marţi, 20 august 2019

METEO. Caniculă în țară, vreme perfectă pentru plajă pe litoral!

Şi vremea ţine cu turiştii care au venit în aceste zile pe litoral şi, iată, au ocazia să participe la o mulţime de evenimente. Astăzi, la prânz, plaja din staţiunea Mamaia arata exact ca în plin sezon estival. Aşa că, cei care nu au ajuns la mare au toate motivele să îşi facă bagajele. Aici temperaturile vor fi mai mici decât în multe zone din ţară, care se află mâine şi poimâine sub cod galben de caniculă.

Ultimele zile din august aduc temperaturi de 36 de grade Celsius în 12 județe din vestul și estul țării.

Pentru Crișana, Banat, Oltenia, centrul și sudul Moldovei, meteorologii au emis cod galben de caniculă și spun că disconfortul termic va fi accentuat. Cei care vin, însă, pe litoral sunt norocoși. Aici  temperaturile sunt numai bune pentru plajă.

"Va fi o vreme foarte bună pentru plajă. O putem cataloga drept o vreme caldă, chiar călduroasă în cursul zilei de sâmbătă când ne așteptăm ca pe litoral să avem undeva între 30 și 33 de grade Celsius în aer, iar apa mării să aibă 23 de grade de dimineață și până la 25 de grade în cursul după-amiezei", a declarat Mia Stamate, meteorolog al Centrului Meteorologic Regional Dobrogea.

Pe vremea excelentă au mizat și acești români, stabiliți în Anglia. Au venit la mare pentru câteva zile, unde se bucură de liniște și relaxare.

Deși vârful de sezon a trecut, hotelierii spun că funcționează la capacitate maximă.

"În acest weekend se pare că litoralul va fi plin. Hotelul pe care îl avem are un grad de ocupare de 100%, iar cerințele sunt cu mult peste oferta pieței", a precizat Mariana Guruianu, managerul unui hotel.

Soarele darnic va aduce la mare și alți turiști, mai ales că primele zile ale toamnei se anunță tot frumoase. În plus, începe și programul „Litoralul pentru toți”, cu reduceri semnificative de tarife.

Comenteaza aceasta stire