joi, 20 iunie 2019

Ministrul Finanțelor, clarificări despre Formularul 600!

Ne gândim să nu mai fie necesară depunerea Declarației 600 și plata să se facă pe bază de CNP. Sunt clarificările pe care le-a făcut astăzi, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, după ce ieri, Liviu Dragnea spunea că depunerea formularului se amână până la 1 martie. În acelaşi timp, ministrul a dat de înţeles și că s-ar putea reveni la plata de către angajator a contribuțiilor aferente veniturilor din activități independente.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat astăzi, la Senat, că regimul declarării veniturilor din activități independente ar putea fi schimbat astfel încât să nu mai fie necesară depunerea Declarației 600. Acesta a întârit astfel declarația de ieri a șefului său de partid, Liviu Dragnea. 

Mișa a explicat și condițiile în care acestă declarație nu trebuie depusă.

 Ionuț Mișa a dat de înțeles și că s-ar putea reveni la regimul reținerii la sursă și a plății de către angajator a contribuțiilor aferente veniturilor din activități independente. Minisstrul a explicat că la categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursă, se ia în calcul revenirea la acest sistem, iar unde nu se poate - să va merge pe varianta declarării. Mișa a oferit câteva explicații și pentru cei care au depus deja declarația 600.

În noile condiții de declarare, contribuabilii care realizează venituri din activități independente trebuie să-și declare aceste venituri și să efectueze personal acele plăți, trimestrial.

Termenele de plată sunt 25 martie pentru contribuțiile aferente veniturilor realizate în trimestrul I, apoi 25 iunie pentru contribuțiile aferente veniturilor din trimestrul II, 25 septembrie pentru cele din trimestrul III și 25 decembrie pentru cele din trimestrul IV.

Comenteaza aceasta stire