vineri, 23 februarie 2018

MEXIC. Bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade a ajuns la cel puțin 319 morți!

MEXIC. Bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade a ajuns la cel puțin 319 morți!

Operațiunile de salvare după cutremurul cu magnitudinea de 7,1 grade din Mexic au continuat și ieri, pentru cea de-a șasea zi consecutivă, deși șansele găsirii unor supraviețuitori sub dărâmături sunt din ce în ce mai scăzute, informează agenția de știri Reuters.

 

Cel puțin 319 persoane și-au pierdut viața după cutremurul de marți după-amiază în urma căruia mii de clădiri au fost distruse sau avariate în regiunea centrală a Mexicului, inclusiv în capitala Ciudad de Mexico. Valoarea totală a pagubelor se ridică la aproximativ 8 miliarde de dolari.

Mii de persoane au participat ieri la ceremonii religioase pentru victimele seismului.

Cutremurul de marți, care a devastat capitala mexicană, este cel de-al doilea seism major petrecut în Mexic în decurs de doar o lună.

Pe 7 septembrie, un cutremur cu o magnitudine de 8,1 grade s-a produs în sud-vestul Mexicului, în urma căruia aproximativ 100 de persoane și-au pierdut viața.

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marți în centrul Mexicului.

Seismul s-a produs la doar două ore după ce autoritățile mexicane efectuaseră exerciții de evacuare a populației în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marca marți 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Două noi cutremure, cu magnitudini de 5,8 și 6,1 grade, s-au produs sâmbătă în sudul Mexicului, la câteva zile după seismul de 7,1 grade.

Cutremurele major au fost urmate de un număr mare de replici care au cauzat panică.

"Deja am înregistrat peste 4.300 de replici. Așa că sunt de așteptat și mai multe replici. Ceea ce nu știm este dacă vor fi de o magnitudine semnificativă", a declarat Xyoli Perez Campos, directorul agenției seismologice din Mexic.

Comenteaza aceasta stire

Gala BAFTA 2018: Starurile, în negru pe covorul roșu! Ducesa Kate a purtat o rochie verde închis GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 februarie 2018

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă, anterior, directorul academiei, Jane Lush, a declarat că organizația sprijină aceste inițiative pentru schimbare.

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'
De Neptun TV 17 februarie 2018

O elevă în vârstă de 15 ani a mărturisit că l-a văzut pe atacator apropiindu-se și s-a trântit la podea prefăcându-se moartă.

ALERTĂ CU ANTRAX la Bruxelles, în clădirea unde se află Consulatul României! Patru persoane plasate în CARANTINĂ!
De Neptun TV 9 februarie 2018

Patru persoane au fost plasate în carantină în urma unei alerte cu antrax la Bruxelles. Pompierii au fost chemați în clărirea în care își are sediul secția consulară a României.

SpaceX a intrat în istorie: s-a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume! Cele trei propulsoare au aterizat înapoi pe Pământ
De Neptun TV 7 februarie 2018

Cele trei propulsoarea s-au reîntors pe Pământ. Două dintre ele au aterizat în sincron, în aplauzele entuziasmate ale spectatorilor.

Avion militar rus doborât în Siria: pilotul, prins și ucis! O grupare islamistă care are legături cu Al-Qaida a revendicat atacul!
De Neptun TV 4 februarie 2018

Un avion militar rus a fost doborât ieriîn Siria, responsabilitatea pentru această acțiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizații islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida.

Mii de persoane au fost evacuate în Hong Kong - o bombă din al doilea Război Mondial a fost descoperită!
De Neptun TV 3 februarie 2018

Poliția a închis zona în care a fost descoperită bomba, geniștii lucrând în cursul nopții pentru a neutraliza dispozitivul.

IMAGINI RARE: Cămile acoperite cu zăpadă după ce a nins în Arabia Saudită! GALERIE FOTO
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Mai multe fotografii arată câteva cămile acoperite de zăpadă, în timp ce localnicii au fost surprinși în timp ce se bucură de stratul de omăt.

Premiile Grammy 2018: Bruno Mars, cel mai premiat artist! Lista câștigătorilor din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Bruno Mars a primit premii pentru toate categoriile Grammy în care a fost nominalizat.

PROTESTE în Rusia - sute de oameni cer boicotarea alegerilor prezidențiale!
De Neptun TV 28 ianuarie 2018

Alte manifestații au avut loc în orașele Novosibirsk, Kurgan, Omsk, Magadan, Kemerovo și Yakuțk. Suporterii lui Navalnîi au declarat că așteaptă sute de persoane care să participe la manifestații similare în alte 118 orașe.

Accident feroviar grav, la Milano! Cel puțin patru persoane au murit și alte 100 au fost rănite, printre care și un român!
De Neptun TV 25 ianuarie 2018

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe și echipe de descarcerare.