duminică, 21 iulie 2019

Medici ginecologi, judecați pentru că își UMILEAU pacientele sărace: 'Fără șase milioane nu îți fac niciun avort'

Medici ginecologi, judecați pentru că își UMILEAU pacientele sărace: 'Fără șase milioane nu îți fac niciun avort'

Doina Andrei, Simona Botez și Adrian Tănăsescu, cei trei trei medici acuzați că că au transformat Secția Ginecologie a spitalului din Vaslui, într-un veritabil SRL, s-au confruntat din nou cu fostele paciente cărora le-au cerut șpagă pentru efectuarea serviciilor medicale.

Pacientele și aparținătorii audiate vineri de judecători au depus mărturie relatând despre experiențele avut cu medicul Doina Andrei, scrie adevarul.ro.

O tânără dintr-un sat din apropiere de Huși, dar și mama acesteia au declarat judecătorilor că doctorița Andrei impunea un anumit tarif pentru intervențiile efectuate, iar fără suma cerută refuza să efectueze intervenția medicală.

Tânăra avea o sarcină mai mare de trei luni, iar mod legal avortul la cerere la o astfel de vârstă este interzis, excluzând cazurile medicale

”Am fost internată două -trei zile timp în care nu mi s-a făcut nimic. Mi-a spus direct: fără șase milioane (600 ron n.r.)  nu îți fac nimic. Am vorbit cu mama, iar în a patra zi mama a venit cu banii, iar după ce i-a dar s-a ocupat de mine și a făcut intervenția”, a declarat fosta pacientă în fața judecătorilor.

Mama tinerei a declarat la rândul ei, că a încercat să îi spună medicului că suma este foarte mare pentru posibilitățile familiei.

”Inițial, mi-a spus că trebuie 600 - 700 de lei. I-am spus că este foarte mult, atunci dumneaei a spus că măcar 600 de lei să dăm. I-am transmis că nu avem posibilități dar ne-a spus că dacă dăm bani nu poate face nimic”, a declarat femeia în sala de judecată.

O altă pacientă audiată vineri în instanță a relatat judecătorilor că a ajuns pacienta doctoriței Andrei după ce s-a adresat inițial la cabinetul privat, unde i-a făcut o întrerupere de sarcină. Femeia a relatat că după ce a ajuns acasă a continuat să prezinte aceeași simptomatologie ca inainte de efectuarea intervenției.

A constactat-o pe doctorița Andrei care i-a transmis să se prezinte la spital. Acolo femeia a fost informată să va fi supusă unei noi intreruperi de sarcină, pe motiv că sarcina inițială a fost una gemelară, iar la prima înrerupere, medicul nu a observat acest lucru.

Pentru a finaliza avortul incomplet, medicul Andrei i-a cerut pacientei 400 de lei.

Cei trei medici au fost prinși în flagrant și sunt acuzați de comiterea a zeci de infracțiuni de luare de mită.

Comenteaza aceasta stire