luni, 22 iulie 2019

METEO. Vremea se răcește în ultimele zile ale anului - prognoza pentru fiecare regiune a României

METEO. Vremea se răcește în ultimele zile ale anului - prognoza pentru fiecare regiune a României

Vremea se răcește începând de luni, în toată țara, în ultimele zile din decembrie, de Revelion și la începutul noului an vor fi temperaturi între 0 și 5 grade ziua și între -7 și -2 grade noaptea, iar ninsori sunt posibile doar la munte, dar vor fi slabe și temporare.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Banat, spre sfârșitul anului, dar și în primele zile din ianuarie, vremea se va răci și vor fi temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 2-5 grade, în scădere de la 5-9 grade, și minime între -3 și -1 grad, în medie, față de 1-3 în ultimele zile. Precipitații locale, slabe cantitativ vor fi posibile duminică 27 decembrie, iar probabilitatea de apariție a acestora va crește din nou după 1 ianuarie.

În Dobrogea, până în 28 decembrie vor fi temperaturi maxime de 5-11 grade și minime de 2-5 grade, apoi se va răci, și temperaturile vor scădea, la sfârșitul anului și în primele zile din ianuarie, până la 3-5 grade ziua și între -2 și 2 grade noaptea. Precipitații slabe vor fi posibile după data de 29 decembrie.

În Crișana, temperaturile vor scădea după data de 29 decembrie, astfel că sfârșitul acestui an și începutul de ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 2-4 grade și minime între -4 și -2 grade. Precipitații locale, slabe cantitativ, sunt posibile după data de 1 ianuarie.

În Transilvania, până în 28 decembrie, vremea se va menține mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a acestei luni, cu temperaturi maxime între 3 și 7 grade și minime între -2 și 0 grade. Apoi, vremea se va răci, la sfârșit de an și în primele zile din ianuarie vor fi temperaturi mai apropiat de cele specifice perioadei, fiind de așteptat medii de 0-3 grade ziua și între -7 și -3 grade noaptea. Precipitații slabe cantitativ și trecătoare sunt posibile după 1 ianuarie.

Și în Maramureș, vremea se va răci spre sfârșitul anului, dar și în primele zile de ianuarie, când temperaturile maxime nu vor depăși 2-4 grade ziua, iar noaptea vor fi minime între -5 și -2 grade, în medie. Precipitații slabe s-ar putea produce după 1 ianuarie.

Vremea se va răci și în Moldova, de luni 28 decembrie se vor înregistra temperaturi maxime între 1 și 4 grade ziua și între -5 și -2 grade noaptea. De asemenea, în ultimele zile din acest an și în primele zile din ianuarie este posibil să se producă precipitații temporare și slabe cantitativ.

Și în Muntenia, temperaturile vor scădea de luni 28 decembrie de la maxime de 7-12 grade și minime între -1 și 3 grade la 2-5 grade ziua și între -4 și -2 grade noaptea. Precipitații slabe, locale vor fi posibile în perioada 28-29 decembrie și după data de 1 ianuarie.

În Oltenia, vremea se va răci din 28 decembrie, când temperaturile vor scădea de la maxime de 6-13 grade și minime între -1 și 3 grade, la 2-5 grade ziua și între -4 și -2 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitații locale, slabe cantitativ, va crește în zilele de 28 și 29 decembrie și după data de 1 ianuarie.

La munte, din 28 decembrie și până la începutul anului viitor, temperaturile vor fi în scădere și se vor situa, în medie, între -3 și 0 grade ziua și între -9 și -3 grade noaptea. Ninsori slabe și temporare sunt posibile în 27 și 29 decembrie, precum și în primele zile ale noului an.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.