luni, 26 august 2019

Miercurea Mare, ziua în care Iuda îl vinde pe Iisus pentru 30 de arginți. Ce trebuie să știți despre această zi

Miercurea Mare, ziua în care Iuda îl vinde pe Iisus pentru 30 de arginți. Ce trebuie să știți despre această zi

În Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor e zi de post negru. Pentru cei care nu au reușit să țină cum trebuie acest post este o ocazie bună ca să o facă și să-și spele oarecum păcatele.

Iar dacă marți, a fost ultima zi în care gospodinele au putut să aspire și să rânduiască toate cele în casă, să o curățească, mâine e ultima dată când se mai poate spăla, călca și se mai poate munci la câmp.

Ziua când Mântuitorul este trădat

Denia din seara de miercuri ne vorbește despre Iuda, apostolul care l-a trădat pe Hristos. În această zi, Iuda Iscarioteanul l-a vândut fariseilor pe Fiul Domnului pentru 30 de arginți. Miercurea este ziua în care cărturarii și fariseii, temându-se de puterea pe care Iisus o avea asupra mulțimii, au făcut sfat ca să-l prindă și să-l ucidă.

Și atunci, Iuda, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Hristos, a mers la cei ce urzeau împotriva Lui și a zis: ”Ce voiți să îmi dați și eu ÎL voi da în mâinile voastre?. Iar ei i-au dat 30 de arginți, iar el, de atunci, a căutat prilej ca să-L dea în mâinile lor!” (Matei, 26, 15-16)

Tot în seara de miercuri, evangheliștii vorbesc despre pilda femeii păcătoase. Dorind să i se ierte păcatele, în timp ce Mântuitorul se afla în casa lui Lazăr, femeia a spart deasupra capului lui Iisus un vas scump de alabastru plin cu mir, i-a spălat picioarele cu lacrimi și i le-a șters cu părul.

Ucenicii Lui au considerat-o pagubă și s-au arătat nemulțumiți însă Iisus i-a luat apărarea femeii, spunând că ea a făcut bine.

”Turnând mir pe trupul Meu, M-a pregătit pentru îngropare. Și drept vă spun vouă: oriunde se va propovădui Evanghelia în lumea aceasta, se va spune și ceea ce a făcut ea, spre pomenirea ei!” (Matei, 26, 6-13)

Comenteaza aceasta stire