marţi, 20 august 2019

METEO. Cum va fi vremea până pe 4 martie - unde lovesc ploile, în ce regiuni va fi foarte frig!

METEO. Cum va fi vremea până pe 4 martie - unde lovesc ploile, în ce regiuni va fi foarte frig!

Vremea se menține caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi oscilante care ajung și la 10 grade în unele regiuni. Conform meteorologilor, nivelul precipitațiilor se va apropia de cel normal pentru această perioadă în a doua jumătate a lunii.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologic specifice primei decade a lunii februarie. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 0 și 7 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și ușor mai ridicate pe litoral.

Cerul va fi parțial noros în vestul, nordul și centrul țării și mai mult noros în rest, unde izolat se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în sud-estul teritoriului și pe crestele montane. Dimineața și noaptea în zonele joase vor fi condiții de ceață.

Și vineri vom avea parte tot de vreme mohorâtă. Valorile termice se vor menține în jurul mediilor multianuale în majoritatea zonelor țării. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 8 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. În weekend, temperaturile cresc ușor, înregistrându-se maxime între 0 și 10 grade, iar minime între -8 și 2 grade.

Săptămâna viitoare aduce valorile termice în creștere în toate zonele țării. Izolat și trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe.

Vremea până pe 4 martie:

Prognoza meteo pentru săptămâna 04.02.2019 – 11.02.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul extrem al teritoriului și în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11.02.2019 – 18.02.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.02.2019 – 25.02.2019

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice intervalului, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.02.2019 – 04.03.2019

Temperaturile medii vor avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregului teritoriu. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod obișnuit în această perioadă.

Comenteaza aceasta stire