luni, 19 august 2019

Medicii spun că președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, care a suferit un atac de cord a fost stabilizat și ar putea fi operat în zilele următoare - update

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, este conștient, dar are dificultăți în a pronunța cuvintele. Totuși, starea lui este stabilă în acest moment, spun medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală. Aceștia nu exclud posibilitatea ca Nicolescu să fie operat în zilele următoare. Pentru a-i fi aproape, zeci de persoane au venit la spital. Printre ele, președintele PSD, Victor Ponta, președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, și primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie.

Momentul pronunțării verdictului a reprezentat un șoc mult prea mare pentru președintele Consiliul Județean Argeș, Constantin Nicolescu. Apropiații spun că acesta a suferit instantaneu un atac de cord și posibil și unul cerelebral, când a aflat că este arestat preventiv pentru 29 de zile.

Câțiva dintre susținătorii lui Nicolescu care s-au adunat la Tribunalul Argeș au izbuncnit în plâns.

La Spitalul Floreasca, acolo unde președintele Consiliului Județean Argeș, a fost dus de urgență aseară, cu o ambulanță, medicii se pregătesc să-l supună unui examen neurologic.

Medicii spun că președintele Consiliului Județean Argeș va avea nevoie de o intervenție chirurgicală pe cord deschis, în câteva zile. Soția lui Constantin Nicolescu a leșinat pe holul instanței în momentul în care a aflat că soțul ei a suferit un infarct. Și una dintre fiicele lor a avut nevoie de ajutorul medicilor. Între timp, la spitalul din Capitală s-au strâns zeci de persoane pentru a fi alături de șeful administrației județene din Argeș. Printre ele se află președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, fost parlamentar de Argeș, primarul sectorului 5 din București, Marian Vanghelie, deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu și președintele partidului, Victor Ponta. Acesta a spus că este clar că în cazul lui Nicolescu s-a acționat la ordinul politic al președintelui Traian Băsescu și al șefului DNA, Daniel Morar, și că cei doi "trebuie să plătească pentru ce fac și pentru că încalcă legea".

Ponta a dezvăluit că are informații potrivit cărora, senatorul PDL Argeș, Mircea Andrei, ar fi spus recent că: “Pe Nicolescu l-am arestat, Dacă-l luăm și pe Pendiuc, adică primarul Piteștiului, luăm Argeșul”. De altfel, înainte de tot acest scandal, Nicolescu ar fi fost amenințat cu închisoare de același senator democrat-liberal din Argeș. Și în timp ce Nicolescu stă pe patul de spital, avocații apărării așteaptă motivarea instanței pentru a formula recursul, care va fi judecat la Curtea de Apel din Pitești, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Comenteaza aceasta stire