marţi, 23 iulie 2019

Ministerul Transporturilor, bilanț după trei zile de ninsori puternice: în combaterea poleiului au fost implicați peste 4000 de oameni!

De Mediafax 10:32, 28 ianuarie 2019 75 vizite Social
Ministerul Transporturilor, bilanț după trei zile de ninsori puternice: în combaterea poleiului au fost implicați peste 4000 de oameni!

În perioada 24 - 27.01.2019 au fost implicați în acțiunile de deszăpezire și combatere a poleiului peste 4000 de oameni, aflați în bazele și comandamentele de la nivel regional și central, informează Ministerul Transporturilor, care face un bilanț al perioadei.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR dispune de peste 3000 de utilaje: autobasculante cu lama și răspânditor, turbofreze, încărcătoare, autovehicule de intervenție și autovehicule cu șenile. Stocurile de sare și clorură de calciu sunt permanent completate pe măsură ce se consumă. În baza contractului cu SALROM se asigură suplimentarea cantităților de sare.

În această perioadă, s-a acționat cu 1.300 de utilaje (lame și turbofreze) și s-au răspândit peste 19300 t de material antiderapant.

Din cauza poleiului au fost instituite temporar restricții de tonaj (7,5t) pe câteva sectoare de drumuri naționale: DN 5, DN2B si DN2C. În câteva ore, restricțiile au fost ridicate.

Temporar au fost închise, pe perioada nopții si deschise în prima parte a zilei următoare, sectoare de autostradă și drumuri naționale, după cum urmează:

• A2, intre Brănești și Drajna (închisă în seara de 24 ianuarie 2019 - deschisă în dimineața zilei de 25 ianuarie 2019) și Lehliu-Drajna (închisă din nou în seara de 25 ianuarie 2019 - deschisă in prima parte a zilei de 26 ianuarie 2019).

• A3, închisă între București și Centura București in seara de 25 ianuarie 2019 și deschisă în prima parte a zilei de 26 ianuarie 2019.

• DN 67C Transalpina Rânca-Novaci, din cauza viscolului și a zăpezii abundente, care a provocat scăderea vizibilității. Pentru redeschiderea sectorului de drum Secția de drumuri județeană SDN Gorj a format convoaie și i-a însoțit cu utilaje proprii, pe perioada închiderii, pe cei care aveau nevoie sa ajungă la cabane sau sa coboare de acolo.

• DN 2- un sector închis în prima parte a zilei de 24 ianuarie 2019 și deschis în câteva ore, în aceeași zi.

• DN 2B, un sector închis în după amiaza zilei de 24 ianuarie și deschis în după amiaza zilei de 25 ianuarie 2019.

• DN 1D, un sector închis temporar în 24 ianuarie 2019 și deschis pe 25 ianuarie 2019

• DN 2C, doua sectoare închise temporar. Unul închis în data de 24 ianuarie 2019 (Buzău - Brăila), deschis în aceeași zi. Al doilea (Tovarasia- Slobozia) închis pe 25 ianuarie 2019 și deschis în aceiași zi.

Începând cu data de 26 ianuarie 2019, ora 12.00 toate autostrăzile si drumurile naționale din zonele cu avertizare meteo, sunt deschise, fără restricții.

În perioadele de acalmie, se intervine si se realizează reparații de întreținere pe timp de iarna, atât la partea carosabilă cât și la elementele de siguranță deteriorate (parapete și semnalizare verticală).

 

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, managerul infrastructurii feroviare naționale, a acționat și a intervenit permanent în perioada 24 ianuarie - 27 ianuarie 2019, cu personal feroviar și utilaje de intervenție pe raza regionalelor de cale ferată din jumătatea de sud a țării, pentru a se asigura continuitate în traficul feroviar, trenurile circulând în condiții meteo severe de ploaie înghețată și vânt puternic.

Cele mai mari probleme cauzate de fenomenul de ploaie înghețată s-au înregistrat încă din data de 24 ianuarie pe raza regionalei București, în special pe segmentul de cale ferată Periș - Buftea – Chitila – București Nord, care asigură intrarea trenurilor în Capitală.

Pe raza regionalei CF Craiova s-a acționat în data de 25 ianuarie, cu personal feroviar de specialitate și cu utilaje de intervenție (drezine pantograf și excavator) pe segmentul de cale ferată Strâmbuța – Pietrele Albe, blocat de cantități mari de rocă și copaci prăbușiți de pe versanți. Primele măsuri luate au fost cele privind asigurarea continuității traficului pentru trenurile care tranzitau această zonă. Altfel, pentru trenurile care asigurau legături locale, călătorii au fost transbordați cu mijloace auto, iar un tren de rang, care asigura legătura între Capitală și Arad, a fost redirecționat pe rută ocolitoare. Linia Strâmbuța – Pietrele Albe a fost redeschisă la ora 12.00.

La intrarea în Capitală s-a circulat în condiții speciale și pe parcursul zilei de 25 ianuarie, cu precădere pe sectorul Buftea - Periș - Crivina, unde s-au înregistrau frecvent fluctuații de tensiune în linia de contact și implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor.

În data de 26 ianuarie, circulația trenurilor a fost afectată de condițiile meteo severe pe relațiile București Nord - Lehliu și Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, secții aflate pe raza Regionalelor București și Craiova, unde mai mulți copaci au cedat sub greutatea gheții și s-au prăbușit pe firul de contact, ceea ce a provocat întreruperea alimentării cu energie electrică a locomotivelor.

Pe sectorul București - Lehliu, sector care are două fire de circulație, trenurile au tranzitat zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, lucrările de intervenție desfășurându-se alternativ pe cele două fire, astfel încât impactul în circulația trenurilor să fie redus la maximum.

Pe secția de cale ferată Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, unde există un singur fir de circulație, trenurile care tranzitau zona au fost oprite în gările de pe traseu. Circulația feroviară pe acest segment a fost redeschisă la ora 10.00, în condiții de siguranță.

Pe parcursul zilei de 26 ianuarie, pe sectorul Buftea - Periș - Crivina, care asigură intrarea trenurilor în Capitală, s-au menținut condițiile speciale de circulație din cauza fluctuații frecvente de tensiune din linia de contact.

Se circulă în continuare în condiții speciale pe relația București - Lehliu, interval de stații unde trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel, iar pe sectoarele Buftea - Periș și Videle - Roșiori, unde apar frecvent fluctuații de tensiune, trenurile circulă cu viteză redusă și încercări repetate de conectare a pantografului la linia de contact.

Personalul feroviar a fost prezent permanent pe teren și a acționat pentru verificarea componentelor care asigură alimentare cu energie electrică a liniilor de contact și remedierea deranjamentelor înregistrate, astfel încât să se mențină continuitate în circulația trenurilor. La această oră echipele feroviare intervin cu drezine pantograf pe intervalele de stații care asigură intrarea trenurilor în Capitală, dar și pe cele din zona Complexului București Nord.

Menționăm de asemenea faptul că, pe tot parcursul zilei, echipele feroviare, care lucrează în ture, vor face verificări permanente pe toate secțiile de cale ferată de pe raza județelor din jumătatea de sud a țării, aflate sub incidența codurilor de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal care are la dispoziție 92 de drezine pantograf și alte utilaje necesare, astfel încât să fie menținut operational traficul pe toate magistralele.

În ceea ce privește măsurile întreprinse de SNTFC CFR Călători precizăm următoarele:

Se asigură locomotive Diesel și personal de deservire al acestora în vederea intervenției în cazul întreruperii furnizării energiei electrice în linia de contact în următoarele subunități:

• Depoul București Călători

• Depoul Ploiești

• Depoul Brașov

• Depoul Sibiu

• Depoul Suceava

• Depoul Iași

• Depoul Galați

• Stația Tecuci

• Stația Constanța

fiind avizate și celelalte Depouri de Locomotive aflate în zonele afectate.

În vederea asigurării coordonării activității specifice S.N.T.F.C. C.F.R. Călători, începând cu data de 25/26.01.2019 se asigură permanență la Serviciul Dispecerat Central cât și la structurile teritoriale prin personal cu atribuții de coordonare și conducere.

„Privitor la circulația trenurilor de călători vă comunicăm că în perioada 26.01.2019 – 27.01.2019 un număr de 26 de trenuri au fost anulate sau limitate și au circulat suplimentar față de programul de circulație un număr de 7 trenuri. Călătorii care au procurate legitimații de călătorie la trenurile anulate au fost îndrumați către celelalte trenuri aflate în programul de circulație. Călătorii care vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziționate și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

De asemenea în data de 26.01.2019, în stația Drobeta Turnu Severin călătorilor aflați în trenul 1695 li s-a asigurat ceai și apă minerală”, precizează ministerul.

Pentru asigurarea capacității de transport, întreg parcul de material rulant al S.N.T.F.C. C.F.R. Călători a fost introdus în circulație.

 

Aeroporturile aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor sunt funcționale. Au existat întârzieri la decolare cauzate de procedurile specifice iernii. Degivrarea se face cu pasagerii la bord și se intervine constant pe piste, platforme și căi de rulare

La Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni s-a înregistrat următoarea situație:

- întârzierile la decolare, cauzate de condițiile meteo, au fost de 35 – 70 minute;

- în perioada 24-26.01.2019 s-au înregistrat 44 de curse anulate după cum urmează:

• În data de 24.01.2019 – 10 curse

• În data de 25.01.2019 – 23 curse

• În data de 26.01.2019 – 11 curse

- întârzierile la aterizare nu au cauze meteo;

- s-a intervenit cu 55 utilaje specializate, dintre care 43 pe platforma iar restul pe căile de acces rutier.

Precizăm că decizia de anulare a curselor aeriene este responsabilitatea companiilor respective.

Degivrarea aeronavelor cade în responsabilitatea fiecărei companii aeriene în parte. Pe aeroporturile pe care operează, companiile aeriene încheie contracte de handling cu operatori autorizați. Aceste contracte includ, când este cazul, și prestarea serviciilor de degivrare a aeronavelor. Administrația unui aeroport nu poate interveni în alegerea, de către compania aeriană, a agentului de handling. Selecția se face în condiții concurențiale. Administrațiile aeroportuare au ca atribuții deszăpezirea și degivrarea suprafețelor de mișcare (piste, căi de rulare, platforme de staționare a aeronavelor) și a drumurilor de acces (rutier sau pietonal).

În data de 26 ianuarie 2019 au fost suspendate manevrele în portul Constanța Sud fluvial, din cauza vântului. Totodată au fost închise următoarele căi navigabile: Bara Sulina și Canalul Dunăre-Marea Neagră (km 0 - km 15), din cauza vântului și a vizibilității reduse. În prezent nu sunt porturi sau căi navigabile închise.

În această perioadă au fost suplimentate stocurile de materiale antiderapante și au fost dublate efectivele de personal.

Comenteaza aceasta stire

Seară specială la Ateneul Român! Nicolae Voiculeț a cântat la 'Naiul de Aur al României', în finalul președinției române la Consiliul UE!
De Neptun TV 14 iulie 2019

'Naiul de aur al României' va putea fi văzut și auzit la concerte itinerante organizate de către Asociația Culturală Nicolae Voiculeț pe tot parcursul anului 2019 - 2020, iar la final va fi donat pentru expunere la Muzeul Național de Istorie a României, ca simbol al strălucirii, evoluției și declinului industriei aurifere din România.

CONSTANȚA. A murit tatăl unei fete care a sfârșit în incendiul de la Beirut: 'A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Tătăl uneia dintre fetele moarte în incendiul de la Beirut a încetat din viață. A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă.

CONSTANȚA. Proiecții de film în aer liber, pe faleza Cazinoului!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Proiecțiile de la malul mării reprezintă o avanpremieră a Festivalului Cinemascop, organizat de Centrul Ceh București, ce va avea loc în stațiunea Eforie Sud în luna august. Intrarea la toate cele trei proiecții de pe faleză este gratuită.

Nicolae Voiculeț, la Neversea. Discuție cu JessieJ, ce i-a mărturisit cântăreața
De Neptun TV 9 iulie 2019

Nicolae Voiculeț a prezentat ca și atracție turistică din România, cele două festivaluri Untold & Neversea (Potențiale branduri de țară) în videoclipul de promovare a turismului românesc pe care l-a lansat acum câteva luni împreună cu Ilie Năstase la invitația Ministerului Turismului.

CONSTANȚA. Cu Mercedesul în pragul bisericii, noaptea - tineri filmați în timp ce urinau pe florile plantate de copii în grădină
De Neptun TV 6 iulie 2019

Câțiva tineri au intrat cu mașina pe platoul din fața unei biserici, iar la un moment dat au urinat pe florile plantate de copii, zilele trecute, în grădina bisericii.

CONSTANȚA. Peste 400 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cea de-a doua zi de NEVERSEA
De Neptun TV 6 iulie 2019

Cele mai multe cazuri înregistrate la punctele de prim-ajutor ale celor de la ISU au fost de escoriații și cefalee.

Trageri reale, în Poligonul Capu Midia
De Neptun TV 5 iulie 2019

Activitățile vor avea loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar tragerile vor fi executate pe ținte terestre și aeriene radio dirijate.

A început cel mai mare festival de pe plajă din Europa – Neversea
De Neptun TV 4 iulie 2019

Accesul pe plaja NEVERSEA se face prin Portul Tomis. Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Posesorul biletului trebuie doar să se prezinte la cortul de check-In, în intervalul 14:00 – 06:00, cu un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate, pentru a intra în posesia brățării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

NEVERSEA 2019. Restricții de circulație în zona peninsulară a Constanței
De Neptun TV 2 iulie 2019

Primăria Constanța anunță instituirea unor restricții de circulație valabile de joi, 4 iulie, până luni, 8 iulie. În acest interval se va desfășura Festivalul Neversea.

Destin frânt la doar 19 ani - Mădălina a fost găsită înecată în zona plajei 'La Baldachine' din Vama Veche!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Pe 27 iunie, Mădălina a împlinit 19 ani, iar ziua de naștere și-a petrecut-o în Vama Veche, acolo unde lucra.

CONSTANȚA. Totul despre NEVERSEA - cel mai mare festival pe plajă din Europa începe joi! Noutățile ediției 2019
De Neptun TV 1 iulie 2019

Cel mai mare festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, va începe la Constanța joi, 4 iulie

Sărbătoare mare: Sfinții Petru și Pavel. Ce să nu faci niciodată în această zi, e păcat mare!
De Neptun TV 29 iunie 2019

Potrivit tradițiilor, femeile nu au voie să mănânce mere până în această zi, fiindcă îi mânie pe cei decedați. Doar femeile tinere au voie să mănânce mere după Sfinții Petru și Pavel, în timp ce femeile vârstnice sunt nevoite să aștepte până la Sfântul Ilie. La fel se spune și despre văduve, care vor fi sănătoase dacă nu mănâncă mere până la Sfântul Ilie.

Un secol de la semnarea tratatului de la Versailles. Cum era văzută România
De Mediafax 28 iunie 2019

Tratatul de la Versailles a fost semnat pe 28 iunie 1919, marcând crearea Ligii Națiunilor, după negocieri purtate timp de șase luni la Conferința de Pace. "Tratatele de pace de la Paris din 1919-1920 au confirmat desăvârșirea unității naționale române", scrie Constantin I. Stan.

CONSTANȚA. Sistemul gratuit de biciclete pentru public, la o lună de funcționare: patru stații au fost vandalizate
De Neptun TV 28 iunie 2019

Patru stații de biciclete au fost vandalizate la Constanța, în doar o lună de funcționare a sistemului public de bike-sharing.

CONSTANȚA. Violeta are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi: 'Sunt pregătită să lupt și îmi doresc foarte mult să mă vindec'
De Neptun TV 27 iunie 2019

O mică durere în corp a dus la descoperirea unei boli care amenință viața. I s-a întâmplat Violetei Stanciu, o mamă din Adamclisi, care a aflat, mergând la medic, că viața ei este în mare pericol dacă nu urmează urgent un tratament dificil.

CONSTANȚA. Gestul revoltător al unui bărbat aflat cu un copil în brațe, după ce un salvamar i-a spus să iasă din marea agitată!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Un turist cu un copil în brațe a devenit agresiv în momentul în care a fost fluierat de salvamar.

CONSTANȚA. Festival dedicat înghețatei și dulciurilor, în Piața Ovidiu!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Înghețata și dulciurile vor fi vedetele din Piața Ovidiu, de la festivalul care va delecta constănțenii și turiștii în acest weekend.

Horia Constantinescu, șef cu acte în regulă la CJPC
De Neptun TV 26 iunie 2019

Concursul a fost organizat de către ANFP la solicitarea Autorității pentru Protecția Consumatorului, fiind scoare la concurs mai multe posturi de comisar șef la nivel de țară.

Constanța: Activitatea a opt unități de alimentație publică din Eforie, suspendată de Protecția Consumatorului
De Neptun TV 25 iunie 2019

Potrivit acestuia, nereguli au fost constatate și pe plaje, nefiind îndeplinită prevederea legală potrivit căreia șezlongurile să fie amplasate pe cel mult pe 70% din suprafață.

Festivalul Muzicii de la Roma. Nicolae Voiculeț, trei momente românești
De Neptun TV 24 iunie 2019

Festivalul muzicii de la Roma este singurul eveniment muzical național care implică în Italia, în aceeași zi, peste 700 de orașe și 45.000 de artiști. Scopul evenimentului este de a pune în lumină tot ceea ce este mai puțin cunoscut, periferic. Prin aceste spectacole se celebrează totodată și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Un român a murit, iar altul a fost grav rănit, în urma unui incendiu premeditat la Londra
De Neptun TV 23 iunie 2019

Identitatea celor două victime nu a fost încă confirmată, însă Poliția crede că cei doi sunt originari din România. Totodată, autoritățile au primit informații că victimele lucrau ca zilieri în estul Londrei.