă timpul prea scurt pentru rezolvarea lor.  

Pe lângă părinți, la aeroport, tinerii au fost  întâmpinați de profesori și de un reprezentant al Ministerului Educației, care le-a promis că efortul lor va fi răsplătit.

La ediția din acest an a olimpiadei internaționale de geografie, care s-a desfășurat în Japonia, au participat 32 de state.

România a fost prima pe podium. În 2012, țara noastră a ocupat locul al doilea pe națiuni, cu două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

125 de ani de la înființarea Liceului Pedagogic, marcați prin evenimente
De Roxana Glăvan 23 mai 2018

Cei mai mulți dintre dascălii din Constanța s-au format la Liceul Pedagogic, astăzi la ceas aniversar. Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu a sărbătorit 125 de ani de la înființare alături de foști și actuali dascăli, de elevi și absolvenți realizați și care se mândresc cu școala din spate.

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!
De Neptun TV 10 mai 2018

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47,% în rândul candidaților care au obținut note egale sau mai mari de 7.