luni, 24 septembrie 2018

Ministrul Răzvan Cucu acuză 'contracte pe bani nemunciți'

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, acuză că foarte multe companii străine care au câștigat lucrări de infrastructură în România au beneficiat de "bani nemunciți" de la statul român.

De Raluca Butan 19:08, 29 septembrie 2017 33 vizite Politic
Ministrul Răzvan Cucu acuză 'contracte pe bani nemunciți'

El a exlicat că antreprenorii străini au încheiat contracte defavorabile statului, care le-au permis acestora să solicite sume suplimentare foarte mari, făcând referire la unele firme care au construit autostrăzi în România. Cuc a exemplificat cu proiectele Pitești-Craiova și Pitești-Sibiu.

Ministru Transporturilor a anunțat că, pentru a evita noi litigii cu firmele de construcții, dar și plata unor despăgubiri către acestea, a luat măsura modificării unor acte normative, astfel încât posibilitatea juridică a firmelor de a solicita despăgubiri sau majorări ale contractelor să nu mai existe.

Răzvan Cuc recunoaște că reacția companiilor străine față modificările normative a fost una negativă, însă a dat asigurări că statul va "acționa în consecință față de acești antreprenori care sunt foarte neserioși". Declarațiile lui Cuc vin la scurt timp după ce președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a afirmat că țara noastră și companiile de stat pierd sute de milioane de euro în urma contractelor cu firmele private, în special străine.

În opinia lui Dragnea, procurorii ar trebui să investigheze aceste cazuri, nu modul în care care Guvernul emite hotărâri.

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.