duminică, 18 august 2019

Ministerul Apărării Naționale își apără subordonatul, prins băut la volan

Comandantul Poligonului Capu Midia, colonelul Nicolae Buzatu, a fost trecut în rezervă la cerere, de la 1 august. În urmă cu 3 săptămâni, ofițerul a fost depistat beat la volan de polițiștii de la Rutieră, după ce lovise două mașini și băgase în spital o persoană. La acea vreme, colonelul Buzatu era îmbrăcat în haine militare și spunea că se întorcea de la unitate. Acum, superiorii săi susțin însă că era în concediu de odihnă.

 

Ministerul Apărării Naționale își apără subordonatul, susținând că, în momentul producerii accidentului, colonelul Nicolae Buzatu se afla în concediu de odihnă și conducea autoturismul proprietate personală. Astfel, s-ar putea crede că un militar pus la comanda uneia dintre cele mai importante unități militare din România își poate permite să se urce beat la volan dacă că este în concediu de odihnă. Reamintim că, din informațiile pe care le avem de la Poliția Rutieră, colonelul Buzatu avea o alcoolemie de 1,9 în sânge. Ancheta internă mai așteaptă.

“Circumstanțele producerii evenimentului s-au aflat în cercetarea unei comisii a Statului Major al Forțelor Aeriene. Conform Statutului cadrelor militare (…) în cazul comiterii unor fapte cu caracter penal de către cadrele militare, procedura disciplinară se suspendă până la soluționarea cauzei de către parchete sau instanța de judecată.” - se arată în comunicatul Biroului de presă al Ministerului Apărării Naționale. Acesta însă nu a răspuns, deși a avut la dispoziție peste 2 săptămâni, la întrebarea noastră legată de faptul că s-ar mai fi primit reclamații la adresa ofițerului, legate de consumul de alcool. Singura măsură, deocamdată, este trecerea în rezervă a colonelului Buzatu, însă la cererea acestuia. Vă reamintim că șeful Poligonului Capu Midia a fost oprit de polițiști în luna iulie, după ce a comis 2 accidente, în urma cărora o persoană a ajuns la spital. Când colonelul Buzatu a coborât din autoturism, polițiștii au observat și cauza celor întâmplate: militarul de carieră era sub influența alcoolului. După mai multe încercări, el a reușit să sufle corect în fiolă. Concentrația de alcool: 0,82 la mie în aerul expirat. 

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire