miercuri, 24 iulie 2019

Ministerul Sănătății confirmă o 'posibilă abordare terapeutică superficială' în cazul morții lui Gyuri Pascu

Ministerul Sănătății confirmă o 'posibilă abordare terapeutică superficială' în cazul morții lui Gyuri Pascu

Ministerul Sănătății informează, după verificările Corpului de Control al ministrului Sănătății, al Departamentului pentru Situații de Urgență și al Direcției de Sănătate Publică la Ambulanța București, că informațiile de până acum arată o posibilă abordare terapeutică superficială.

Recomandare: Ioan Gyuri Pascu a fost tratat la ora 03.00 pentru 'atac de panică', iar după două ore a murit!

Reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului Sănătății, inspectori ai Departamentului pentru Situații de Urgență și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au efectuat ieri un control la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov pentru a analiza modul în care a fost gestionat cazul actorului Ioan Gyuri-Pascu.

Recomandare: Actorul Ioan Gyuri Pascu s-a stins din viață în această dimineață, la 55 de ani

"Echipa de control a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fișa de urgență prespitalicească și a discutat cu medicul care a fost la consultație, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit. Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătății și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Informațiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Urmare a acestui lucru și după analizarea tuturor documentelor și procedurilor, Ministerul Sănătății va sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuții în a se pronunța asupra unor potențiale culpe medicale", se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

Colegiul Medicilor din Municipiul București s-a autosesizat după ce un echipaj al Serviciului de Ambulanță l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu și i-a pus diagnosticul de "atac de panică".

"În urma informațiilor aparute în mass-media privind faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanță l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu și i-a pus diagnosticul de atac de panică, Colegiul Medicilor din Municipiul București s-a autosesizat. Rezultatele investigației vor fi făcute publice", se arată într-o informare postată pe site-ul instituției.

Și conducerea Ambulanței București-Ilfov a deschis o anchetă internă pentru a verifica modul în care personalul medical a intervenit în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu. Verificările au fost declanșate după ce, în noaptea morții artistului, ambulanța a fost solicitată inițial în jurul orei 03.00, iar medicul l-a diagnosticat pe Ioan Gyuri Pascu cu atac de panică.

Ioan Gyuri Pascu i-a declarat medicului sosit să-l consulte, după apelul făcut de fosta soție în jurul orei 03.00, că are frecvent atacuri de panică și că nu poate să doarmă din cauza unor dureri articulare, neprezentând simptomatologie cardiacă, a declarat medicul Alis Grasu pentru Mediafax.

"Avem o anchetă în desfășurare pentru că la raportul de gardă de luni dimineață s-a relatat cazul unui bărbat de 55 de ani, bărbat care a solicitat inițial ambulanță pentru atac de panică. Atac de panică - acesta este motivul pe care soția îl spune la telefon la ora 03.26. Apel se încadrează ca urgență de cod verde și se trimite mașină de consult. În 11 minute ajunge la solicitare un medic de consultații. Bărbatul de 55 de ani îi spune medicului că nu doarme de trei zile din cauza unor dureri articulare, că este diabetic, că face atacuri de panică frecvent și că se tratează cu Sedativ PC. I se măsoară tensiunea, una normală, pulsul normal. Nu acuză palpitații, durere toracică, niciun fel de simptomatologie cardiacă. Pentru aceste insomnii, medicul îi administrează jumătate de fiolă de Diazepam. Neavând simptomatologie cardiacă, neavând antecedente, nu s-ar fi impus un EKG. Dar trebuie să vedem aici un punct de vedere al medicului. Mâine, în cadrul comisiei, va fi prezentat punctul de vedere al medicului. Apoi se vor trage concluziile anchetei, concluzii pe care le vom face publice, le vom prezenta Ministerului Sănătății. Nimeni nu a încercat să ascundă nimic", a declarat, pentru Mediafax, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, medicul Alis Grasu.

Ancheta internă ar trebui să stabilească dacă medicul sosit cu ambulanța Serviciului București-Ilfov, la ora 03.00, a făcut tot ce era necesar pentru diagnosticare și medicamentație corectă.

Următorul apel la 112 a fost făcut în jurul orei 05.00, de această dată intervenind pentru resuscitarea lui Ioan Gyuri Pascu un echipaj SMURD.

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct.

Comenteaza aceasta stire