marţi, 11 decembrie 2018

Ministerul Justiției a publicat raportul privind DNA - documentul conține discursul lui Toader și 11 anexe!

Ministerul Justiției a publicat raportul privind DNA - documentul conține discursul lui Toader și 11 anexe!

Ministerul Justiției a publicat, azi, raportul privind activitatea conducerii DNA, acesta conținând discursul lui Tudorel Toader de joi seara, când a prezentat motivele pentru care solicită revocarea Laurei Codruța Kovesi. Documentul conține și 11 anexe, decizii ale unor instituții și regulamente

Raportul propriu-zis conține declarațiile făcute, joi seara, de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în care a explicat care sunt motivele care au stat la baza deciziei sale de inițiere a procedurilor de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

Documentul a fost publicat pe site-ul ministerului după 21 de ore de la declarații. 

Alături de raport au fost atașate 11 anexe. Acestea conțin articole din Codul Deontologic al magistraților, trei decizii CCR (privind conflictul juridic Guvern - Ministerul Public și persoanelor care activează în instituții ale statului nesubordonate Parlamentului de a se prezenta la o comisie de anchetă parlamentară ), raportul de activitate al Ministerului Public pentru anul 2016, un raport al Comisiei de la Veneția din anul 2010 și un alt aviz al Comisiei, din anul 2012, privind OUG de modificare a Legii de funcționare a Curții Constituționale și la Ordonanța de urgență a Guvernului de modificare și completare a Legii privind organizarea și desfășurarea referendumului.

De asemenea, în document se regăsesc raportul Inspecției Judiciare privind controlul de la DNA și comunicatele Inspecției privind demararea controlului la DNA Ploiești și cel referitor la cercetarea disciplinară a Laurei Codruța Kovesi.

Ministrul Justiției a anunțat, joi seara, că după finalizarea declarațiilor de presă, raportul care a stat la baza deciziei va fi publicat pe site-ul Ministerului Justiției. Platforma s-a blocat din cauza numeroaselor accesări.

Raportul prezentat joi seara de ministrul Justiției Tudorel Toader, privind activitatea managerială de la DNA, a ajuns în această după-amiază la Consiliul Superior al Magistraturii, acesta urmând să transmită un aviz consultativ.

"A fost înregistrată și a intrat în circuitul administrativ. Nu au fost dispuse alte măsuri, incluzând vreun calendar", a declarat Florin Encescu, purtător de cuvânt al CSM.

Secția de procurori din cadrul CSM va trebui să dea un aviz consultativ privind cererea de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Ședința va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Avizul va fi transmis președintelui, care va lua decizia privind revocarea sau respingerea cererii lui Tudorel Toader.

Comenteaza aceasta stire

inPolitics.ro. Glorie înaintașilor: Cum a făcut SRI Marea Unire
De Neptun TV 3 decembrie 2018

Punem pariu că habar nu aveați de rolul major avut de serviciile secrete în unirea provinciilor istorice sub numele de România, mai ales Marea Unire de la 1918. Nici noi nu știm mare lucru despre asta, dar un raționament simplu și de bun simț nu lasă loc de echivoc: mai mult decît Armata României și la paritate cu clasa politică, unirea de la 1 decembrie 1918 e opera SRI ori a glorioșilor săi precursori.

Apel la Legalitate - Scrisoare deschisă adresată Domnului Decebal Făgădău, Primar al Constanței
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Vă adresez acest Apel la legalitate, cu rugamintea de soluționare și răspuns în regim de urgență, urmând să ne adresăm, după caz, instanțelor de judecată sau organelor de urmărire penală pentru prejudiciile cauzate, daune financiare și infracțiunile de serviciu savârșite pe întregul parcurs al documentației de către funcționarii implicați...