vineri, 24 mai 2019

METEO. Cum va fi vremea în minivacanța de Paște și 1 Mai!

De Raluca Butan 12:44, 26 aprilie 2019 160 vizite Meteo
METEO. Cum va fi vremea în minivacanța de Paște și 1 Mai!

Vremea din perioada minivacanței de Paște și 1 Mai va fi oscilantă, cu intervale de timp cu soare, dar și cu perioade în care ploile își vor face simțită prezența, chiar dacă doar trecător, potrivit meteorologului de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), scrie digi24.ro.

Vremea în prima zi de Paște 

Prognoza de specialitate relevă că, duminică, în prima zi de Paște, vor fi nori și ploi din loc în loc în nordul, centrul și estul țării, de asemenea pe la munte. Totodată, în partea de sud-est vor fi mai multe ore cu soare și temperaturi maxime între 14 și 25 de grade Celsius.

Pentru zona Capitalei, meteorologii estimează câteva înnorări mai ales în prima parte a zilei, când există condiții ca trecător să plouă slab.

„După aceea, se va vedea soarele și temperatura maximă va urca la 24-25 de grade Celsius, o temperatură mai ridicată decât în mod normal la această dată. În perioada aceasta ar trebui să avem cam 18-19, maxim 20 de grade Celsius”, a precizat meteorologul ANM.

Tot duminică, 28 aprilie, pe Litoral, se anunță o vreme mai închisă, iar condițiile de ploaie vor exista chiar din noaptea de Înviere.

„În prima zi de Paște vor fi nori și ploaie, posibil și descărcări electrice, mai ales în prima parte a zilei. Spre după-amiază va apărea soarele, însă vântul se va simți ceva mai intens cu viteze de 45 km/h. Temperaturile maxime nu vor depăși 15-16 grade Celsius, iar noaptea 11-12 grade, la fel în în apa mării”, a subliniat specialistul.

Cum va fi vremea în a doua zi de Paște 2019

Luni, 29 aprilie, vremea va fi, în general, frumoasă ziua și doar pe suprafețe mici, mai ales la munte, pot fi ploi slabe de scurtă durată, însă nesemnificative. "Situația, însă, se schimbă în noaptea de luni spre marți, atunci când încet-încet se înmulțesc norii și ploile în majoritatea regiunilor. Ziua se vor înregistra între 17 și 27 de grade Celsius", notează sursa citată.

În a doua zi de Paște, în Capitală, vremea va fi frumoasă pe parcursul zilei, dar noaptea se înnorează și crește probabilitatea de apariție a averselor. Valoarea termică maximă ce se va consemna va fi de 24 de grade Celsius. În același timp, pentru zona Litoralului, vremea va rămâne în marja din ziua anterioară, cu cer mai mult noros și cu valori termice de cel mult 18 grade Celsius pe durata zilei și cu unele intensificări ale vântului.

Cât privește regimul termic prognozat pentru începutul lunii mai, meteorologii precizează că, încă din perioada 30 aprilie - 2 mai, temperaturile vor scădea și local și temporar vor fi ploi în majoritatea zonelor.

„Vom avea atât intervale cu soare, cât și cele cu ploi, precum și temperaturi mai scăzute decât în prima și a doua zi de Paște”, a afirmat meteorologul de serviciu al ANM.

Vremea de 1 mai la mare

Conform estimărilor de specialitate, sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai aduc, în București, temperaturi mai scăzute decât în zilele anterioare, de cel mult 18-19 grade Celsius, valori normale pentru data din calendar.

Pe 1 Mai, la malul mării, cerul va fi noros, în timp ce temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, și se vor înregistrat cel mult 14-15 grade Celsius, a spus specialistul ANM.

Comenteaza aceasta stire

Nu scăpăm de vremea rea! ANM a emis o nouă INFORMARE de ploi torențiale, vijelii și grindină
De Neptun TV 23 mai 2019

Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în după-amiaza zilei de joi în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de vineri în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale.

Informare METEO de ULTIMĂ ORĂ! Ploi torențiale și furtuni în aproape toată țara
De Neptun TV 22 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Informare METEO de vreme rea. Când scăpăm de vijelii!
De Neptun TV 20 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de vijelii în mai bine de jumătate de țară până marți dimineața
De Neptun TV 19 mai 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două atenționări cod galben de vijelii, pentru județe din mai bine de jumătate de țară, valabile până marți dimineață, la ora 06.00.

Meteorologii anunță ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. Până când va dura vremea instabilă
De Neptun TV 19 mai 2019

Meteorologii anunță că vremea va continua să fie instabilă, până marți dimineața, în cea mai mare parte a țării fiind prognozate ploi torențiale, grindină și vânt.

ALERTĂ METEO: Cod galben de furtuni în 16 județe. Sunt anunțate și căderi de grindină
De Neptun TV 18 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Ploi torențiale, vijelii și grindină în toată țara. Cod galben pentru 12 județe
De Neptun TV 16 mai 2019

De asemenea, până vineri dimineață, 12 județe vor fi sub cod galben de ploi, vijelii și grindină.

PROGNOZA METEO până la începutul verii
De Neptun TV 13 mai 2019

Temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11...13 grade, iar în cea de-a doua, de 13...15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în ușoară creștere, va fi de 6...7 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

PROGNOZA METEO ÎN INTERVALUL 6 – 19 MAI. Cum va fi vremea în Dobrogea
De Neptun TV 7 mai 2019

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

ALERTĂ METEO de ultimă oră!Coduri GALBENE pentru jumătate de țară, în următoarele două zile - vremea va deveni deosebit de rece
De Neptun TV 6 mai 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabilă luni între orele 14.00-23.00, pentru jumătatea de est a țării, inclusiv Capitala. Sunt anunțate ploi torențiale, grindină și vigelii. O a doua avertizare este valabilă până marți seara.

ALERTĂ METEO. Trei zile de furtuni devastatoare peste România - avertizare ISU: Adăpostiți-vă în case!
De Neptun TV 6 mai 2019

. „Întrerupeți activitățile în aer liber; Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță; Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor; Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate”, spun salvatorii pe pagina lor de Facebook.

ALERTĂ METEO! Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină în toată țara
De Neptun TV 5 mai 2019

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

PROGNOZĂ METEO. Temperaturi de până la 27 de grade astăzi - vremea devine instabilă de duminică!
De Mediafax 4 mai 2019

Vremea va fi caldă sâmbătă în sudul și sud-estul țării, cu temperaturi care vor urca până la 27 de grade Celsius. Duminică, vremea va deveni instabilă, cu averse în cea mai mare parte a țării, potrivit meteorologilor. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea semnificativ în toată țara.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de furtuni până miercuri seară. Ploi și vânt puternic pe litoral de 1 Mai
De Neptun TV 30 aprilie 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, două atenționări cod galben de ploi și vânt puternic pentru zilele de marți, 30 aprilie și respectiv miercuri, 1 mai, pentru zeci de județe din zona nordică și sudică a țării, inclusiv litoralul.

PROGNOZĂ METEO. Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara astăzi. Cum va fi vremea de 1 Mai
De Mediafax 30 aprilie 2019

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile temperaturi în scădere, instabilitate atmosferică și vânt puternic în majoritatea zonelor țării. De 1 Mai, vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră.

METEO. Cum va fi vremea în minivacanța de Paște și 1 Mai!
De Raluca Butan 26 aprilie 2019

Tot duminică, 28 aprilie, pe Litoral, se anunță o vreme mai închisă, iar condițiile de ploaie vor exista chiar din noaptea de Înviere.