sîmbătă, 20 ianuarie 2018

Medalii de aur și argint obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie

Medalii de aur și argint obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie

După ce au făcut ca România să fie cunoscută din nou peste hotare, elevii de nota zece ai țării s-au întors acasă.

Cu trei medalii de aur și una de argint, câștigate la Olimpiada Internațională de Geografie din Japonia.  Prin acest succes, țara noastră s-a situat pe primul loc în lume în clasamentul pe națiuni.

Pentru meritul lor, Ministerul Educației îi va răsplăti cu premii în bani.

Obosiți, dar fericiți. Așa s-au întors acasă olimpicii la geografie. Au stat două săptămâni departe de familie, însă prin meritul lor, au făcut ca numele României să strălucească peste hoatre.

Cu cele trei medalii de aur și una de argint la gât, liceenii spun că subiectele au fost ușoare, însă timpul prea scurt pentru rezolvarea lor.  

Pe lângă părinți, la aeroport, tinerii au fost  întâmpinați de profesori și de un reprezentant al Ministerului Educației, care le-a promis că efortul lor va fi răsplătit.

La ediția din acest an a olimpiadei internaționale de geografie, care s-a desfășurat în Japonia, au participat 32 de state.

România a fost prima pe podium. În 2012, țara noastră a ocupat locul al doilea pe națiuni, cu două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Ministrul Educației a ajuns la Constanța! Liviu Pop, reacție la protestul elevilor față de interzicerea telefoanelor mobile la ore: 'Sper că nu sunt cei care îmi trimit SMS că nu mai pot copia'
De Andreea Filip 19 ianuarie 2018

Instalarea camerelor de supraveghere în clase sau prezenta unui părinte în timpul orelor sunt câteva dintre măsurile pe care ministrul Educației se gândește să le implementeze în școli pentru a încerca să diminueze fenomenul violenței. Prezent astăzi, la Colegiul Național Constantin Brătescu din Constanța, Liviu Pop a declarat că este la curent cu toate incidentele scadaloase din ultimele 24 de ore din unitățile de învățământ din România. Șeful din Educație mai spune că menține pe poziții interdicția folosirii telefoanelor mobile în timpul orelor în ciuda nemulțumirii generale a elevilor și liceenilor.

SCHIMBARE MAJORĂ: Educatorii și învățătorii nu mai trebuie să absolve studii de licență în profilul postului!
De Neptun TV 19 ianuarie 2018

Astfel, a fost abrogată prevederea potrivit căreia educatorii și învățătorii erau obligați să absolve studii universitare de licență, în profilul postului, pentru a-și continua activitatea în funcțiile didactice.

Constanța are cu ce se mândri! Radu a fost admis la Oxford - liceanul este premiant la matematică și la robotică!
De Andreea Filip 17 ianuarie 2018

Pasionat de inteligența artificială, un domeniu în trend ascendent în toată lumea, un licean din Constanța a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford din Marea Britanie. Radu Zevri este medaliat cu aur la olimpiada națională de matematică și premiant internațional la robotică. Tânărul spune că și-ar dori să lucreze la o firmă străină cu un salariu pe măsură, dar ar fi fericit dacă slujba s-ar desfășura în țara sa.

CONSTANȚA. Colegiul Tehnic de Marină va fi mutat într-un alt sediu - sute de elevi au protestat astăzi față de decizia Inspectoratului Școlar!
De Andreea Bajdechi 15 ianuarie 2018

Aproximativ două sute de elevi de la Colegiul Tehnic de Marină au protestat, astăzi față de decizia Inspectoratului Școlar Județean de a-i muta într-un alt sediu. În locația actuală, a fostului Liceu Navrom, autoritățile vor să reînființeze Liceul Militar de Marină. Decizia nu este una finală, însă spiritele s-au încins. Înarmați cu pancarte, elevii și-au strigat nemulțumirile. Alături de ei au fost atât profesorii, cât și părinții.

Schimbare majoră în învățământ? Ministrul Educației vrea să introducă bacalaureatul pentru românii de pretutindeni
De Neptun TV 12 ianuarie 2018

Liviu Pop a declarat, la Bistrița, că va veni cu un proiect de completare a Legii Învățământului prin introducerea unui examen de bacalaureat al românilor de pretutindeni.

Premieră la Școala de Poliție din Câmpina: admiterea de iarnă - RECORD - 5 candidați pe un loc! GALERIE FOTO
De Robert Nenciu 11 ianuarie 2018

Potrivit comandantului Școlii de Poliție din Câmpina, Vasile Tache, este pentru prima data în istoria școlii când este organizată sesiune de admitere iarna.

ANUNȚ IMPORTANT pentru elevi: se schimbă regulamentul școlar de la 15 ianuarie! Telefoanele mobile, interzise la ore - reguli noi și pentru părinți!
De Andreea Filip 10 ianuarie 2018

Elevii trebuie să predea telefoanele mobile la intrarea în clase, le este interzis să mai facă serviciul pe școală și vor primi nota unu pe loc dacă vor fi prinși în timp ce copiază la teste. Sunt doar câteva dintre schimbările pe care ministrul Educației, Liviu Pop, le impune odată cu modificarea regulamentului școlar.