vineri, 19 iulie 2019

Ministrul delegat pentru IMM-uri și Turism, în vizită pe litoralul românesc GALERIE FOTO

De la un capăt la celălalt se lucrează pe litoral înainte de minivacanța de 1 Mai. Ministrul pentru IMM-uri și Turism a venit să vadă stadiul lucrărilor tocmai pentru că acestea vor fi baza pentru viitorul sezon estival.

Ministrul delegat pentru IMM-uri și Turism și-a început vizita la Vama Veche. Florin Jianu a mers direct pe plajă după ce a trecut pe lângă terasele și pensiunile care se pregătesc de zor pentru 1 Mai.

„Am venit să văd acum care este situația litoralului. E prima mea vizită...“, a declarat Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri și Turism.

Dar pe lângă lucrările de pregătire pentru 1 Mai, pe litoral  mai sunt și lucrări de infrastructură din fonduri europene, așa cum sunt cele în Mamaia, dar și hoteluri aflate în construcție. Autoritățile locale au cerut de mai multe ori ca legislația să fie schimbată astfel încât să permită anumite construcții și pe timpul sezonului estival. Ministrul spune că va discuta în Guvern acest subiect.

De altfel, și în stațiunile din sudul litoralului vor începe lucrări cu fonduri europene. Primarul Mangaliei spune că în curând se va trece la refacerea falezei din zonă.

„Aștept un aviz de la Ministerul Devoltării pentru refacerea falezei din Mangalia până spre Olimp... Fonduri europene și cotă parte Primăria“, a declarat Cristian Radu, primarul Mangaliei.

Jianu a vizitat și câteva investiții recente din sudul litoralului. Ministrul a discutat preț de aproape o oră și cu agenții economici și conducerea Asociației Litoral-Delta Dunării.

Le-a transmis că va susține proiectul de reducere a impozitului pe profitul reinvestit și că va introduce un proiect de ajutoare de stat în turism pentru infrastructură și crearea de locuri de muncă. Jianu a spus și că anul acesta vom avea o lege a tichetelor de vacanță.

„Pentru acest an ne așteptăm din discuțiile cu ministrul, să avem un sprijin fiscal și legea tichetelor care se vor redenumi vouchere“, a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării.

Mâine ministrul va vizita stațiunea Mamaia.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.