marţi, 20 august 2019

Medicii constănțeni avertizează: „A venit vremea virozelor!“

În utimele săptămâni nu am mai știut în ce anotimp ne aflăm. A fost ger, apoi a venit căldura, iar de câteva zile nu scăpăm de umezeală. Grav dacă ne gândim că organismul are nevoie de timp pentru a se adapta.  Medicii spun că variațiile de temperatură și de presiune atmosferică au favorizat răspândirea virozelor respiratorii iar pe fondul imunității scăzute tot mai mulți constănțeni ajung în cabinetele medicale.

„Sunt virusuri respiratorii care, uneori, dau și tulburări digestive. S-a dublat numărul consultațiilor“, a declarat Dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru.

De departe, cei mai afectați sunt copiii. Stau multe ore la școală sau grădiniță și este suficient ca unul singur să vină bolnav, ca toți cei din jur să aibă de suferit. Vlad, spre exemplu, a început să tușească după ce s-a jucat cu o colegă bolnavă, spune mama lui. A ajuns de urgență la spital, iar medicii au decis să-l interneze pe loc. 

În secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța sunt zeci de copii cu probleme respiratorii. Medicii spun că circulă un virus care poate da complicații, precum laringita sau bronșiolita. Așa că este important ca la primele semne de boală ale celor mici să mergeți de urgență la doctor și să evitați să-i duceți în colectivitate. În unitățile de învățământ, pentru a preîntâmpina răspândirea virozelor, cadrele medicale fac zilnic triajul copiilor.

Și nu vă gândiți că doar copiii suferă. Inclusiv adulții se pot îmbolnăvi ușor în această perioadă. Așa că nu neglijați sfaturile medicilor. Prim urmare, apelați la ajutorul specialistului și evitați automedicația.

Comenteaza aceasta stire