luni, 23 iulie 2018

Ministrul Finanțelor, clarificări despre Formularul 600!

Ne gândim să nu mai fie necesară depunerea Declarației 600 și plata să se facă pe bază de CNP. Sunt clarificările pe care le-a făcut astăzi, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, după ce ieri, Liviu Dragnea spunea că depunerea formularului se amână până la 1 martie. În acelaşi timp, ministrul a dat de înţeles și că s-ar putea reveni la plata de către angajator a contribuțiilor aferente veniturilor din activități independente.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat astăzi, la Senat, că regimul declarării veniturilor din activități independente ar putea fi schimbat astfel încât să nu mai fie necesară depunerea Declarației 600. Acesta a întârit astfel declarația de ieri a șefului său de partid, Liviu Dragnea. 

Mișa a explicat și condițiile în care acestă declarație nu trebuie depusă.

 Ionuț Mișa a dat de înțeles și că s-ar putea reveni la regimul reținerii la sursă și a plății de către angajator a contribuțiilor aferente veniturilor din activități independente. Minisstrul a explicat că la categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursă, se ia în calcul revenirea la acest sistem, iar unde nu se poate - să va merge pe varianta declarării. Mișa a oferit câteva explicații și pentru cei care au depus deja declarația 600.

În noile condiții de declarare, contribuabilii care realizează venituri din activități independente trebuie să-și declare aceste venituri și să efectueze personal acele plăți, trimestrial.

Termenele de plată sunt 25 martie pentru contribuțiile aferente veniturilor realizate în trimestrul I, apoi 25 iunie pentru contribuțiile aferente veniturilor din trimestrul II, 25 septembrie pentru cele din trimestrul III și 25 decembrie pentru cele din trimestrul IV.

Comenteaza aceasta stire

Nivel RECORD al datoriei globale. Cea mai mare parte s-a înregistrat în sectorul ne-financiar
De Mediafax 22 iulie 2018

Datoria la nivel global a atins reprezintă peste 318% din PIB-ul de la nivel global. Din acest total de 247 de de mii de miliarde de dolari, 186 de de mii de miliarde de dolari aparțin sectorului ne-financiar.

ROBOR la 3 luni a continuat să scadă miercuri, până la 3,35% pe an
De Neptun TV 11 iulie 2018

O valoare mai mare a ROBOR la trei luni a fost înregistrată pe 5 martie 2014, respectiv 3,37% pe an.

ROBOR crește din nou. Cine este cel mai afectat
De Neptun TV 28 iunie 2018

În ceea ce privește indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta s-a menținut la 3,23%.

ROBOR crește din nou, indicele la 3 luni atinge un nou maxim
De Mediafax 25 iunie 2018

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,20%, de la 3,16%.