luni, 19 august 2019

Mii de turiști vor pleca în croazieră din Portul Constanța

Mii de turiști vor pleca în croazieră din Portul Constanța

2013 a fost cel mai bun an pentru turismul de croazieră, în țara noastră, dar  2014 anunță un record de nave și pasageri care vor ajunge în portul Constanța.

Asta înseamnă că cei care vor să plece într-o vacanță pe mare o pot face direct de aici, fără să mai fie nevoiți să plătească bilet de avion pentru porturile clasice unde să face de obiceri îmbarcarea: Veneția sau Istanbul. În această vară, pentru prima oară, navele de croaziere MSC au oprit la Constanța pentru a lua turiști, și nu doar pentru a-i aduce în vizită. Anul viitor, escalele se triplează.

„Aproximativ pe fiecare escală a navelor companiei MSC se pot îmbarca 90 de  pasageri. Toți marii operatori din Marea Neagră au opriri la Constanța. Până la ora aceasta, avem programate 71 de nave față de 69 câte au fost anul acesta“, a spus George Vișan, director comercial Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Peste 3 mii de turiști estimează tour-operatorii că vor pleca din Constanța în croazieră pe mare în sezonul viitor.

Cu fiecare an, autoritățile portuare speră să atragă tot mai multe nave de pasageri și să facă din Constanța o atracție nelipsită din itinerariul croazierelor. În 2013 au ajuns în Portul Constanța 54.000 de turiști.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire