sîmbătă, 24 august 2019

METEO. Temperaturile vor crește chiar și până la 30 de grade Celsius!

METEO. Temperaturile vor crește chiar și până la 30 de grade Celsius!

Vremea se încălzește în perioada următoare, iar temperaturile vor atinge chiar și peste 30 de grade Celsius, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare spre sfârșitul lunii.

DOBROGEA.

În prima săptămână temperaturile maxime vor crește ușor, de la medii regionale de 22...23 de grade, până în jurul valorii de 26 de grade, în perioada 18 – 20 septembrie, după care în cea de a doua săptămână vor scădea spre medii de 22 de grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 14 și 17 grade, pe tot parcursul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai mare începând cu data de 22 septembrie.

BANAT.

Vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului devenind caldă, iar în zilele de 17 și 18 septembrie chiar deosebit de caldă, cu medii regionale ale temperaturilor maxime de până la 33...34 de grade. Începând cu data de 19 septembrie vremea se va răci, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni se vor înregistra valori termice diurne, în medie, de 22...23 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 12 și 18 grade, în prima săptămână și între 10 și 12 grade, în cea de a doua săptămână. Probabilitatea pentru averse, în general slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 19 septembrie, când acestea pot apărea zilnic.

CRIȘANA.

În primele zile ale intervalului valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme caldă, chiar deosebit de caldă în zilele de 17 și 18 septembrie, când vor ajunge la medii regionale de 33...34 de grade. Începând cu data de 19 septembrie vremea se va răci, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 22...23 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 12 și 18 grade, exceptând nopțile din perioada 22 – 27 septembrie, când se vor situa doar între 10 și 12 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare după data de 19 septembrie, când acestea pot apărea zilnic.

TRANSILVANIA.

Vremea se va încălzi treptat la începutul intervalului, devenind chiar deosebit de caldă în perioada 17 - 19 septembrie, când vor fi maxime, în medie regională, cuprinse între 30 și 32 de grade. Apoi valorile termice diurne vor scădea, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni vor ajunge la medii de 20...22 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 10 și 14 grade, în prima săptămână și între 8 și 10 grade, în cea de a doua săptămână. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 20 -24 septembrie.

MARAMUREȘ.

În primele zile ale intervalului, valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme caldă, chiar deosebit de caldă în perioada 17 - 19 septembrie, când vor ajunge la medii de 31...32 de grade. Apoi, vremea se va răci, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi diurne, în medie regională, de 20...22 de grade, valori apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. În nopțile din perioada 15 – 21 septembrie temperaturile minime vor oscila în medie între 12 și 16 grade, iar în restul intervalului se vor situa în jurul valorii de 10 grade. În jurul datei de 20 septembrie vor fi averse, posibil mai însemnat cantitativ, dar ploi slabe pot apărea și în intervalul 21 - 26 septembrie.

MOLDOVA.

Vremea se va încălzi treptat în primele zile și va deveni caldă pentru această perioadă, mai ales între 17 și 19 septembrie, când vor fi temperaturi maxime cuprinse, în medie regională, între 28 și 30 de grade. Apoi valorile termice diurne vor scădea, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni mediile regionale se vor situa în jurul valorii de 22 de grade și vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 12 și 16 grade, exceptând ultimele nopți, când se vor apropia de 10 grade. Ploi, în general slabe cantitativ, pot apărea mai ales după data de 19 septembrie.

MUNTENIA.

În primele zile ale intervalului valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor ajunge în 18 și în 19 septembrie la o medie regională de 30 de grade. Apoi, vremea se va răci treptat, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi diurne de până la 24 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 13 și 16 grade, exceptând ultimele nopți când se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 20 - 23 septembrie.

OLTENIA.

În primele zile ale intervalului vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în 18 și 19 septembrie, când temperaturile maxime vor ajunge la medii regionale în jurul valorii de 30 de grade. Apoi, vremea se va răci treptat, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi diurne, în medie, de până la 22 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Minimele nocturne vor oscila în medie între 13 și 16 grade, exceptând ultimele nopți când se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare începând cu data de 20 septembrie.

Comenteaza aceasta stire