duminică, 23 septembrie 2018

Ministrul Finanțelor, clarificări despre Formularul 600!

Ne gândim să nu mai fie necesară depunerea Declarației 600 și plata să se facă pe bază de CNP. Sunt clarificările pe care le-a făcut astăzi, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, după ce ieri, Liviu Dragnea spunea că depunerea formularului se amână până la 1 martie. În acelaşi timp, ministrul a dat de înţeles și că s-ar putea reveni la plata de către angajator a contribuțiilor aferente veniturilor din activități independente.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat astăzi, la Senat, că regimul declarării veniturilor din activități independente ar putea fi schimbat astfel încât să nu mai fie necesară depunerea Declarației 600. Acesta a întârit astfel declarația de ieri a șefului său de partid, Liviu Dragnea. 

Mișa a explicat și condițiile în care acestă declarație nu trebuie depusă.

 Ionuț Mișa a dat de înțeles și că s-ar putea reveni la regimul reținerii la sursă și a plății de către angajator a contribuțiilor aferente veniturilor din activități independente. Minisstrul a explicat că la categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursă, se ia în calcul revenirea la acest sistem, iar unde nu se poate - să va merge pe varianta declarării. Mișa a oferit câteva explicații și pentru cei care au depus deja declarația 600.

În noile condiții de declarare, contribuabilii care realizează venituri din activități independente trebuie să-și declare aceste venituri și să efectueze personal acele plăți, trimestrial.

Termenele de plată sunt 25 martie pentru contribuțiile aferente veniturilor realizate în trimestrul I, apoi 25 iunie pentru contribuțiile aferente veniturilor din trimestrul II, 25 septembrie pentru cele din trimestrul III și 25 decembrie pentru cele din trimestrul IV.

Comenteaza aceasta stire

Cursul de schimb LEU - EURO, la cel mai ridicat nivel din ultima lună
De Neptun TV 21 septembrie 2018

În schimb, cursul leu-dolar, care la noi este cotat prin comparație cu euro, a scăzut la 3,9517 lei, de la 3,9743 lei afișat ieri.

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de modificare a legii insolvenței - ce schimbări aduce
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Ministerul Finanțelor Publice a pus în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii insolvenței, cu anumite modificări față de varianta inițială, dar și cu aviz de la Ministerul Justiției, care a adus, de asemenea, completări.