marţi, 16 iulie 2019

Medicii români, acuzați de INDIFERENȚĂ: un copil internat cu alergie severă, nebăgat în seamă trei zile

De Mediafax 13:46, 4 septembrie 2017 704 vizite Sanatate
Medicii români, acuzați de INDIFERENȚĂ: un copil internat cu alergie severă, nebăgat în seamă trei zile

Medicii români sunt acuzați de indiferență după ce un copil a făcut o alergie severă de la un leucoplast și timp de trei zile nu ar fi fost văzut de un medic.”I-am rugat să îmi prescrie ceva să cumpăr de la farmacie, dar mi-au spus că e sâmbătă și nu lucrează dermatologii”, spune o rudă.

Un copil de 2 ani, internat la Spitalul Slatina, a suferit o alergie gravă, umflându-i-se brațul drept, din cauza unui leucoplast care i-a fost aplicat pentru a fixa o branulă. Și fratele acestuia, de doar 1 an, a avut de suferit din aceeași cauză.

Cei doi copii sunt cetățeni englezi și au mers la Slatina în vacanță la familia tatălui lor. Ei au făcut pneumonie și a fost nevoie să fie internați în spital, unde au fost însoțiți de mama și mătușa lor.

Mătușa copiilor, Maria Bărbulescu, a declarat, pentru Mediafax, că cel mai mare dintre copii a făcut dermatită, sâmbătă, din cauza leucoplastului care îi susținea branula, declarându-se revoltată de faptul că niciun medic dermatolog nu l-a putut consulta pe micuț până luni.

Copiii au ajuns miercuri seara la spital cu pneumonie acută. Li s-au pus branule la amândoi. Celui mare i s-a pus branula în mână, nu a suportat-o și i-au mutat-o deasupra cotului, iar după trei zile, adică vineri dimineața, i-au dat jos branula și leucoplastul și au văzut ce are băiețelul. Ne-au spus că este foarte alergic și a făcut o deramatită de la leucoplast. L-au tratat cu violet. Sâmbătă dimineața i-am întrebat ce se întâmplă și asistentele de acolo mi-au spus că nu pot să îi dea altceva. Am rugat-o să îmi prescrie ceva să mă duc să cumpăr de la farmacie, dar mi-a spus că e sâmbătă și că nu lucrează niciun dermatolog și că trebuie să așteptăm până luni. Nu mi se pare corect așa ceva. Să stea copilul trezi zile cu mâna așa și să nu îi faci mai nimic”, a declarat ea.

Femeia a adăugat că reprezentanții spitalului au intervenit abia după ce a postat o fotografie și cazul pe Facebook.

Maria Bărbulescu spune că tatăl copiilor va face o plângere după ce vine în țară.

După ce am postat poza, au venit cu o cremă. Trei zile nu au venit cu nimic și aseară la ora 20.00 (duminică – n.red. ) au venit cu cremă. Copilul plângea de durere. Un copil are doi ani și două luni și unul un an și două luni. Cel mic nu a fost grav. Cel mare a avut o formă severă. Mama este internată cu ei, dar nu s-a văzut nimic pentru că a avut lecuoplastul și bubițele erau sub leucoplast. (...) Asistenta ne-a spus că ei după trei zile dau jos branula și leucolpastul. Acum îi fac injectabil. Nu am făcut plângere către directorul spitalului sau DSP, peste două zile vine în țară și tatăl copiilor și el o să facă”, a spus Maria Bărbulescu.

Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru, a declarat, pentru Mediafax, că a fost îndepărtat plasturele cu problemă, copilul primind doar tratament oral.

Reprezentanții unității medicale vor să achiziționeze alte dispozitive pentru fixarea branulelor, astfel încât să nu mai apară astfel de cazuri.

La nivelul secției de Pediatrie sunt internați doi copii, iar în cursul spitalizării, unul din copii a avut la nivelul mâinii o reacție alergică la adezivul prin care s-a fixat branula, o dermatită de contact. În momentul în care a fost sesizată s-a sistat administrarea tratamentului, s-a îndepărtat plasturele respectiv și s-a efectuat o toaletare locală. Copilul primește tratament doar oral și în momentul de față a fost consultat de un dermatolog. Pentru a preveni incidente de acest gen, care sunt regretabile, am luat decizia de a face și achiziționarea unor alte soluții pentru fixarea branulei. La anumite tipuri, adezivul cu care se fixează branulele nu dezvoltă aceste reacții la majoritatea pacienților, dar sunt situații în care pot să apară. Încercăm să găsim posibilitatea de a utiliza și produse care sunt hipoalergice”, a declarat doctorul Pătru.

El a spus că, în timpul sfârșitului de săptămână, în spital nu sunt medici dermatologi, însă copilul a fost consultat de medicul pediatru.

A fost văzut de medicul pediatru, dar consultul dermatologic nu s-a putut face, pentru că pe această secție nu se fac gărzi, fiind weekend nu a fost medic dermatolog. Mai apar și la adulți, sunt situații legate de sensibilitatea pacienților”, a mai spus Cătălin Pătru.

Comenteaza aceasta stire