duminică, 25 august 2019

Medicii avertizează! Zeci de constănțeni s-au îmbolnăvit în ultimele zile de GRIPĂ!

Gripa se extinde rapid în toată ţara, inclusiv la Constanţa. Numai în ultimele zile, zeci de persoane au fost diagnosticate cu această afecţiune, iar la Spitalul de Boli Infecţioase toate saloanele sunt supraaglomerate. Medicii sunt în alertă şi spun că a crescut şi numărul cazurilor de gripă porcină. Din fericire, până acum la Constanţa niciun pacient nu a murit din cauza virusului AH1N1.

Constanța este unul dintre județele cu cele mai multe cazuri de gripă porcină din țară. De la începutul sezonului rece, numai la Spitalul de Boli Infecțioase au fost confirmate aproape 140 de îmbolnăviri.

Toate paturile sunt ocupate iar medicii fac față cu greu numărului mare de pacienți. Mulți dintre ei au ajuns la unitatea sanitară  în stare gravă.

20 dintre pacienții care sunt acum internați la Spitalul de Boli Infecțioase sunt copii. Medicii spun că s-a ajuns în această situație gravă, cu un număr mare de îmbolnăviri, din cauză că mulți constănțeni nu s-au vaccinat antigripal.

Specialiștii atrag atenția că este obligatoriu ca bolnavii cu gripă porcină să fie monitorizați de un medic.

"Cazurile sunt foarte severe, cu insuficiență respiratorie severă, la tineri, deci nu neapărat la bătrâni. Avem și cazuri de copii. Cei care au forme mai ușoare să stea acasă și să fie văzuți de medicul de familie, iar cei cu forme mai severe să vină la spital", a declarat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Din fericire, la Constanța, până acum nu a murit nicio persoană din cauza virusul AH1N1. Autoritățile sanitare spun că au fost mai multe suspiciuni, însă nu s-a confirmat niciun caz. Medicii ne recomandă ca în această perioadă să avem mare grijă la igiena personală.

"Picăturile din respirație, tușit sau strănut pot contamina obiectele și apoi o altă persoană care atinge obiectele și duce mâna la nas, spre exemplu, se poate infecta. Deci, e nevoie de o bună igienă a mâinilor!", a explicat dr. Loti Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

600 de români au fost diagnosticați cu gripă, cei mai mulți cu porcină. În această iarnă, 33 de oameni și-au pierdut viața din cauza virusului AH1N1.

Comenteaza aceasta stire