luni, 26 august 2019

CONSTANȚA. Iarnă cu geruri cumplite - autoritățile dau asigurări că județul este pregătit!

Vom avea o iarnă grea, cu geruri cumplite. Anunţul vine de la meteorologi, care au anunţat, pentru luna ianuarie temperaturi care scad până la minus 30 de grade. Autorităţile constănţene dau asigurări că judeţul nostru este pregătit să facă faţă unei ierni grele, iar cele mai multe primării spun că au deja încheiate contractele de deszăpezire.

Dacă ne-am bucurat de o toamnă frumoasă, cu temperaturi ridicate, meteorologii anunță că iarna își va intra rapid în drepturi. În luna decembrie, vor fi precipitații abundente sub formă de ploaie în centrul, estul și sud estul țării și ninsori în nord și la munte. Termometrele vor scădea până la minus 20 de grade. Ger și mai năprasnic vom avea în luna ianuarie.  

Autoritățile din teritoriu au fost avertizate de pe acum de ministrul de Interne, Carmen Dan, să se pregătească pentru o iarnă grea.

Reprezentanții Prefecturii Constanța și ai Consiliului Județean dau asigurări că sunt pregătiți să înfrunte iarna.

Anul trecut, județul Constanța s-a confruntat cu una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani. În luna ianuarie, din cauza zăpezii abundente și a viscolului au fost blocate zeci de drumuri județene și naționale, școlile au fost închise o săptămână, iar zeci de mii de locuitori din mediul rural au stat zile întregi fără electricitate. 

Comenteaza aceasta stire