sîmbătă, 20 iulie 2019

METEO. Cum va fi vremea în minivacanța de Paște și 1 Mai!

De Raluca Butan 12:44, 26 aprilie 2019 161 vizite Meteo
METEO. Cum va fi vremea în minivacanța de Paște și 1 Mai!

Vremea din perioada minivacanței de Paște și 1 Mai va fi oscilantă, cu intervale de timp cu soare, dar și cu perioade în care ploile își vor face simțită prezența, chiar dacă doar trecător, potrivit meteorologului de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), scrie digi24.ro.

Vremea în prima zi de Paște 

Prognoza de specialitate relevă că, duminică, în prima zi de Paște, vor fi nori și ploi din loc în loc în nordul, centrul și estul țării, de asemenea pe la munte. Totodată, în partea de sud-est vor fi mai multe ore cu soare și temperaturi maxime între 14 și 25 de grade Celsius.

Pentru zona Capitalei, meteorologii estimează câteva înnorări mai ales în prima parte a zilei, când există condiții ca trecător să plouă slab.

„După aceea, se va vedea soarele și temperatura maximă va urca la 24-25 de grade Celsius, o temperatură mai ridicată decât în mod normal la această dată. În perioada aceasta ar trebui să avem cam 18-19, maxim 20 de grade Celsius”, a precizat meteorologul ANM.

Tot duminică, 28 aprilie, pe Litoral, se anunță o vreme mai închisă, iar condițiile de ploaie vor exista chiar din noaptea de Înviere.

„În prima zi de Paște vor fi nori și ploaie, posibil și descărcări electrice, mai ales în prima parte a zilei. Spre după-amiază va apărea soarele, însă vântul se va simți ceva mai intens cu viteze de 45 km/h. Temperaturile maxime nu vor depăși 15-16 grade Celsius, iar noaptea 11-12 grade, la fel în în apa mării”, a subliniat specialistul.

Cum va fi vremea în a doua zi de Paște 2019

Luni, 29 aprilie, vremea va fi, în general, frumoasă ziua și doar pe suprafețe mici, mai ales la munte, pot fi ploi slabe de scurtă durată, însă nesemnificative. "Situația, însă, se schimbă în noaptea de luni spre marți, atunci când încet-încet se înmulțesc norii și ploile în majoritatea regiunilor. Ziua se vor înregistra între 17 și 27 de grade Celsius", notează sursa citată.

În a doua zi de Paște, în Capitală, vremea va fi frumoasă pe parcursul zilei, dar noaptea se înnorează și crește probabilitatea de apariție a averselor. Valoarea termică maximă ce se va consemna va fi de 24 de grade Celsius. În același timp, pentru zona Litoralului, vremea va rămâne în marja din ziua anterioară, cu cer mai mult noros și cu valori termice de cel mult 18 grade Celsius pe durata zilei și cu unele intensificări ale vântului.

Cât privește regimul termic prognozat pentru începutul lunii mai, meteorologii precizează că, încă din perioada 30 aprilie - 2 mai, temperaturile vor scădea și local și temporar vor fi ploi în majoritatea zonelor.

„Vom avea atât intervale cu soare, cât și cele cu ploi, precum și temperaturi mai scăzute decât în prima și a doua zi de Paște”, a afirmat meteorologul de serviciu al ANM.

Vremea de 1 mai la mare

Conform estimărilor de specialitate, sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai aduc, în București, temperaturi mai scăzute decât în zilele anterioare, de cel mult 18-19 grade Celsius, valori normale pentru data din calendar.

Pe 1 Mai, la malul mării, cerul va fi noros, în timp ce temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, și se vor înregistrat cel mult 14-15 grade Celsius, a spus specialistul ANM.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.