miercuri, 12 decembrie 2018

METEO. Vreme caldă în noaptea dintre ani! Temperaturi de primăvară în prima zi din 2018

METEO. Vreme caldă în noaptea dintre ani! Temperaturi de primăvară în prima zi din 2018

În noaptea de Revelion, termometrele vor indica între -5 și 4 grade Celsius, iar în prima zi a anului vor fi înregistrate temperaturi de primavară care vor ajunge până la 14 grade, conform meteorologilor din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„În noaptea de Revelion, vom avea temperaturi peste normele climatologice, adică -5, -4 în estul Transilvaniei, dar și minime pozitive de 3-4 grade în partea de vest, prin Moldova sau litoral, ceea ce înseamnă că sunt temperaturi agreabile pentru a petrece noaptea de Revelion în aer liber pentru că nu o să înghețăm foarte mult. În ceea ce privește prima zi a anului, aceasta va fi identică cu cea de Crăciun, vom avea o vreme însorită în multe zone din țară și temperaturile vor continua să crească. Astfel, vom ajunge la o vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, adică, maxime între 6 și 14 grade, cele mai ridicate valori urmând a fi înregistrate în partea de sud a României. Destul de cald va fi și în București, în jur de 12 grade”, a declarat meteorologul Mihai Timu.

Până în noaptea dintre ani, sâmbătă vor mai fi precipitații și la munte ninsoare, iar duminică, temperaturile încep să crească ușor.

„Până în dimineața zilei de 31 decembrie, temporar, vom mai avea parte de precipitații, dar slabe cantitativ, local, în partea de sud și de est a României vor fi predominant ploi, în nord, vest și centru, vor fi mixte, adică, ploi, lapovițe și ninsori, iar la munte, vor fi predominant sub formă de ninsoare, existând posibilitatea să se mai depună câțiva cm de zăpadă pe masive. Însă pentru ultima zi din an, deja precipitațiile sunt deja în restrângere, poate în Crișana și Maramureș să mai plouă slab, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali o să mai avem niște lapoviță și ninsoare”, a adăugat meteorologul.

Dacă pe parcurusl zilei de sâmbătă, temperaturile mai scad ușor și se apropie cumva de normal, adică așteptăm maxime de la 1 la 9 grade, începând de duminică, vremea începe din nou să se încălzească, maximele ajungând până la 10 grade.

Meteorologii anunță că, până la jumătatea lunii ianuarie, temperaturile vor fi ridicate.

„Așa cum am văzut în ultimii ani, de-a lungul anotimpului, avem aceste extreme. Trebuie să ne așteptăm și la reversul medaliei, dar, deocamdată, din datele pe care le dispunem, până pe 10, 12 ianuarie, nu se prevede o astfel de schimbare bruscă, chiar dacă vom mai avea temporar precipitații. Am văzut că în ultimii ani, că după un decembrie blând, trebuie să ne așteptăm, după mijlocul lunii ianuarie, la viscole și ninsoare”, a explicat Mihai Timu.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Iarna lovește din nou România - când se anunță ninsori și ger năprasnic! Cum va fi vremea până pe 7 ianuarie
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Un nou episod de iarnă adevărastă lovește România. Vremea rea cuprinde toată țara. Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), în noaptea de marți spre miercuri, masa de aer rece din nordul Europei va coborî peste țara noastră și va aduce ger năprasnic.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se va încălzi în zilele următoare. Temperaturi maxime de 11 grade Celsius
De Neptun TV 8 decembrie 2018

Vremea se va încălzi în toată țara în zilele următoare, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), precizând că temperatura maximă va fi de 11 grade, în timp ce minima va fi de minus un grad. De asemenea, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Iarna revine în forță: COD GALBEN de vânt și ninsori în 16 județe! HARTA ZONELOR AFECTATE
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Meterorologii anunță că vremea va fi deosebit de rece în toată țara, până vineri dimineață. Miercuri, Capitala și 16 județe intră sub cod galben de vânt și ninsori viscolite.

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!
De Neptun TV 26 noiembrie 2018

Lapoviță, ninsoare și polei. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Nici în decembrie nu se anunță mai bine: precipitații excedentare în toată țara. Luni, 26 noiembrie, vremea va deveni în general închisă și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și local în rest.

O nouă AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

ANM a actualizat avertizările meteo. Vor fi ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri dimineață.

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.

ALERTĂ METEO! Trei zile cu ninsori, ger și vânt în toată țara
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Vine o iarnă grea - când se anunță ninsori, viscol și ger cumplit, cum va fi vremea în decembrie
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Vremea din România se va afla, în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență a doi factori climatologici, respectiv furtunile din Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, ce aduc valori termice mai ridicate și umezeală, și o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică