marţi, 16 iulie 2019

METEO. Se strică vremea! Meteorologii anunță temperaturi de -10 grade Celsius de Revelion!

Meteorologii anunță vreme rece pentru zilele următoare. Mercurul din termomentre va scădea și astfel vremea va deveni mai rece decât în mod normal în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie.

Începând din data de 4 ianuarie, valorile termice vor crește ușor și se vor apropia de cele normale, potrivit România TV.

DOBROGEA

Intervalul de prognoză va debuta cu o zi caldă pentru această perioadă, regimul termic diurn fiind caracterizat prin valori medii de 11...12 grade, pentru ca apoi să se înregistreze o scădere accentuată a temperaturilor, pînă la valori de aproximativ -5 grade Celsius pe 1 și 2 ianuarie. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, media acestora fiind în scădere, de la valori în jurul a 4 grade în primele două zile, până spre -9 grade pe 2 ianuarie. Din 4 ianuarie valorile termice vor fi în creștere, astfel că media maximelor va ajunge la 2...4 grade, iar a celor minime spre -3....-2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic. Precipitații slabe, ploi și lapoviță se vor semnala în 29 decembrie, ulterior, până spre finalul anului, va mai ninge în general slab, îndeosebi în zona litorală. După data de 4 ianuarie probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată.

BANAT

Vremea va intra într-un proces de răcire în primele zile ale intervalului și va deveni mai rece decât în mod normal în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie, când se vor înregistra, în medie regională , temperaturi maxime cuprinse între -2 și 0 grade și minime între -8 și -6 grade Celsius. Începând din data de 4 ianuarie, valorile termice vor crește ușor și se vor apropia de cele normale, cu o medie regională de 1...3 grade pe timpul zilelor și -4...-2 grade în cursul nopților. În zilele de 29 și 30 decembrie, pe spații mici se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, urmând ca, după data de 3 ianuarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor să fie din nou ridicată.

CRIȘANA

În primele zile ale intervalului vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni mai rece decât în mod normal. În perioada 31 decembrie – 3 ianuarie se vor înregistra în medie temperaturi maxime cuprinse între -4 și -2 grade și minime în jurul valorii de -10 grade Celsius. Începând din data de 4 ianuarie, valorile termice vor crește ușor și se vor apropia de cele normale, cu o medie regională de 0...2 grade pe timpul zilelor și -4...-3 grade în cursul nopților. În cursul zilei de 29 decembrie, doar izolat vor fi posibile ninsori slabe, dar începând cu data de 3 ianuarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere.

TRANSILVANIA

Vremea va intra într-un proces de răcire la începutul intervalului, iar în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie va deveni deosebit de rece, geroasă pe timpul nopților. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie regională, între -6 și -4 grade, iar cele minime se vor situa în jurul a -14 grade Celsius. Începând din data de 4 ianuarie valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor crește spre o medie regională de -1...0 grade, respectiv -6...-4 grade. În zilele de 29 și 30 decembrie, local se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, urmând ca, după data de 4 ianuarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, să fie din nou ridicată.

MARAMUREȘ

La începutul intervalului vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie va deveni deosebit de rece, geroasă pe timpul nopților. Vor fi temperaturi maxime cuprinse, în medie regională , între -4 și -2 grade și minime în jurul a -12 grade Celsius. Începând din data de 4 ianuarie valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne vor crește spre o medie regională de 0...1 grad, respectiv -5...-4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 4 ianuarie.

MOLDOVA

În prima zi a intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori medii ale maximelor diurne de până la 11 grade și ale minimelor nocturne de 2...3 grade. Din 29 decembrie regimul termic va marca o scădere accentuată, astfel încât se va ajunge la temperaturi maxime de -6...-5 grade și minime de -12...-10 grade, în medie. După data de 4 ianuarie este posibilă o încălzire treptată a vremii, spre valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime în medie de -2....0 grade și minime în jurul a -6 grade Celsius. Pecipitații slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, se vor semnala în noaptea de luni spre marți (28/29 decembrie) și în cursul zilei de marți (29 decembrie). Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori, va fi apoi în creștere după data de 4 ianuarie.

MUNTENIA

În prima zi a intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 14 grade Celsius și valori nocturne de aproximativ 2 grade. Începând din 29 decembrie răcirea va fi treptată, dar semnificativă, astfel că se va ajunge la valori maxime negative, cu o medie regională de -5...-3 grade și la minime în jurul a -10 grade. În a doua săptămână de prognoză este estimată o creștere a valorilor de temperatură până în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 2...3 grade și minime de -5...-4 grade. În prima săptămână precipitațiile vor fi slabe și pe arii restrânse și se vor semnala mai ales în ziua de 29 decembrie. Din 4 ianuarie, crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte.

OLTENIA

Vremea va deosebit de caldă pentru această dată în prima zi a intervalului, când media maximelor termice va fi de 13...14 grade, iar a celor minime de 0...2 gr ade. Ulterior se va produce o r ă cire semnificativă, astfel că, în perioada 31 decembrie – 03 ianuarie, valorile termice se vor situa sub normalul climatologic al perioadei, cu maxime de -4...-3 grade și minime de -11....-10 gr ade, în medie regională. În a doua săptămână valorile termice vor fi în creștere, spre medii regionale ale temperaturilor maxime în jurul a 2 grade, iar a celor minime de -4....-3 grade. Precipitațiile, în general slabe cantitativ, din 29 și 30 decembrie, vor fi la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare. După data de 4 ianuarie probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.