sîmbătă, 17 august 2019

METEO. Cum va fi vremea în prima parte a săptămânii!

METEO. Cum va fi vremea în prima parte a săptămânii!

Vremea se va menține caldă în prima parte a săptămânii viitoare, însă spre sfârșit temperaturile scad, cerul va fi mai mult noros și există posibilitatea unor precipitații.

Luni, vremea se menține mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud-est. Meteorologii prognozeaza de la 18 grade în Dealurile de vest până la 24, poate chiar 25 grade în Baragan, în Podișul Dobrogei și al Moldovei. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua pe arii relativ extinse în regiunile vestice, sud-vestice și centrale, precum și în zonele montane și submontane. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Vor fi mai ales averse, posibil însoțite izolat de tunete si fulgere. În restul teritoriului, aversele vor fi pe spații mici, abia seara. Vântul sufla cel mult moderat, potrivit România TV.

Marți, temperaturile vor fi în continuare ușor mai ridicate decât mediile climatologice în prima decadă a lunii octombrie în cea mai mare parte a țării. Maximele se vor încadra între 17 grade în estul Transilvaniei și 24 grade, izolat în centrul și sudul Moldovei. Norii acoperă temporar cerul în mare parte a tării însă va ploua pe arii restrânse în est și în sud-est, precum și la munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab până la moderat.

Miercuri, vremea va deveni în general instabilă, iar în nord-est vremea se răcește. Peste zi cerul va fi temporar noros și local va ploua slab, mai ales în Moldova și în zonele de deal și munte. Seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua în vestul și în sud-vest, unde ploile se vor extinde ca arie și sunt posibile cantități mai însemnate. Vor fi mai ales averse, trecător sunt chiar condiții pentru descărcări electrice. Dimineața, izolat vor fi condiții de ceață. Vântul crește în intensitate spre seară și noaptea în regiunile estice și sudice, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei și 24 de grade în Bărăgan și vestul Dobrogei.

Comenteaza aceasta stire