miercuri, 21 august 2019

Medicii de familie constănțeni refuză să semneze contractele cadru cu CJAS

Medicii de familie constănțeni spun că îi paște falimentul în cazul în care vor semna noul contract cadru cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Cei care vor avea cel mai mult de suferit în cazul în care nu se va ajunge la o înțelegere, vor fi însă pacienții, nevoiți să plătească medicamentele și consultațiile. Medicii de familie au decis totuși să nu protesteze în stradă.

 

Noul contract cadru, spun medicii de familie, i-ar împovăra cu mult peste puterile lor, iar cabinetele ar putea intra în faliment. Prevederile acestui document fac referire la cheltuieli pe care aceștia nu le aveau până acum, dar și la obligații în plus. Spre exemplu, medicii de familie ar fi obligați să reducă din timpul de consultație pentru a se ocupa de completarea cardurilor electronice. O altă prevedere care îi nemulțumește este introducerea permanenței, pe care medicii de familie o consideră muncă forțată.

Pacienții vor fi însă cei mai afectați.

Medicii au căzut de acord asupra faptului că vor continua să practice medicina fie în mod privat, fie în alte țări, dacă guvernanții îi obligă la semnarea contractului cadru. Ei au decis însă că nu vor recurge, pentru moment, la proteste de stradă.

Comenteaza aceasta stire