sîmbătă, 20 iulie 2019

METEO. Cod portocaliu de vijelii în cinci județe din țară, cod galben în aproape tot restul țării - Dobrogea, în afara zonei vizate

METEO. Cod portocaliu de vijelii în cinci județe din țară, cod galben în aproape tot restul țării - Dobrogea, în afara zonei vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare cod portocaliu de vijelii în cinci județe, restul țării, cu excepția Dobrogei, fiind sub avertizare cod galben de ploi torențiale.

Avertizarea cod portocaliu de vijelii intră în vigoare miercuri, la ora 16.00, și expiră joi, la ora 10.00, vizând județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău.

Meteorologii avertizează că în aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

Restul țării, cu excepția județelor Constanța și Tulcea, au intrat deja sub avertizare cod galben de ploi torențiale și vânt puternic, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 21.00.

Recomandare: CONSTANȚA. Vremea se răcește de mâine, sunt așteptate ploi și căderi de grindină

Potrivit ANM, în aproape toată țara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.