joi, 20 septembrie 2018

MEXIC. Bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade a ajuns la cel puțin 319 morți!

MEXIC. Bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade a ajuns la cel puțin 319 morți!

Operațiunile de salvare după cutremurul cu magnitudinea de 7,1 grade din Mexic au continuat și ieri, pentru cea de-a șasea zi consecutivă, deși șansele găsirii unor supraviețuitori sub dărâmături sunt din ce în ce mai scăzute, informează agenția de știri Reuters.

 

Cel puțin 319 persoane și-au pierdut viața după cutremurul de marți după-amiază în urma căruia mii de clădiri au fost distruse sau avariate în regiunea centrală a Mexicului, inclusiv în capitala Ciudad de Mexico. Valoarea totală a pagubelor se ridică la aproximativ 8 miliarde de dolari.

Mii de persoane au participat ieri la ceremonii religioase pentru victimele seismului.

Cutremurul de marți, care a devastat capitala mexicană, este cel de-al doilea seism major petrecut în Mexic în decurs de doar o lună.

Pe 7 septembrie, un cutremur cu o magnitudine de 8,1 grade s-a produs în sud-vestul Mexicului, în urma căruia aproximativ 100 de persoane și-au pierdut viața.

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marți în centrul Mexicului.

Seismul s-a produs la doar două ore după ce autoritățile mexicane efectuaseră exerciții de evacuare a populației în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marca marți 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Două noi cutremure, cu magnitudini de 5,8 și 6,1 grade, s-au produs sâmbătă în sudul Mexicului, la câteva zile după seismul de 7,1 grade.

Cutremurele major au fost urmate de un număr mare de replici care au cauzat panică.

"Deja am înregistrat peste 4.300 de replici. Așa că sunt de așteptat și mai multe replici. Ceea ce nu știm este dacă vor fi de o magnitudine semnificativă", a declarat Xyoli Perez Campos, directorul agenției seismologice din Mexic.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.