vineri, 19 iulie 2019

Meteorologii anunță frig, ploi, lapoviță și chiar ninsoare pentru zilele următoare!

Meteorologii anunță frig, ploi, lapoviță și chiar ninsoare pentru zilele următoare!

Meteorologii anunță că de luni vremea începe să se încălzească. Temperaturile maxime se vor situa între 6 grade în nordul Moldovei și 19 grade în Lunca Dunării, însă de marți începe din nou să fie frig în majoritatea zonelor din țară.

Precipitațiile vor continua în mare parte din țara și pe parcursul zilei de joi. Abia de vineri vremea se amelioreaza, anunță romaniatv.net.

LUNI

Valorile termice vor fi în creștere față de ziua precedentă, îndeosebi în regiunile sudice. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 6 grade în nordul Moldovei și 19 grade în Lunca Dunării. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil în sud și sud-est, dar va avea înnorări în celelalte regiuni și va ploua, în general slab cantitativ, în Maramureș, local în Transilvania, pe arii restrânse în Banat și Moldova și cu totul izolat în rest.

PUBLICITATE
 

În zona de munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Noaptea, vântul va slăbi treptat, cerul va deveni variabil în toate regiunile și doar izolat vor mai fi ploi slabe în centru și est, dar spre dimineață nebulozitatea se va accentua în Oltenia și sud-vestul Munteniei, unde aria ploilor va fi în extindere.

MARȚI

Valorile termice diurne vor marca o scădere în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar în nord și nord-est vor crește ușor. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade in vest, nord-vest, dar si in sud-vest și 14 grade Moldova, Muntenia si Dobrogea. Înnorările se vor accentua treptat, începând
din sud-vestul țării și va ploua, ziua, în vest, sud, centru și doar pe arii restrânse în restul teritoriului, iar seara și noaptea în majoritatea regiunilor.

La munte precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În Banat și în vestul și nordul Olteniei, cantitățile de apă pot depăși izolat 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, mai ales la munte.

MIERCURI

Vremea va fi în general închisă și mai rece decât în mod obișnuit la această dată, mai ales în regiunile sudice. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. La munte vor predomina ninsorile, în centrul și nord-estul teritoriului, noaptea, vor fi precipitații mixte, iar în rest va ploua.

Pe arii restrânse se vor cumula cantități mai însemnate de apă. Vântul va prezenta intensificări la munte, în jumătatea de sud a țării și doar izolat și trecător în celelalte regiuni. Temperaturile maxime, în scădere îndeosebi în regiunile extracarpatice, se vor situa între 3 grade in Oltenia și 12 grade in nord-vest.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.