vineri, 19 iulie 2019

Medicii, asistentele și infirmierele vor primi mai puțini bani de la 1 ianuarie - sindicatele au stabilit programul protestelor!

„Sistemul de sănătate se va transforma din Regina legii salarizării, în Cenuşăreasa“. Asta susţin sindicatele care anunţă că de anul viitor, în loc de majorări salariale, vor fi diminuări. Personalul medical nu va mai primi bonuri de masă, iar creşterile salariale promise vor fi doar pe hârtie. Sindicatele au stabilit deja un program al protestelor şi strâng semnături pentru declanşarea grevei generale.

Nemulțumirile sunt mari în sistemul medical. De la 1 ianuarie, în loc să se bucure de majorări salariale, medici, asistente și infirmiere vor primi mai puțini bani. Cum este posibil?  

Aproape 70% din personalul medical va fi afectat de plafonarea sporurilor.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de modificările fiscale prin care, de la 1 ianuarie, contribuțiile sociale ar urma să fie transferate de la angajator la angajat.

Sindicatele din sănătate au anunțat o serie de proteste la începutul lunii octombrie, urmând ca, ulterior, să decidă data la care vor declanșa greva generală.

 

Comenteaza aceasta stire