duminică, 25 august 2019

Ministerul Sănătății, în control la spitalele din țară - unitatea din Constanța, vizată de Inspecția Sanitară de Stat

Ministerul Sănătății, în control la spitalele din țară - unitatea din Constanța, vizată de Inspecția Sanitară de Stat

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș, a declarat, astăzi, că în perioada 10 - 25 martie Inspecția Sanitară de Stat va realiza controalele încrucișate la mai multe Direcții Sanitare din țară, printre care și cea din Constanța.

"Am anunțat și ceea ce vă spuneam, controalele încrucișate, directorul Direcției de Asistență Medicală se va deplasa și va organiza întâlniri la șapte centre din București, Timișoara, Cluj, Craiova, Târgu-Mureș și Constanța cu directorii de direcție sanitară pentru a avea și o discuție directă cu ei. Pregătim cu mare atenție aceste controale încrucișate, compartimentele de control, integritate sunt alături de noi", a declarat astăzi ministrul Patriciu Achimaș.

Totodată, ministrul Sănătății a cerut ca spitalele publice și private să înființeze  propriul Registru de boli transmisibile și evenimente neașteptate și Registrul de complicații asociate îngrijirilor medicale. Acestea vor fi verificate săptămânal de către reprezentanții desemnați ai direcțiilor de sănătate publică județene.

Comenteaza aceasta stire