luni, 24 septembrie 2018

METEO. Vreme caldă în noaptea dintre ani! Temperaturi de primăvară în prima zi din 2018

METEO. Vreme caldă în noaptea dintre ani! Temperaturi de primăvară în prima zi din 2018

În noaptea de Revelion, termometrele vor indica între -5 și 4 grade Celsius, iar în prima zi a anului vor fi înregistrate temperaturi de primavară care vor ajunge până la 14 grade, conform meteorologilor din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„În noaptea de Revelion, vom avea temperaturi peste normele climatologice, adică -5, -4 în estul Transilvaniei, dar și minime pozitive de 3-4 grade în partea de vest, prin Moldova sau litoral, ceea ce înseamnă că sunt temperaturi agreabile pentru a petrece noaptea de Revelion în aer liber pentru că nu o să înghețăm foarte mult. În ceea ce privește prima zi a anului, aceasta va fi identică cu cea de Crăciun, vom avea o vreme însorită în multe zone din țară și temperaturile vor continua să crească. Astfel, vom ajunge la o vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, adică, maxime între 6 și 14 grade, cele mai ridicate valori urmând a fi înregistrate în partea de sud a României. Destul de cald va fi și în București, în jur de 12 grade”, a declarat meteorologul Mihai Timu.

Până în noaptea dintre ani, sâmbătă vor mai fi precipitații și la munte ninsoare, iar duminică, temperaturile încep să crească ușor.

„Până în dimineața zilei de 31 decembrie, temporar, vom mai avea parte de precipitații, dar slabe cantitativ, local, în partea de sud și de est a României vor fi predominant ploi, în nord, vest și centru, vor fi mixte, adică, ploi, lapovițe și ninsori, iar la munte, vor fi predominant sub formă de ninsoare, existând posibilitatea să se mai depună câțiva cm de zăpadă pe masive. Însă pentru ultima zi din an, deja precipitațiile sunt deja în restrângere, poate în Crișana și Maramureș să mai plouă slab, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali o să mai avem niște lapoviță și ninsoare”, a adăugat meteorologul.

Dacă pe parcurusl zilei de sâmbătă, temperaturile mai scad ușor și se apropie cumva de normal, adică așteptăm maxime de la 1 la 9 grade, începând de duminică, vremea începe din nou să se încălzească, maximele ajungând până la 10 grade.

Meteorologii anunță că, până la jumătatea lunii ianuarie, temperaturile vor fi ridicate.

„Așa cum am văzut în ultimii ani, de-a lungul anotimpului, avem aceste extreme. Trebuie să ne așteptăm și la reversul medaliei, dar, deocamdată, din datele pe care le dispunem, până pe 10, 12 ianuarie, nu se prevede o astfel de schimbare bruscă, chiar dacă vom mai avea temporar precipitații. Am văzut că în ultimii ani, că după un decembrie blând, trebuie să ne așteptăm, după mijlocul lunii ianuarie, la viscole și ninsoare”, a explicat Mihai Timu.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Un val de ger arctic ajunge în România - cât de mult scad temperaturile în zilele următoare!
De Neptun TV 22 septembrie 2018

Temperaturile vor scădea dramatic, cu 9-10 grade, iar la munte vor coborî până la minus șapte grade și va cădea prima zăpadă.

PROGNOZĂ METEO. Uraganele din Oceanul Atlantic aduc toamna în România - vremea se răcește și vin ploile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, iar un val de precipitații dinspre Oceanul Atlantic va lovi România. Meteorologii spun că toamna își va face simțită prezența, iar temperaturile vor scădea brusc și cu 10 grade.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține caldă, cu temperaturi de până la 32 de grade, spun meteorologii, precizând că valorile termice vor fi “ușor peste cele normale” pentru această perioadă. Pe litoral vor fi maxime de până la 24 de grade, iar la munte sunt așteptate ploi.

PROGNOZĂ METEO! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână de prognoză vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!
De Neptun TV 28 august 2018

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creștere chiar și în primele zile ale lunii septembrie.

AVERTIZARE METEO! Ploile și furtunile continuă până în această seară, dar numărul județelor sub cod galben a fost restrâns
De Neptun TV 27 august 2018

Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și anunță că ploile și furtunile continuă până luni seara, dar numărul județelor aflate sub cod galben a fost redus.

Se întorc furtunile! COD GALBEN de ploi torențiale și grindină în 25 de județe
De Neptun TV 26 august 2018

Va ploua puternic, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu vreme frumoasă în majoritatea țării - unde vor fi ploi și vijelii!
De Neptun TV 25 august 2018

Meteorologii anunță vreme călduroasă în weekend pentru majoritatea regiunilor țării, cu temperaturi maxime de 35 de grade, în schimb în județele ...