sîmbătă, 23 iunie 2018

MEXIC. Bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade a ajuns la cel puțin 319 morți!

MEXIC. Bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade a ajuns la cel puțin 319 morți!

Operațiunile de salvare după cutremurul cu magnitudinea de 7,1 grade din Mexic au continuat și ieri, pentru cea de-a șasea zi consecutivă, deși șansele găsirii unor supraviețuitori sub dărâmături sunt din ce în ce mai scăzute, informează agenția de știri Reuters.

 

Cel puțin 319 persoane și-au pierdut viața după cutremurul de marți după-amiază în urma căruia mii de clădiri au fost distruse sau avariate în regiunea centrală a Mexicului, inclusiv în capitala Ciudad de Mexico. Valoarea totală a pagubelor se ridică la aproximativ 8 miliarde de dolari.

Mii de persoane au participat ieri la ceremonii religioase pentru victimele seismului.

Cutremurul de marți, care a devastat capitala mexicană, este cel de-al doilea seism major petrecut în Mexic în decurs de doar o lună.

Pe 7 septembrie, un cutremur cu o magnitudine de 8,1 grade s-a produs în sud-vestul Mexicului, în urma căruia aproximativ 100 de persoane și-au pierdut viața.

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marți în centrul Mexicului.

Seismul s-a produs la doar două ore după ce autoritățile mexicane efectuaseră exerciții de evacuare a populației în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marca marți 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Două noi cutremure, cu magnitudini de 5,8 și 6,1 grade, s-au produs sâmbătă în sudul Mexicului, la câteva zile după seismul de 7,1 grade.

Cutremurele major au fost urmate de un număr mare de replici care au cauzat panică.

"Deja am înregistrat peste 4.300 de replici. Așa că sunt de așteptat și mai multe replici. Ceea ce nu știm este dacă vor fi de o magnitudine semnificativă", a declarat Xyoli Perez Campos, directorul agenției seismologice din Mexic.

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.